Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ania

>Amy napisał
    >Sprawdź stronę ortodontalondyn to też Polak, który
    >zajmuje się ortodoncją. Założenia aparatu u niego to 500
    >funtów za jeden łuk czyli prawie jak w Polsce a masz
    >wszystko na miejscu w centrum Londynu.
    >Poza tym stosuje najwnowsze systemy- Damon, za który w
    >Polsce koleżanka zapłaciła 5000 zł, czyli więcej niż
    >on bierze w Anglii.

O, dzieki za info! Umowilam sie na konsultacje w ta sobote. Oferta tego ortodonty wyglada zachecajaco.
  • Mateczka Szydery

>Ania napisała:
    >>Amy napisał
    >>Sprawdź stronę ortodontalondyn to też Polak, który
    >>zajmuje się ortodoncją. Założenia aparatu u niego to
    >500
    >>funtów za jeden łuk czyli prawie jak w Polsce a masz
    >>wszystko na miejscu w centrum Londynu.
    >>Poza tym stosuje najwnowsze systemy- Damon, za który w
    >>Polsce koleżanka zapłaciła 5000 zł, czyli więcej niż
    >>on bierze w Anglii.
    >
    >O, dzieki za info! Umowilam sie na konsultacje w ta sobote.
    >Oferta tego ortodonty wyglada zachecajaco.

ja to sobie wyobrazam, ze opowiesz nam jak bylo, hej!
  • Hrabina Hanako

Z tego co slyszlam najtaniej jest w Czechach albo na Slowacji. Moja mama sobie zrobila implantyi za polowe polskiej ceny. No ale tam tez musialabys latac oczywiscie...
  • Ania

Oj nie chcialo by mi sie latac przez dwa lata do Czech albo Slowacji, ale znam kogos kto mysli o implantach i z pewnoscia wykorzystam ta informacje! :-) Dzieki Hanako!
  • Ania

Bylam, zobaczylam, aparatu jeszcze nie zalozylam. Ale...
    Spoznilam sie zaledwie 15min a za to zostalam ukarana oczekiwaniem na wizyte 1h10min. Zaskoczylo mnie jednak, ze nie bylam ostatnia klientka mimo, ze zblizala sie juz godzina 20! Moze i na dobre wyszlo bo w poczekalni troche podsluchalam... Doktor nazywa sie Grzegorz Sanocki i mial wczesniej zapewne watpliwa przyjemnosc pracy w Zielonej Przychodni (Greenwich). Pisze watpliwa bowiem dwie jego "stare" pacjentki spotkane w poczekalni skarzyly sie na brak dokumentacji ich leczenia. Wyglada na to, ze pan doktor pozegnal sie z Z.P. w nienajmilszy sposob, poniewaz Z.P. utrzymuje, ze doktor zabral dokumentacje, doktor zas nie dostal od Z.P. zadnych papierow.
    Wizyta konsultacyjna kosztuje 50£-tak jest napisane na stronie internetowej (gwoli przypomnienia http://www.ortodontalondyn.com). Pani doktor pracujaca z doktorem Sanockim zabrala mnie do swojego gabinetu po krotkiej rozmowie i zrobila dwa rentgeny w celu sprawdzenia stanu korzeni w zebie niegdys tam leczonym. Wzbranialam sie mowiac, ze niedawno (2-3 miesiace temu) mialam robione zdjecia wszystkich zebow w celu sprawdzenia ich stanu po dwoch ciazach. Faktycznie, rtg (cyfrowe!) nie wykazuje zadnych zmian...no ale mysle sobie, pewnie mnie za to nalicza, tak?
    W alszej czesci zrobiono mi zdjecia normalna cyfrowka: paszcza otwarta, paszcza zamknieta, paszcza polzamknieta, paszcza polotwarta, dol paszczy, gora...takie tam. Doktor zrzucil fotki na laptopa i opowiada co jest nie halo i jak by to tam zrobic by bylo git. I tak mowi, mowi ale nic nie wspomina o ekstrakcji zebow jakie zalecala mi jeszcze we wrzesniu ortodontka w Polsce! A przeciez juz jedna osemke brutalnie mi wyrwano (asystentka mdlala, gabinet we krwi, ja we krwi, godzine mnie tak mordowano i to za pieniadze!!! trzy tygodnie dochodzilam do siebie!!!)!!! Mialam miec rwane jeszcze 3 zeby a tu nic. Wiec pytam o to wyrywanie a on na to, ze nie trzeba. Pomyslalam zatem, ze z tym natlokiem zebow w gebie po ich rozprostowaniu bede wygladala jak... wiec pytam: "Nie bede pozniej wygladala jak buldog albo jakas zaba szerokoustna?". W odpowiedzi uslyszalam, ze efekty tego leczenia przynosza lepszy efekt estetyczny na dluzej i ze dzieki temu, ze zachowam zeby na starosc nie bede wygladala tak staro (jol! :-)). Taaa...terefere. Wkurzylo mnie, ze lekarz jakos specjalnie nie wysilal sie by mnie przekonac, rzucil tylko pare ochlapow chwytow marketingowych. Pytam wiec o koszt i slysze w odpowiedzi: 2500£: 1000£ do zaplacenia w dniu zalozenia aparatu, 1500£ do splaty przez 18miesiecy (a nie min. 24 jak slyszalam w Polsce!) leczenia. I tu mila niespodzianka: wizyty co 2 miesiace, dajmy na to 10 wizyt po 150£, tak? A w tym naprawy zamkow gratis (do 3 napraw, czwarta kosztuje juz 50£), aparat retencyjny w cenie, nakladka na gorne zeby do noszenia po zdjeciu aparatu w cenie, zdjecie aparatu w cenie...no wszystko generalnie w cenie. No i... gdy leczenie sie wydluzy, wydluzy sie na koszt lekarza! Ha! I to mi sie podoba!!!
    Wrocilam do domu, pelna niepewnosci...plan leczenia wygladal zupelnie inaczej niz ten przedstawiony mi w Polsce. Podczytalam na necie, ze to co lekarz mi zaproponowal to tzw. "system Damon". Poczytalam troche na ten temat i...chyba sie zdecyduje choc to stosunkowo nowy produkt, ktorego nikt ze znajomych nie uraczyl wiec czuje sie troche jak krolik doswiadczalny...ale zobaczymy.

