-
Panna S.
No wlasnie.
Otwieram nowy temat.
Jakie restauracje polecacie? Dobre jedzenie, ciekawy wystroj, mila atmosfera? Cos sprawdzonego a moze cos zaslyszanego?
Odpowiedniego na lunch a moze na obiad wieczorowa pora?
Cos taniego z klasa a moze cos drogiego jednak z pewnoscia wartego swej ceny?
Nie czekam na wypowiedzi typu pizza hut ale mam nadzieje ze mnie zaskoczycie czyms milym;)
Jestem w trakcie poszukiwan mojego idealnego miejsca na kolacje urodzinowa;) wiec ostatnio sporo rozgladam sie za czyms ciekawym. Moze komus uda sie podsunac jakis ciekawy pomysl? hmmm?
-
Anonim
1 "Thai Princess" 31 Philbeach Gardens, Earls Court- jedzenie i atmosfera ahhhhhhhhhhhhh, poprostu super, dziwne ze to miejsce jest takie tanie.
2 "Papa Ciccia" 105 Munster Road, Fulham a druga przy Lower Richmond Road jadac w strone Putney pierwsza w prawo, nie znam numeru, omijam to miejsce jak sie da, bo jak wejde najchetniej zjadł bym wszystko, pozatym swietne wina, i po raz kolejny dziwne ,ze niskie ceny.
a cos wartego swojej ceny??
3 "The Ivy" West Street, Covent Garden, niestety nie znam numeru ulicy.
jedzenie jest swietne, serwis tez swietny, ceny generalnie zwalaja z nóg, ja dostałem sie tam códem, z kims kto stolik zarezerwował 4 miesiące wczesniej.problem jeden, ciezko skoncentrowac sie na celebrowaniu posiłku i miłej rozmowie, bo wszyscy naokoło, albo juz wydali płyty, albo dostali oscara, albo wdali sie w jakis skandal, i własnie o nich głosno.
szczerze polecam numer 1 i 2.
pozdrawiam.
T. -
Mateczka Szydery
zalezy co kto lubi.
ja sie teraz kocham w japonskim i wystarcza mi do szczescia itsu. -
magdina ina
a ja kocham cobb salad (mniam-grillowany kurczak i bekon z serem plesniowym, awokado, na lisciach salaty z rukola lub innym zielskiem, ktore maja pod reka plus sos miodowo-musztardowy, rewelacja) w balansie na soho. no i przy okazji mozna spotkac najpiekniejszego kelnera swiata;) -
-
Paula
jest taki rewelacyjny wine bar na covent garden... taki fajowy, przytulny klimat z lekka nutka elegancji :)
do tego lubie klimatyczne knajpki na Angel.
a jak ktos chce smacznie, swiezo i tanio to turecki restauracje na Green Lanes. choc niekotrzy nie jadaja tam bo sie solidaryzuja z Polkami tam pracujacymi wiec co kto loobi :0 -
Anonim
-
olgah
oooo tak
Carmen Tapas sa pycha!!!
szkoda ze juz nie mieszkam w okolicach SW... -
perfektdragg
Fujiyama na brixton 7 Vining Street, London, SW9 8QA
Asmara - jedzenie z afryki - dostajesz wielka mise roznych past i dipow i talerz nalesnikow. po zjedzeniu serwuja Ci swieza kawe i popcorn (?) swietne stoliki 386 Coldharbour Lane, SW9 8LF
Boon - Tajska restauracja, z najlepszym jedzeniem i milym panem, a czasem dzieckiem co sie gubi. 161 Mitcham Road, Tooting, SW17 9PE
a jak chcesz wystawnie albo tanio to sprawdz http://www.lastminute.com - maja tam oferty na niezle restauracje za pol ceny & oferty teatr+danie. -
A-dawg
ja polecam Garlic Shots- wszystkie dania z duza iloscia czosnku, duzy wybor alkoholi (oczywiscie wszystkie czosnkowe) no i najlepsze na swiecie strzaly czosnkowe czyli wlasnie garlic shot- pyyyycha.
no i jeszcze moj ukochany thai veg buffet za fajwera na upper st. -
dorka
-
Panna S.
