-
Anonim
Witam i widze ze bardzo was zaintrygowala nazwa watku ale wydaje mi sie ze trafiliscie nie do tej bajki? Jak sie czujecie w temacie dla stewardes?? Moze macie jakies ciekawe doswiadczenia i dlatego zainteresowal was ten temat...hmmmmm ciekawe?! Moze sie podzielicie ze mna dlaczego trafiliscie akurat do mnie? -
Artuditu
Byłem na praktykach w tej firmie, spedzony czas na nich mile wspominam.
Pozdrawiam :)
Ps dawna HPLA - szkoda ze rozwiazali bo byl naprawde dobry zespol :( -
Anonim
No to teraz rozumiem zaciekawienie tematem;)) Serdecznie witam i zapraszam do czestszego wypowiadania sie i moze zalozenie nowych tematow??? Jakies pytania lub pomysly? -
Artuditu
Alo alo. Podejrzewam że poznałaś juz kawałek świata to może podzielisz sie swoimi uwagami, spostrzeżeniami i powiesz co warto zobaczyć i gdzie się zatrzymac. W koncu wakacje juz blisko :):)
Pozdrawiam Artur -
-
Anonim
No powiem ze kawalek zwiedzilam ale czesc serca jednka pozostawilam w jedynym raju na ziemi choc ostatnio i wielkim cmentarzu czyli w Tajlandii. Zawsze, poki bede mogla bede tam wracac...no i lece, juz niedlugo...w czerwcu, hurraaaa!
Poza tym cudownym rajem uwielbiam New Yrok a wlasciwie Manhattan, to jedyne miejsce w USA ktore robi na mnie wrazenie, bynajmniej nie uroda lecz atmosfera, czasem brudem czasem sztuka i ten miastowy zgielk, Ci kolorowi ludzie z calego swiata...cudowne cudowne;)) i to ze w papilotach na glowie i w jednorazowych kapciach ze swiezo pomalowanymi paznokciami u stop nie robisz wrazenie wariatki, wszystko jest OK zawsze i wszedzie nawet jak Ci na leb spadnie cegla, jest OK...to lubie;)) ten optymizm;))) -
Artuditu
O to widze ze dobrze Ci :) ja jeszcze w Tajlandii nie bylem, a wlasnie co do Tajlandii to Lot wznawia polaczenia czy nie? Bo z tego co slyszalem to byl to jeden z lepszych kierunkow na jakich latal. W Stanach tez nie bylem niestety a chcialbym zobaczyc je. Ale narazie mam inne mazenie, chcialbym zobaczyc Chiny i poznac kulture mieszkancow, oraz ich orginalna kuchnie :):) wlasnie czas cos wszamamc :):) bo od samej mysli o jedzeniu zrobilem sie glodny.
Do nastepnego razu :) Milego dnia. -
Asiula MIMI
-
Anonim
Moja kochana Mi jak dobrze ze jestes!!!:))) Choc tak bede miala Cie blizej siebie.....odezwij sie natentychmiast jak w koncu uda Ci sie oderwac od ziemi;)))! -
Asiula MIMI
Jagus, najprawdopodobniej najszybciej oderwe sie od ziemii zeby przyleciec do WAW na Twoje (nasze) wesele. Z reszta wcale nie jest mi zle, bo praktycznie caly nastepny tydzien mam wolny ( stby kazdego dnia), tak wiec spie dlugo i klade sie pozno. :-))), nie to co wy LOTki ciezko pracujecie....:-)))
-
Anonim
-
SubeteAmiGuagua;)
Ja trafiłam do tego grona bo bardzo mnie interesuje w jaki sposób mozna dostac..albo chociaz ubiegac sie o prace stewki?? -
Jurek
Wystarczy odpisać na ogłoszenie z prasy :-)
przynajmniej ja tak zrobilem. Pozdr. -
Natalka
w prasie są jedynie ogłoszenia tanich linii, w których praca nie wyglada tak kolorowo jak na przykład w LOT , w takim Ryanair nawet za wyszkolenie trzeba zapłacić 1000euro!! ( wiem bo ostatnio sie tam dostałam ) a jakoś o żadnych rekrutacjach w LOT nic nie słychać pozdrowionka dla wszystkich ...... -
Anonim
Ja też serdecznie pozdrawiam Panie latające, a moje doświadczenia w lotnictwie prawie 8 lat LGS: rok Cargo, 5 lat WWS (loadsheety), od dwóch lat MOD w STCO (VERA).
-
Anonim
Bo recesja jest niestety i na zatrudnienie w PLL szanse małe; -), ale może gdy nowy port zbudują (przewóz około 12 mln pax przewidywany) może wtedy się coś ruszy. -
Asiula MIMI
Hania KOnarska, o jak milo. Pracowalam z jej mezem Rafalem. Pozdrawiam siostre.. -
ula
Ale tak szczerze mowiac to powinni zrobic jakis nabor w LOTcie. Kilka dni temu mialam okazje leciec nim do Londynu (bo Air France nawalil i nie starczylo miejsc w samolocie - fajnie bo dostalam rekompensate i w dodatku lecialam z moja siostra do Miami lepszym polaczeniem :) i doszlam do wniosku ze takich archaicznych stewardess nie widzialam od lat. Sorry za szczerosc ale ile te panie maja lat - 40, 50? Nie wiem tez dlaczego LOT jest tak cholernie drogi? Najladniejsze stewardessy widzialam jak do tej pory w liniach Katarskich i Hinduskich... -
Anonim
(Ja myslalam ze 40tka to jest spoko mloda kobieta jeszcze...;)))
Przelec sie Varigiem, British'em, Lufthansa, United Airlines, Air Transat a zobaczysz prawdziwe dinozaury;))) -
Anonim
Nie wspominając o SAS, KLM, u nas stwierdzam, że co do wieku kadry to najpiękniej jest w C0, chociaż w K2 też jest bardzo przyjemnie, a w LO po za intratynymi rejsam gdzie jest dość doświadczony personel latający też jest bardzo OK. To taka wstawka, nie wiem czy mogłem się wtrącić chociaż jako przedsttawiciel przeciwnej płci mam chyba szerszy światopogląd na te sprawy. A dla tej miłej Pani powyżej, chociaż nie poznałem osobiście, gratulację!!! -
Anonim
Czyli dla mnie te gratulacje?;)) Dziekuje pieknie!!!
Uwazam ze wiek nie jest wazny tak bardzoo, wazne jest dbanie o siebie oraz fizyczna wytrzymalosc i przede wszystkim psychiczna. Pozatym ze wole leciec samolotem z doswiadczona opanowana 40tka nizeli z piekna malolata ktora mi spanikuje nie daj Boze podczas ladowania awaryjnego i mi nie pomoze albo jeszcze przeszkodzi. O tym pasazerowie nie mysla a powinni.