-
Emiss
ja polecam HMRC na Hammersmith, tam na rozmowe=pomoc w wypelnieniu formularza nie czeka sie wiecej jak 1 dzien :D
obsluga juz powoli zaczyna mowic po polsku :P
dojazd: stacja pociagowa/metro Kensington Olympia - za wiaduktem po prawej takie wielkie budynki z czerwonej cegly (tak zeby sie nie paletac po ulicy szukajac adresu :P ) -
Mateczka Szydery
>Emiss napisała:
>>obsluga juz powoli zaczyna mowic po polsku :P
o jezusicku, nie wiadomo dlaczego niektorzy wieja stad, majac takie perspektywy?!
>
>dojazd: stacja pociagowa/metro Kensington Olympia - za
>wiaduktem po prawej takie wielkie budynki z czerwonej cegly
>(tak zeby sie nie paletac po ulicy szukajac adresu :P )
no to dodajemy do ulubionych;d
-
Anonim
Jak to udalo?nie rozumiem konstrukcji zdaniowej w tytule posta w odniesieniu do omawianej kwestii. -
Mateczka Szydery
>Duch Noli napisała:
>Jak to udalo?nie rozumiem konstrukcji zdaniowej w tytule
>posta w odniesieniu do omawianej kwestii.
wiesz, jak za komuny, komus sie udalo wiecej "wyniesc" z pracy. -
-
Panna S.
ok to ja mam prosbe o rozwiniecie kwestii podatkowej w Polsce. Mam w planach kredyt mieszkaniowy w PL i zakup nieruchomosci wiec urzad skarbowy na pewno mi do drzwi zapuka spytac jakim cudem skoro pitu w PL ani widu ani slychu(??)
zreszta kwestie podatkowa musze miec uregulowana zey ubiegac sie o kredyt. Tak wiec gdzie co i jak? jak mam rozliczyc sie w PL? (dlaczego i za co nasowa sie od razu...?? bo czuje sie jakby to byla kara za posiadanie polskiego obywatelstwa) czy musze rozliczas sie w PL mimo ze nie mialam tam nigdy zadnych dochodow?
domyslam sie ze biorac pod uwage fakt iz mamy sierpien a rozliczenia musza wplynac w PL do konca kwietnia to czekaja mnie kary i odsetki?
-
Anonim
Pytanie nr 1. Ile tu jestes?
2. Czy jestes zameldowana w Polsce? Jesli nie, kiedy sie wymeldowalas?
3. Czy masz tutaj rezydencje podatkowa (nie taka z Home Office)? -
Panna S.
odpowiedz:
1. rok i 8 miesiecy
2. nadal jestem zameldowana w PL
3. tu odpowiem pytaniem na pytanie i w dodatku moze glupim: czym jest rezydencja podatkowa?
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy London
- Załóż własne grono tematyczne