-
Anonim
No to ja też się dopisze:
1. Do Mensy nie należę (a szkoda; ) ale chciałabym się sprawdzić. Ktoś kiedyś powiedział, ze "grzeszę bystrością"; )
2. Mam jasne włosy
3. Bliźniaczką nie jestem
4. Małżeństwo...hm..kiedyś planuję; )
5. Wegetarianką nie jestem
6. Urodzona we wrześniu
7. Na klawiaturze szybko pisze, ale często robię tzw "czeskie błedy" czyli przestawiam literki
8. jak byłam mała to tez pisałam lustrzane literki, a teraz nie mam problemu z odczytaniem tak właśnie napisanych tekstów (mogą być również do góry nogami)
Hm... a tak by the way - chętnie bym się jeszcze dowiedziała kilku ciekawostek dotyczących leworęcznych, więć droga Kasiu_kiwi jakbyś mogła, to dopisz coś jeszcze :) -
Anonim
1. Ja również do Mensy nie należę :]
2. Mam ciemne włosy :P
3. Nie mam siostry ani brata bliźniaka :P
4. Narazie męża nie posiadam :]
5. Jestem wegetarianką :D Od dziecka... <lol>
6. Urodziłam się w styczniu :P
8. Nie wiem co z lustrzanym odbiciem... w pisaniu tego jestem nawet niezła :P -
Kamil !
leworęczni umierają 3285 dni (9 lat) prędzej niż praworęczni
Transseksualiści częściej są leworęczni
Leworęczni częściej zapadają na choroby psychiczne
/Techniczy PAP
dalej nie podaje bo jeszcze w to uwierze :d -
Kamil !
leworęczni umierają 3285 dni (9 lat) prędzej niż praworęczni
Transseksualiści częściej są leworęczni
Leworęczni częściej zapadają na choroby psychiczne
/Techniczy PAP
dalej nie podaje bo jeszcze w to uwierze :d -
-
Anonim
Choroby psychiczne? Nie no fajnie :)
Ja słyszałam, że leworęczni mają wrażliwą osobowość i są bardziej uzdolnieni artystycznie... :] -
kamikadze1300
Kiedy grałam w filmach (nakręcanych dla zabawy np. z klasą), to podświadomie wybierałam właśnie role psycholi! Np. w reprodukcji Psychozy grałam psychola! Nie jestem może kompletnie chora psychicznie, ale... trochę mogę utorzsamiać się z tą rolą; ) Lubię rysować itd, też jasne włosy uczę się raczej dobrze, z grudnia. -
ღ asia ღ
~zdolna to moze i jestem a na dodatek jaka leniwa:D
~jasne włosy...hmmm...--->były dopoki nie zaczelam farbować:)
~blizniakiem nie jestem
~co do tych dzwiekow kiedys w hórq szkolnym byłam
~"Wydaje się, że leworęczni rzadziej się pobierają niż praworęczni. "<---czy to jakis zart??
~jestem wegetarianka;)
~urodzilam sie w czerwcu:D
~nie pisze szybko bo sie boje ze paznokcie polamie<LoooOoooL>
~co do tego pisma to nie wiem ale ja bylam przestawiana tyle ze sie nie udalo:D -
Unbreakable
- Jestem bardzo mądry (i przystojny, oraz nieziemsko skromny :D )
- Włosy mam ciemne...
- Nic mi nie wiadmo o bliźniaku
- Muzykiem to raczej nie bede :P
- Nie byłem i nie jestem żonaty...