Czy ktos z Was mial jakies doswiadczenia zwiazane z "Damonem" badz dr. Grzegorzem Sanockim? Albo inne zwiazane z leczeniem orto. w UK?
  • Kamila Ostachowska

Witaj Anno!
    Zainteresowałam się również tym o czym piszesz i sama mam podobny problem. Wyczytałam że system Damon jest owszem nowym systemem ale jeszcze nikt nie wypowiada sie o jego skutecznosci bo jest to niestety produkt nowy. Opinie ortodontów są podzielone. Jedni mowia ze jest super bo zamki sa automatyczne, takze ortodonta nie ma duzo do roboty ale inni nadal boja sie go zakladac bo nie ma nigdzie przeprowadzonych badan co do tego systemu.
    Nawiazujac do tego co piszesz o Dr z Cannon Street poszperalam troche w sieci i musze cie zmartwic. On nie jest kwalifikowanym ortodonta tylko Dentysta ogolnym, ktory uczy sie na ortodonte ( zreszta sam to podkresla w swoim opisie). Sama mozesz to sprawdzic wejdz na strone General Dental Council i tam wpisz jego nazwisko. Po drugie czy zlecil wykonanie zdjecia panoramicznego oraz zdjecia bocznego glowy? Czy wzial wycisk ? Na jakiej podstawie stwierdzil ze nie musisz miec usuwanych zebow? Radze ci skonsultowac sie z innym ortodonta zanim zalozysz go u kogos niekompetentnege i skrzywdzi cie na cale zycie. Jesli zdecydujesz sie na zalozenie jednak aparatu u niego popros go o jego uprawnienia i informuj na biezaco co i jak. 3maj sie

