Londyn [4698]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • /\/\

Czy moge prosic o przydatne informacje na ten temat? Slyszalem o systemie zabezpieczajacym przelew pieniedzy na konto, do momentu otrzymania przesylki!? Jak to dziala i na co powinienem zwrocic szczegolna uwage, rozpoczynajac przygode z ebay'em!?:P
  • .:. WW4D .:.

Jest taki system, owszem, szczegolow nie znam, bo nie korzystalem, ale opisane wszystko masz wlasnie na ebayu, wiec poczytaj.

Natomiast zaczynajac przygode z ebayem, dobra rzecza jest kierowanie sie iloscia i jakoscia feedbacku jaki posiada dany sprzedawca.

jesli placisz paypalem, to warto upewnic sie, czy ktos jest zweryfikowanym uzytkownikiem oraz, czy zweryfikowany jest jego adres, a to dwie rozne rzeczy.

Do sklepow warto czasami zadzwonic pod byle pretekstem, to jak zostaniesz potraktowany tez moze wplynac na twoj zakup lub nie.

Interesujesz sie bezpieczenstwem, wiec kupuj w miejscach pewnych, a nie tanich, choc z drugiej strony prawdziwe okazje sie tez zdarzaja i trzeba byc glupi by ich nie wykorzystac :)

Przy platnsci karta nalezy zwrocic uwage, czy nie jest gdzies napisane, ze dostarczaja tylko na adres zarejestrowania karty (nie mozesz zrobic komus prezentu lub nie mozesz wyslac w swoje nowe miejce zamieszkania).

Sam robie glownie tranzakcje 150 - 500 funtow i nie interesowalem sie ubezpieczaniem specjalnym tego. Gdy kupujesz cos wiekszego za powiedzmy 1k to wtedy warto samemu sie kopsnac i odebrac towar osobiscie, cokolwiek toby nie bylo, przynajmniej ja tak robie, ale nie stosuje tego wylacznie do ebaya.
    Jesli ktos Ci powie, ze sie nie da to poprostu niech spierdala.
  • Deckard

dokladnie tak jak WW4D napisal 100% popieram. Jak widzisz ze gosciu sprzedaje lapa powiedzmy za 300 a jest wart 500-600 i ma (albo i woggole nie ma) lewy feedback powiedzmy 5 wpisow albo 10 i z tego jeszcze jakies negatywy to moze to byc lipa. Ja od 2 lat korzystam z Ebaya i nie zadrzylo mi sie jeszcze wtopic - moja rada: kopowac od sprawdzonych sprzedawcow.
  • MM

paypal OK :)
  • RedHat

A czy wiecie czy oni wysyłają towar za granice np: do polski? Czy to zalerzy od sprzedającego lub umowy między sprzedającym, a kupującym?
  • .:. WW4D .:.

To zalezy od warunkow aukcji, wszystko powinno byc opisane w przeznaczonym na to miejscu, a nawet na pewno jest opisane.

W wiekszosci wypadkow bedac w PL trudno jest cos sobie kupic, wtedy najlepszym rozwiazaniem jest posiadanie pewnego kontaktu 'tutaj' i choc to niezgodne z wszelkimi warunkami, to kupowac przez te osobe tu, w zamian za oplate manipulacyjna :P
    Wtedy dochodzi do tego jeszcze wysylka jako gift o malej wartosci do PL i nie ma problemow zadnych.

Biorac pod uwage zdarzajace sie roznice cenowe to doliczajac oplaty manipulacyjne i dodatkowe koszty transportu dalej wychodza dobre deale, a nawet mozna te rzeczy i na allego.pl zobaczyc :P
    Powodzenia.

ps
    Many many happy returns of the days!
| |

Witamy w Londynie, Zapraszamy do dyskusji, debat i rozmow mniej lub bardziej powaznych zwiazanych m...

Fotki

Miejsca grona (0)