Londyn [4698]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ja polecam taki mały bar rybny obok stacji metra Wood Green, niby syfiasty, ale bardzo dobre ryby dają - i frytki są chrupiące, ze smacznych ziemniaków :) Uparłem się chyba na te ryby; )
  • Anonim

W okolicach Wood Green to ja polecam Virsaki... jedna z najlepszych greckich restauracji w Londynie na Myddelton Road :)
  • Nness

to ja zadam pytanie z innej beczki..troche nie na temat..Czy ktos testowal polska resteuracje"staropolska"?..... .
  • Anonim

ejjjj polecam Espania Cafe na Old Comptons street na soho, tam gdzie Marry Poppins graja :) fajna hiszpanska knajpka, zajefane tapas, a przy tm mila atmosfera i niski rachunek, fajniucho......... wpadam tam na lunche i wieczorne strawy...
  • Anonim

tu jest dobrze napisane co gdzie i skad do buzi jesc:)

http://www.viewlondon.co.uk/restaur...

• Olla

>Kamila napisała:
    >to ja zadam pytanie z innej beczki..troche nie na temat..Czy
    >ktos testowal polska resteuracje"staropolska"?..... .

tak ja tam byłam,jakos 1,5 roku temu niewiem czy cos sie zmieniło ale polecam cii pirozki z mięskiem i kapustą niebo w gębie i ceny też umiarkowane
  • K

Ojej, a gdzie ta Staropolska? A swoja droga ja polecam tajski noodle bar Tuk Tuk na Queensway, Bayswater. Góry jedzenia a mozna zjesc za 3.99
  • Mateczka Szydery

>rude grl_only White City! napisała:
    >Ojej, a gdzie ta Staropolska?

mi jakos polska nigdy nie smakuje "po restauracjach".

wole swojsko, w domu, albo "po ciotkach"

ale do cafe wanda to chyba sie wybiore;d

ja lubie libanskie.mrawmraw.
  • Anonim

ale ze co libanczyk slyszy do ciebie mraw mraw ?
  • Don Ariador

Jezeli masz ochote naprawde dobrze zjesc

( a nie w gastro pubie czy innym czyms jak na stronach wczesniej :P )

Gaucho, Vereswaamy, Gordon Ramsey.

Jesli masz problemy z trafieniem do googluj :) nie pozalujesz ani funta ( ktorych wydasz raczej duzo :P ) na to co dostaniesz na talerzu :))

serdecznie polecam!
  • olgah

jedno z moich ulubionych miejsc to francuska brasserie na Queen St na covent garden
    ostatnio smakowalo mi bangladeskie jedzonko w le Raj na brick lane
    a jesli chodzi o gordona r to Boxwood jest mega:)
  • perfektdragg

>olgah napisała:
    >ostatnio smakowalo mi bangladeskie jedzonko w le Raj na
    >brick lane

czy chodzi Ci o Le Taj? z woda w scianie?
    jesli tak to tez polecam, najlepszy indian jakeigo jadlam, nieobtluszczony, lekki, pelen przypraw. yum yum.
    na posh okazje polecam La Porte des Indes, przy Marble Arch - niesamowite pomieszczenia dobre jedzenie, szybka obsluga.
  • olgah

masz racje, chodzilo mi o le Taj tylko literki przeskoczyly
    dwa menu indyjskie i bangladeskie
    PYCHA!
  • ana banana

jezeli ktos lubi thai food, to polecam Crazy Bear (Whithfiend street 26-28, Goodge Street Station ) jest tam tez coctail bar (troche drogi, ale naprawde warto:) warto tez zrobic rezerwacje
  • Mateczka Szydery

co za ta cafe wanda?
  • Anonim

mam kopytka samoroby wpadasz jagna?
  • Mateczka Szydery

>altЁЯ лЇ٤go napisał
    >mam kopytka samoroby wpadasz jagna?

sorry, teraz dopiero doczytalam.
  • kaszel

Urodziny zdążyłaś już pewnie dwa razy urządzić, ale jest taka fajna knajpka włoska, jak wychodzi się z metra na Highgate to nie da się nie zauważyć.
    Jedzenie bardzo pyszne.
    Atmosfera właściciele - klienci miła niezwykle.
    Zgodnie z włoską filozofią nie ma oddzielnych stolików tylko są duże ławy, żeby przy jedzeniu można było pokonwersować z nieznajomymi.

niestety nazwy nie pamiętam - jadłem tam ostatnio dwa lata temu, a w tym roku nie zdążyłem podskoczyć. Jeśli jeszcze istnieje to jest to jedno z fajniejszych odkryć jakie poczyniłem w całym londynie.

oraz pozdrawiam, Panno S.
  • Anonim

niedzielny brick lane market i wrapy napakowane przeroznymi salatkami z cieciorki,kus kus,oliwek,lisci-komponuje sie samemu. najlepszy fast food,T/A jaki w zyciu jadlam.
  • olgah

>autystycznie napisała:
    >niedzielny brick lane market i wrapy napakowane przeroznymi
    >salatkami z cieciorki,kus kus,oliwek,lisci-komponuje sie
    >samemu. najlepszy fast food,T/A jaki w zyciu jadlam.

ja tez lubie te wrapy, choc niektore dodatki sa bardzo ostre
    paella tam tez jest mniaaaaam
| |

Witamy w Londynie, Zapraszamy do dyskusji, debat i rozmow mniej lub bardziej powaznych zwiazanych m...

Fotki

Miejsca grona (0)