-
Anonim
Hej.Czy ktos może wyjechał z Was do pracy do Londynu i moglby mi pomoc...?wiem ze jest ciezko z praca tam,ale moze ktos z Was byl i wie gdzie moga potrzebowac na 2,3 miesiace do pracy,jakas knajpa polecona albo cos..chetnie wyslucham rad i propozycji;)Pozdrawiam -
Anonim
-
Anonim
Dzieki;) wlasnie wyczytalalm ze sa tam agencje..ale czy ktos wie czy to jest płatne?? -
Anonim
-
-
Anonim
-
Anonim
nie, nie sa platne. po prostu wchodzisz do posredniaka, pytasz czy cos maja, jak maja to jest ok, jak nie to idziesz do drugiego;] czasem trzeba cos wypelnic (zwlaszcza jak chcesz pracowac dluzej) a czasem nie. ale lepiej chyba zalatwiac sobie cos jeszcze w Polsce, tak w ciemno jechac to zawsze jakiestam ryzyko. good luck! -
Anonim
Wiem wlasnie..a wiesz moze jak w polsce moge sobie załatwic??gdzie to szukac??jasne ze wolalabym wiedziec wczesniej..czy mozesz mi cos polecic??bede bardzo wdzieczna;) -
SHakeN,Not StiRRED
nikt tu CI nic nie zalatwi to nie wawa, musisz przejsc to wszystko sama. tu nie ma sprawdzonych miejsc. moja rada wyjedz jak najwczesniej Ci sie uda. W tym roku przyjechaly do mnie na wakacje dwie moje kolezanki. Obie ucza angielskiego. Chcialy popracowac i zobaczyc jak to tu jest. Przyleciec mogly dopiero na poczatku lipca. Jedna z nich znalazla prace. Moze poprostu mialy pecha. Jesli szukasz pracy za barem pamietaj ze musisz byc "na topie". Zajebisice ubrana i przebojowa jak tylko potrafisz. A konkurencja w wakacje jest tu spora.powodzenia -
Anonim
oj w tej sprawie to chyba kolezanka Roxana wie wiecej cos mi sie zdaje:) mi zalatwil prace znajomy wiec wszystko mialam zapiete na ostatni guzik i o nic wlasciwie nie musialam sie martwic. z 1 pracy mnie zwolnili, to byl lipiec i potem trudno bylo cos znalezc na zastepstwo:/ (w wakacje jest duza konkurencja studentow z anglii). ale poszperaj w necie: http://www.europa.eu.int/eures, http://www.monster.co.uk, http://www.jobsite.co.uk, http://www.britishjobs.net, etc. kupa tego jest. -
Anonim
wiem o tym ze jeste duza konkurencja i nikt nie da mi na tacy pracy..ale dlatego pytam,pisze i chce wiedziec jak najwiecej. Jak ktos byl juz to wie wiecej niz ja..
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam;) -
Anonim
moja rada: próbuj bezpośrednio w miejscach gdzie chciałabyś pracować. nie bój się, wchodź do pubów i sklepów, pytaj o pracę, nawet jeśli w danej chwili nie mają vacancies to zostaw swoje (angielską wersję) cv, mi się zdarzało, że tam gdzie nie było pracy w danym momencie zwalniało się coś po tygodniu lub dwóch i dzwonili do mnie (komórka w brytyjskiej sieci jest niezbędna), czasem po prostu nie było szefa i dlatego nikt mi nie mógł niczego od ręki powiedzieć. jeszcze jedno, w pubach raczej nie rozmawiaj z barmanami i kelnerami tylko pytaj od razu o managera.
no i powodzenia :] -
SHakeN,Not StiRRED
dobra rada 2bad4you, jesze moze dodam abys nie tracila czasu czyli odrazu zaczela szukac pracy, jeszcze w polsce przygotuj sobie angielska wersje cv, poszukaj jakis w sieci, bo to anglieskis rozni sie troche od polskiego wiec nie wystarczy tylko przetlumaczyc. Jesli chodzi o komorke polecil bym Ci w sieci o2 bedziesz mogla wtedy w weekendy bardzo tanio dzwonic do polski. Pierwsze chodzenie i pytania o prace od baru do baru bylo dla mnie troche stresujace i krepujace. Nie przejmuj sie tu wiekszosc pracujacych za barem wychodzila sobie prace. Szybko sie przekonasz ze wiele osob bedzie uprzejmych i przyjaznych. Niczym sie nie przejmuj. Zdejmij sobie simloka z telefonu jeszcze w polsce. Zabierz pare legitymacyjnych zdjec. No i optymizm:d -
Anonim
mam zdjasc simlocka i w Londynie kupic karte??gdzie?jak to wyglada i ile kosztuje??
