-
Anonim
Może: http://www.pjkm.pl?
Ostatnio coraz wiecej słychac w mediach o JKM-ie.
Na przykład o tym jak znieważył SN;P Nikt nie lubi polskiego sądownictwa, może JKM dostanie pare dodatkowych głosów?:)) -
Grono.Net
-
Anonim
-
Tiwanick
Korwin Mikke to palant. Zabawny, ale wciąż palant.
Ja - liberał społeczny i socjalliberał gospodarczy - głosuję na Partię Demokratyczną. A w prezydenckich wyborach - na Cimoszewicza! -
-
Grono.Net
co do Cim- zgadzam sie, ale PD? ta schizofrenia polityczna? doprawdy, myslalem, ze glupszej rzeczy od SDPL w tej kadencji nie bedzie... -
Artur S.
Tiwanick:
"Ja - liberał społeczny i socjalliberał gospodarczy"
Proszę, określaj się dokładnie - SOCJALISTA. Nie przyczepiaj sobie etykiety liberała, bo z wolnością masz tyle wspólnego co naziści. -
Anonim
Socjaliści kochają podkradanie cudzych pojęć, do wrogiego obozu wrzucając swoje wady.
Narodowy socjalizm to prawica, nie?!;)
Słyszałem nawet o czymś takim jak socjallibertarianizm. Jak liberałowie chcieli odciąć się od socjalistycznego bagażu i stworzyli pojęcie libertarianizmu, to zaraz i to pojęcie czerwone pająki postanowiły sobie przywłaszczyć.
Tiwanick... nie pogrążaj naszego instytutu, proszę... :)
A właśnie, powracając do JKM, jak zapatrujecie się na dzisiejsze nowinki prasowe na temat obrazy Sądu Najwyższego dokonanej przez powyżej wymienionego?
-
Artur S.
"Słyszałem nawet o czymś takim jak socjallibertarianizm."
Dokładnie to nosi nazwę wolnościowego socjalizmu i jak najbardziej należy do rodziny ruchów libertariańskich. Polecam uwadze ten artykuł:
http://www.liberator.lbl.pl/l/html/...
Kiedy ja mówię o kimś "socjalista", to mam na myśli socjalistycznego etatystę. -
Hubert
"Kiedy ja mówię o kimś "socjalista", to mam na myśli socjalistycznego etatystę."
Co rozumiesz przez etatysta? -
Artur S.
"Co rozumiesz przez etatysta?"
Etatysta, to zwolennik ingerencji państwa w życie obywateli. Etatyści dzielą się na dwie grupy: konserwatystów i socjalistów. -
YT
"Ja - liberał społeczny i socjalliberał gospodarczy"
No to mnie rozbawiłeś :)
Socjalliberał brzmi trochę jak naziżyd albo komukułak; ) -
Tiwanick
Kapitalizm:
Proszę Cię, Ty nie pogrążaj naszego instytutu...
Już na I roku uczą o czymś takim jak socjalliberalizm. Mówią Ci coś nazwiska takich ekonomistów jak Gunnar Myrdal i John Kenneth Galbraight? Są to właśnie twórcy doktryny socjalliberalizmu, łączącego wolny rynek ze sporadyczną interwencją. Ten pierwszy dostał za to Nobla.
Obecnie gospodarkę socjalliberalną mają takie kraje jak USA, Wielka Brytania, Hiszpania, Francja.
-
Tiwanick
Rafał:
"No to mnie rozbawiłeś :)
Socjalliberał brzmi trochę jak naziżyd albo komukułak; )"
Śmiech to zdrowie. A socjalliberalizm to trochę mądrzejsza i bardziej popularna doktryna niż ta opiewana na tym gronie :-) -
Tiwanick
memhwa:
"co do Cim- zgadzam sie, ale PD? ta schizofrenia polityczna? doprawdy, myslalem, ze glupszej rzeczy od SDPL w tej kadencji nie bedzie..."
Nie podoba mi się ani SdPl ani PO. A PD jest po środku między nimi. -
Artur S.
"Śmiech to zdrowie. A socjalliberalizm to trochę mądrzejsza"
No teraz to żeś walnął. ROTFL; -)
"i bardziej popularna doktryna niż ta opiewana na tym gronie :-)"
Jedzcie gówno, miliony much nie moga się mylić.; -) -
Tiwanick
Może inaczej: wierzcie w iluzje. Wierzcie w to, że gówno to najsłodszy miód. Artur S. Wam to mówi a przecież nie może się mylić :-) -
Grono.Net
a czy glosowanie na PD nie jest uleganiem pewnej iluzji? gdybym mogl, glosowalbym na PO zeby wybrac mniejsze zlo. PD i tak nie bedzie sie liczyc w V kadencji ( jesli w ogole wejdzie do sejmu ), wiec wolalbym nie wspierac przegranych... -
Anonim
Panie Tiwanick, po raz kolejny pogrążasz nasz instytut stosując metody m.in z czasów papy Bieruta, gdy podstawą było ośmieszenie i wykorzystanie takich argumentów, żeby rozmówca nie miał się jak sensownie wybronić.
Nigdzie nie napisałem, że nie wiem czym jest socjalliberalizm i nie rozumiem w jaki sposób mogłeś mieć takie odczucia? A może nie masz w co uderzyć, to stosujesz takie metody ośmieszenia?
-
Anonim
głoswanie na Cimoszewicza? hehehe nie ma to jak demokracja.... no to się nam kwaśniewski-bis szykuje... tylko, żeby zapalenia goleni nie dostał:))))
a co do PO to polecam "Nocną zmianę" -
Artur S.
"Może inaczej: wierzcie w iluzje. Wierzcie w to, że gówno to najsłodszy miód. Artur S. Wam to mówi a przecież nie może się mylić :-)"
UUUUUU, słabiutkie to było. Obrażać też trzeba umieć.; -)