- Jestem z GRUDNIA! :D
- Jem dużo tłustego mięsa (więc chyba nie jestem wegetarianinem)
- Pisze szybko, ale czasem przestawiam litery i stawiam nieraz spacje w dziwnych miejscach :P
- Pisałem -
Kamila
u mnie prawie wszytko sie zgadza oprocz jasnych włosów i tego ze urodizlam sie w miesiacach od marca do lipca bo urodzilam sie w pazdzierniku :P pisze w miare szybko :) jestem dośc inteligentna <lol>i strasznie kochammmmm Muzykę !! :P chociaz kiepsko śpiewam =D i napewno nie jestem wegetarianinem :P -
Kamil
Ja słyszałem, że podobno, leworęczni żyją o 4 lata krócej niż praworęczni :/ Mam nadzieję, że to beszczelne pomówienia :P -
Anonim
-ja jestem z maja:) siostra-również leworęczna-z marca
-uzdolniona artystycznie [plastycznie, zaś siostra-muzycznie]
-szybko piszę na klawiaturze...siostra również
-obydwie mamy naturalny kolor włosów: ciemny blond....
-siostra była wegetarianką przez jakiś czas, ja zas nie...
-obydwie planujemy małżeństwo:)
-w dzieciństwie obydwie pisałyśmy w odbiciu lustrzanym:P:P:P
~jest zaś jedyna różnica pomiędzy nami: ja trzymam w prawej ręce myszkę od komputera a ona w lewej....
- w szkole podstawowej w klasie było 7 osób leworęcznych na 23..a teraz w LO chyba...2 na 34...
pozdrawiam...... -
danielek
-
Anonim
-
Klaudu$
hey ja słyszałam , że większość leworęcznych ma dyslekcje:P a czy to prawda to już sami oceńcie;) -
Ewa
1. Jakoś strasznie zdolna to znowu nie jestem... Ale dosyć szybko zapamiętuję potrzebne mi informacje.
2. Włosy raczej ciemne.
3. Nie mam (na szczęście) brata/siostry bliźniaczki, więc nie wiem.
4. Phi. Bycie muzykiem mi raczej nie grozi. Najkrócej mówiąc słoń mi nadepnął na ucho. Ale mimo to śpiewać lubię.
5. Pomijam.
6. O NIE! Nigdy nie wyrzeknę się kotletów z piersi kurczaka.
7. Tu się akurat zgadza. Lipiec.
8. Tu też się zgadza :)
9. A po co komu (leworęcznemu czy nie) pismo lustrzane?
A z tą dysleksją to całkiem możliwe. Ale szkoda by było... -
Panna S.
Dysleksja?? Eee tam...; > Wszyscy dyslektycy, których znam są praworęczni; > Poza tym jak widać po naszym gronie - dyslektyków brak; ] -
...:::Sylwia:::...
No a ja chyba raczej jestem zdolna, bo szybko wszystko łapie, jestem blondynką(ciemną), moze nie jestem muzykiem ale wydaje mi sie ze nienajgorzej spiewam, wyjść za mąż napewno zamierzam:D:D, urodzilam sie w czerwcu, szybko (nawet bardzo) pisze na klawiaturze, pismem lustrzanym kiedys umialam pisac ale juz zapomnialam,- jak widac wiekszasc sie zgadza=o) -
Anonim
>Ekranizacją moich marzeń bądź... napisała:
>Dysleksja?? Eee tam...; > Wszyscy dyslektycy, których
>znam są praworęczni; > Poza tym jak widać po
>naszym gronie - dyslektyków brak; ]
Niestety są :(
-
A
>*Wśród osób bardzo zdolnych jest
>proporcjonalnie więcej leworęcznych niż w
>całej populacji. Wśród członków
>Mensy [ międzynarodowego stowarzyszenia ludzi o bardzo
>wysokim ilorazie inteligencji ] jest dwa razy więcej
>leworęcznych, niż należałoby się
>spodziewać po ich procentowym udziale w całej
>populacji. Należy jednak wspomnieć, że
>procentowy udział leworęcznych wśród
>ludzi mniej zdolnych niż przeciętnie jest
>również wyższy.
1. Do Mensy to należą ci, którzy mają IQ większe lub równe od sumy cyfr na koszulce Davida Beckhama podniesionych do potęgi z drugiej cyfry na koszulce Davida Beckama + numer na koszulce Davida Beckhama. Czy David Beckam należy do Mensy albo ma IQ równe aktualnemu numerowi na koszulce i czy jest leworęczny. W każdym razie w Mensie jest jakiś ukryty fan Davida Beckhama.