Kochane GRONKO LONDYNU dziekuje za pomoc;)
Jak ktos jeszcze chce mi cos powiedziec i pomoc-chetnie wyslucham;)
Pozdrawiam -
SHakeN,Not StiRRED
Jesli kupilas telefon w polskiej sieci(era,plus czy idea). Masz blokade elektroniczna dzieki ktorej nie mozesz uzyc tego teloefonu w innych sieciach komorkowych. Znajdziesz wiele miejsc np.w przejsciu pod rotunda jest pare, gdzie za pare zlotych odblokuja Ci telefon. Tu za to zaplacisz odpowiednio drozej wiec po co przeplacac. Jeszcze sie naszukac musisz. Potem w ln szukasz salonu sieci O2 gdzie prosisz o karte "Pay & Go" Dadza Ci sima, wkladasz do telefonu i juz:) Koszt samej karty sim okolo 5-10 £ lecz musisz ja jeszcze doladowac a chyba najnizsza kwota to 10£.no i tyle:) -
Anonim
simlocka juz dawno zdjelam;)chodzilo mi wlasnie gdzie kupic taka angielksa karte,Dziekuje;) -
SHakeN,Not StiRRED
-
Anonim
Ja wyjechalam sama w ciemno. Jakis czas chodzilam po barach i zostawialam swoje CV z namiarami (szukalam pracy jako kelnerka, chociaz nie mialam pojecia jak sie nosi tace). Spacerki te nie przyniosly zadnego rezultatu a dodatkowo trafilam na zlych ludzi, jeden koles, ktory mial 3 kawiarnie na Covent Garden powiedzial, ze moge pracowac za 3 funty na godzine, ale on by wolal, zebym byla jego dziewczyna.. i mi za to bedzie placil. Trzeba naprawde uwazac na siebie i na ludzi z ktorymi ma sie doczynienia. W koncu poszlam do agencji pracy w branzy catheringowej.. pani na mnie popatrzyla i powiedzial: z tym usmiechem widzialabym Cie we wloskiej restauracji. Nie trzeba tam nic placic, to pracodawca im placi za poleconego pracownika. Umowila mnie w tym samym dniu na spotkanie.. i tam juz zostalam. Umowa, wszystko uczciwie i na legalu.
A co do karty.. simlocka zdjac w Polsce, a karte to wszedziem mozna kupic. No moze niekoniecznie w centrum..; ) Ja np kupilam wlasnie na Deptford High Street Market (5 funtow- Vodafone). Masz w tym momencie swoj UK number. Sa 2 sposoby na doladowywanie. Ja zwykle chodzilam do kafejek internetowych, drukowali mi 8 cyfrowy kod za 5, 10 lub wiecej funtow.. i ladowalo sie jak z naszych polskich zdrapek. -
Anonim
kupować można też w maszynach w salonach firmowych (to wygląda coś jak bankomat) a wszyscy pracownicy są uprzejmi i chętnie pokażą jak to cudo obsługiwać.
Roxana, ja też przez jakiś czas pracowałam w dużej włoskiej restauracji :] na Earl's Court (prawie vis a vis hotelu Ibis) :] -
Anonim
Dzieki,dzieki WIELKIE;) weszlam na strony agencji pracy i tam trzeba wysylac CV.czy warto?czy im chodzi o prace stała? czy lepiej poprostu tam pojechac i pojsc osobiscie? -
Anonim
na pewno wszystko lepiej robić osobiście, ale moim zdaniem jak agencje są dobre to warto do nich wysyłać cv (w każdym razie nic ci to nie zaszkodzi). w dobrych agencjach (przynajmniej na tych stronach gdzie ja miałam przyjemność zajrzeć) w opcjach wyszukiwania było czy chodzi o permenent, temporary czy part-time job :]
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy London
- Załóż własne grono tematyczne