-
>Beлпa
ja osobiście uważam film Formana za wybitny, ale jednocześnie odbieram go jako pewien kompromis pomiędzy ekranową "zjadliwościa", a wierną adaptacją treści książki. Co o tym myślicie? -
film Formana rzeczywiście jest wybitny ale książka jednakże bardziej do mnie trafiła-jestem za książka a nie filmem...
-
>Beлпa
-
-
-
Anonim
-
Anonim
Książka....najpierw czytałam potem obejrzałam...i przekonana jestem; )Co nie znaczy ocywiscie ze film kiepski wrecz przeciwnie...jeden z najlepsych fimów jakie widzialam;) -
film jest REWELACYJNY!A kreacja Nicolsona jest poprsotu genialna.....
-
>Beлпa
ja tez zaczalem od ksiazki :)
pomozcie mi rozruszac to grono. zakladajcie nowe tematy i inne takie... :P -
britney
-
Anonim
-
T.P.
-
Anonim
-
Ravallo
Zanim widziałem film to przeczytałem dwa razy książkę, zrobiła na mnie niesamowite wrażenie.
Film widziałem też dwa razy uważam, że jest bardzo dobry ale książka oczywiście wygrywa. -
Anonim
Film był świetny, ale jednak kto książki nie przeczytał... Dla mnie nie do porównania. -
każdy popiera Ekipę Walkera
najpierw była sztuka, bardzo dawno temu w Tetrze powszechnym z Wilhelmim, świetna, później film, a potem pare lat przerwy i ksiązka i nie ma dla mnie różnicy bo wszystko było świetnie zrobione. -
Iwona
osobiście uważam że książka jest zawsze lepsza od filmu, ekranizacja choć pobudza więcej zmysłów jednak inaczej działa na naszą wyobraźnię, dlatego nic nie pobije książki... -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Ja też wyższość przyznaję książce, mimo, że widziałam tylko połowę filmu (wybaczcie, ale usnęłam). Nie to, że mnie się film nie podobał. Forman stworzył arcydzieło, Nicholson był rewelacyjny, ale jakoś nie czułam napięcia jak podczas czytania. Dla mnie oglądanie ekranizacji po przeczytaniu książki nie jest już tak emocjonujące, bo wiem co bedzię się działo za chwilę.
-
Anonim
Z resztą jakiś tydzień temu mieliśmy emisję filmy na Polsacie.
Jeśli miałbym komuś polecić, to najpierw książkę, a później ewentualnie film.