pozdrawiam Kamila
  • Ania

Czytalam sporo na temat Damona i faktycznie jest to nowy system. Jednak tak orientacyjnie jest na rynku od okolo 2000 roku wiec wielu ludzi zdazylo zakonczyc nim swoje leczenie. Szukalam jakis negatywnych opinii (tylko na stronach polskich) i szczerze-nieznalazlam. Oczywiscie wielkiej rewelacji przy tym tez nie ma bo dyskomfort jest podobny badz nieznacznie mniejszy, koszt leczenia porownywalny badz nawet wiekszy etc. Dla mnie jednak waznym jest, ze nie trzeba usuwac zebow co stanowi ogromny argument! Ale to kwestia mojego indywidualnego przypadku. Dzieki temu nie wyrwe dwoch zdrowych czworek a takze ominie mnie operacja wyciecia osemki, ktora niesie za soba ryzyko uszkodzenia nerwu.
    Zdjecie pantomograficzne i boczne glowy przywiozlam z Polski po konsultacji u ortodontki. Biorac jednak pod uwage jej wiek nie bylabym taka pewna tego czy jest osoba bardziej kompetentna od Sanockiego. Jednak to co napisalas sklonilo mnie do zadania mu kolejnych pytan droga mailowa. Zapytalam rowniez o forme umowy dotyczacej kosztow leczenia. A oto i odpowiedz jaka dostalam:
    "Wyciski są potrzebne głownie dla lekarza do udokumentowania stanu z przed
    leczenia-taką samą funkcję pełnią zdjęcia, które wykonaliśmy.
    Zdjęcia są nawet lepsze bo dostarczają wielu dodatkowych informacji, których
    modele nie mają- kolor zębów, przebarwienia, demineralizacje itp.
    Funkcje umowy pełni wpis kwoty do karty leczenia podpisany przez obie
    strony-pacjenta i lekarza
    Ortodoncja zajmuję się od ośmiu lat. Brak możliwości zdobycia
    specjalizacji w Polsce zmusił mnie do wyjazdu do UK, gdzie dzięki mojej wiedzy bez
    problemu dostałem się na studia ortodontyczne, które obecnie kończę.
    Systemem Damon zajmuję się od 2005 roku i uważam, że nie ma on sobie
    równych."
    Reasumujac: gdyby chodzilo o moje dzieci to pewnie inaczej podeszlabym do sprawy. Jednak z racji tego, ze chodzi tu o moje zeby to mysle, ze jestem gotowa podjac leczenie u tego lekarza podejmujac przy tym mysle niewielkie ryzyko.
  • Mateczka Szydery

ja chcialam tylko dodac, ze grzegorz jest mezem dr sanockiej ginekolozki z poznania, ktora ma naprawde kiepska opinie wsrod innych fachowcow z branzy.

ale ale
    idz na to.
  • Ania

>Hindi Rothschild napisała:
    >ja chcialam tylko dodac, ze grzegorz jest mezem dr sanockiej
    >ginekolozki z poznania, ktora ma naprawde kiepska opinie
    >wsrod innych fachowcow z branzy.
    >
    >ale ale
    >idz na to.

Ty mi tu sprzeczne komunikaty babo wysylasz!
  • Panna S.

Mam ortodontke (nawet dwie) z polecenia w Warszawie. Robily zeby moim znajomym i efekty super. Sama zastanawiam sie nad zalozeniem aparatu i chyba wybiore opcje latania co 1,5-2 miechy do PL. przynajmniej przy okazji rodzinke zobacze... Ja osobiscie boje sie isc tutaj do ortodonty ktorego ktos wczesniej nie przetestowal.
  • Mateczka Szydery

>Panna S. napisała:
    >Mam ortodontke (nawet dwie) z polecenia w Warszawie. Robily
    >zeby moim znajomym i efekty super. Sama zastanawiam sie nad
    >zalozeniem aparatu i chyba wybiore opcje latania co 1,5-2
    >miechy do PL. przynajmniej przy okazji rodzinke zobacze...
    >Ja osobiscie boje sie isc tutaj do ortodonty ktorego ktos
    >wczesniej nie przetestowal.

a studia medyczne, wiedza, dostepnosc do nowoczesnych technik, a i do lekarza bez bookowania lotow nie liczy sie?

ja zrobilabym tu.
  • Mateczka Szydery

>Ania napisała:
    >>Hindi Rothschild napisała:
    >>ja chcialam tylko dodac, ze grzegorz jest mezem dr
    >sanockiej
    >>ginekolozki z poznania, ktora ma naprawde kiepska opinie
    >>wsrod innych fachowcow z branzy.
    >>

>>ale ale
    >>idz na to.
    >
    >Ty mi tu sprzeczne komunikaty babo wysylasz!

az no taka karma.
    obgugluj go, a jak tam pojdziesz, to mu powiedz, ze stoi z aToba prawdziwe lobby Polish Community i kazdy jego blad bedzie obsmarowany tlusta czcionka!
  • Panna S.