>*Osoby jasnowłose są dwa razy częściej
>leworęczne niż ciemnowłosi lub rudzi.
>Prawdopodobnie również albinosi częściej
>są leworęczni.
2. Zatem powinno się przeprowadzić dokładne badania jakie jest prawdopodobieństwo, że leworęczny ciemnowłosy jest adoptowany/ podmieniony w szpitalu/ jego mamusia się dobrze bawiła na wakacjach (co pewnie ma związek z: patrz pkt 7)
>*Wśród bliźniaków więcej jest
>leworęcznych, ale jest ich mniej więcej tyle samo
>wśród bliźniąt jedno- i dwujajowych.
>Rzadko zdarza się jednak, że u obydwojga dzieci
>dominuje lewa ręka.
3. Moje rodzeństwo (bliźniaki) są ewidentnie praworęczni ale tu zapewne bliźniaczyzm jest cechą regresywną i najprawdopodbniej przeważył kolor włosów (patrz pkt 2) oraz to, że są Strzelcami a nie Bliźniakami (patrz: pkt 7). Poza tym badania są raczej nieaktualne bo nie za bardzo określono czy chodzi o bliźniaki, czy o Bliźnięta, w związku z czym przeprowadzający badania przeprowadzili je na wszelki wypadek na bliźniakach z Bliźniąt, ale biorąc pod uwagę fakt iż Bliźnięta są od 22 maja do 21 czerwca (czyli patrz pkt 7) , wyniki tychże badań nie będą obiektywne.
Z całą pewnością zaś ustalono, że zdecydowana większość leworęcznych facetów jest dwujajowych. -
A
>*Leworęczni umieją stosunkowo lepiej
>rozróżniać wysokość
>dźwięków i częściej są
>muzykami niż praworęczni.
4. To jest nowo zaobserwowane zjawisko i zapewne wynika z postępu tachnicznego i tego, że budowa samplera robiącego umc-umc nie jest uzależniona od używanej ręki i leworęczni w końcu mogą się wyżyć i oddać swoim dotychczas stłamszonym (poprzez budowanie instrumentów na prawą rękę ) pasjom muzycznym.
>*Wydaje się, że leworęczni rzadziej się
>pobierają niż praworęczni.
5. To pewnie ma związek z noszeniem obrączki nie na tej ręce. Ale to jest temat na conajmniej 5 magisterek i 2 doktoraty z psychologii i uwarunkowań społecznych.
>*Leworęczni częściej są wegetarianami
>niż praworęczni.
6. Wegetarianizm jest naturalnym przystosowaniem cywilizacyjnym i wynika z braku leworęcznych widelców do schabowego tudzież innego mięsiwa.
>*Leworęczni częściej rodzą się od
>marca do lipca niż w pozostałych miesiącach
>roku.
7. Od marca do lipca to rodzą się ci, których "wyprodukowali" w wakacje. "Wpływ seksu wakacyjnego na leworęczność potomka". To juz jest temat co najmniej na habilitację.
>*Leworęczni szybciej wpisują teksty na klawiaturze
>maszyny do pisania czy komputera niż praworęczni,
>ponieważ najczęściej używane litery A E
>R S T znajdują się po lewej stronie klawiatury.
8. Układami wzajemnymi pomiędzy ARESzTEm a klawiszami zajmuje się MSWiA. Pewnie są to dane leżące w teczkach z pieczątką tajne/poufne.
>*Leworęczni [zwłaszcza przestawieni na prawo]
>lepiej posługują się pismem lustrzanym.
9. nie chce mi się...; )
BTW: David Beckham gra w Realu Madryt z numerem 23.
a zatem:
2+3=5
5 do 3 czyli 5x5x5=125
125+23=148
i takie właśnie trzeba mieć IQ, żeby należeć do Mensy :)