Oj! I wouldnt go so far to say wszedzie...
To ja moge odradzic np. souk medina na covent garden.
Jedno z ostatnich testowanych przeze mnie miejsc.
Marokanska restauracja. Poszlismy w weekand wieksza grupa.
Teoretycznie fajny klimat, niskie stoliki, wkolo kolorowe pufy, shisha, nawet belly dancer sie pojawila...
Ale..czekalismy 20 minut na stolik mimo wczesniejszej,dwukrotnie potwierdzonej rezerwacji.
Obsluga sprawiala wrazenie majacej nas w dupie. Przy kazdej probie zamowienia butelki wina czy czegokolwiek wogole trzeba bylo nawolywac kelnerow do stolika a niemalze przyprowadzac ich sila;)
Jedzenie dobre...smaczne...ale bez wiekszego zachwytu.
Jako ze bylismy spora grupa jak to zwykle w tym przypadku bywa mielismy przygotowane set menu. Niemam porownania zatem z daniami ktore zamawia sie z karty.
Ogolnie wieczor udany ale glownie za sprawa towarzystwa.
Restauracja dostaje duzego minusa glownie za obsluge.
Biorac pod uwage stosunek ceny do jakosci mysle ze miejsce nie bylo warte pieniedzy ktore tam zostawilismy.
To taka troche moja nieco rozbudowana recenzja;)
Jezeli ktos przepada za marokanskimi klimatami to polecam Levant. Autentycznie ma sie wrazenie ze na chwile przenioslo sie w rejony polnocnej afryki:)
Wystroj zrobil na mnie spore wrazenie.
Podobniez Lavantine i Pasha sa rowniez godne polecenia ale tych nie znam z autopsji. -
Mateczka Szydery
>latin at heart napisała:
>ja polecam Garlic Shots- wszystkie dania z duza iloscia
>czosnku, duzy wybor alkoholi (oczywiscie wszystkie
>czosnkowe) no i najlepsze na swiecie strzaly czosnkowe czyli
>wlasnie garlic shot- pyyyycha.
>
gdzie? -
perfektdragg
polecam: knajpe na skrzyzowaniu brick lane z bethnal green road, po drugiej stronie beigel shopow. nie mam pojecia jak sie nazywa, ale przewaznie nie ma szyby w witrynie, lecz kanape wychodzaca na ulice. wczoraj mialam niezle warzywne curry i do sprobowania sos mietowy + lentil dhal. super kuchnia i sympatyczna obsluga, w postaci francuzki.
graja fajna muzyke. -
jordan z krainy oz
-
Monia S / Mission possible\
a ja ostatnio odwiedzilam ze znajomymi Busaba Eathai, tajska kuchnia, jedzenie mniami, mila amosfera, przystepne ceny i takie tam... szczerze polecam!
Jest jedna na Wardour Street - Soho, ale zazwyczaj trzeba sie tam niezle naczekac na stolik,
druga troche mniej tloczna jest na 8-13 Bird Street za Selfidges. -
olgah
-
A-dawg
>Kylie napisała:
>>latin at heart napisała:
>>ja polecam Garlic Shots- wszystkie dania z duza iloscia
>>czosnku, duzy wybor alkoholi (oczywiscie wszystkie
>>czosnkowe) no i najlepsze na swiecie strzaly czosnkowe
>czyli
>>wlasnie garlic shot- pyyyycha.
>>
>gdzie?
14 Frith Street, Soho tuba leicester sq -
docent
Garlic Shots jest na Soho, blisko Soho Square - ale to knajpa dla 'koneserów', bo wystrój jak z krakowskiego metalowego pubu, taka też muzyka :) Shotów owszem, sporo, ale 'najsłynniejszy' wygląda jakby go ktoś już raz wypił (taka gęsta Krwawa Mary). Za to Chlebek Czosnkowy na zdrobnienie nie zasługuje, bo to cały bohenek nasączony czosnkowym wywarem - randki odpadają na tydzień! -
Dfdgddsfhsdfj
burger king i wietnam; spring roll, dim sims. piekarnie z slodkiimi bulkami
-
Kocica
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy London
- Załóż własne grono tematyczne