>a studia medyczne, wiedza, dostepnosc do nowoczesnych
    >technik, a i do lekarza bez bookowania lotow nie liczy sie?
    >
    >ja zrobilabym tu.

Jasne ze liczy. Ale dla mnie najlepszym dowodem na to ze ortodonta jest dobry, ma dobra technike i edukacje sa jego pacjenci. Zwlaszcz Ci po zakonczonym leczeniu. Ale bilety, i takie loty na weekend moga byc meczace...chociaz jak wspomnialam, przynajmniej rodzinke zobnacze wiec ma to swoje plusy:)

• anna zwiernik

Hej, ja jestem pacjetka dr Sanockiego, jestem zafascynowana systemem Damon a tak na co dzien pracuje jako Dental Nurse w Londynie. Jesli moge w czyms pomoc to bardzo chetnie PZRD Anka
  • joanna garbowska

czesc.tak wlasnie naczytalam sie waszych opinii o doktorze Sanockim i juz sama nie wiem co robic. mam umowiona wizyte we wroclawiu na poniedzialek(zdjecie,pobranie wycisku szczeki). obecnie mieszkam i pracuje w uk 200 km od londynu i mam dylemat czy zaczac leczenie w polsce i przylatywac co 1,5 miesiaca czy zaczac u doktora Sanockiego? opinie na jego temat sa podzielone i co teraz?
  • Ania

No wiec... zalozylam. Pojechalam, wybulilam i od wczoraj mam kaganiec na zebach. Na gorze mam system Damon 3, dolna szczeke zas "zdobi" Damon Q. Operacja trwala godzine, nic nie bolalo i tak dalej. Kolejna wizyte mam umowiona na 5. marca czyli tak jak pan doktor obiecywal, za dwa miesiace.
    Powazny minus za opoznienia. Przyjechalam 20min. za wczesnie a juz na dzien dobry dowiedzialam sie, ze wizyta bedzie opozniona o pol godziny :-/ Suma sumarum godzine sobie posiedzialam. Chwala Bogu, ze wzielam z soba cos do czytania bo widzialam jak reszta oczekujacych pacjentow sie meczy nie majac co zrobic z wolnym czasem!
    Plus za kontakt z pacjentem. Bylo wesolo, doktor pamietal o czym rozmawialismy prawie dwa miesiace temu. Dzieki temu nie bylam tak zestresowana jak przed wizyta a zakladanie aparatu "szybko poszlo".

Pytalam Pana Sanockiego czemu nie pracuje juz w Zielonej Przychodni. Przyznal, ze "poszlo" o kase. Chcieli placic mu mniej podwyzszajac przy tym ceny dla klientow. Nie zgodzil sie czego nastepstwem bylo szybkie poznanie jego nastepczyni. Przyznal, ze kobieta sympatyczna ale chyba nie do konca obeznana w systemach w jakich on robil. Wobec tego wiekszosc jego pacjentow zrezygnowala z Zielonej Przychodni by kontynuowac leczenie w jego gabinecie na Cannon Street.
  • magda s

czesc ania gratuluję odwagi a nie zastanawiają cię niskie ceny u doktora sanockiego? i czy wiesz kiedy kończy studia? może nigdy ja dzwoniłam do niego i nie byl w stanie mi na to pytanie odpowiedzieć
  • magda s

no i chciałabym przeczytać w końcu opinii kogoś kto zakończył leczenie u sanockiego
  • Mateczka Szydery

>magda s napisała:
    i czy wiesz kiedy kończy studia?

o czym tu jest mowa?
  • magda s

o tym mój kolego że jeśli wcale nie studiuje tak jak twierdzi to jest do dupy bo niema wykształcenia w tym co robi a tak wogole to nie jest zarejestrowany w general dentic counsil
| |

Witamy w Londynie, Zapraszamy do dyskusji, debat i rozmow mniej lub bardziej powaznych zwiazanych m...

Fotki

Miejsca grona (0)