LOT - Polskie Linie Lotnicze [825]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam pytanie dotyczace odprawy lotniskowej... na poczatku grudnia lece z Hamburga do Warszawy. Bilet kupiony przez internet. I teraz pojawia sie moje zapytanie: co mam okazac w czasie odprawy (jaki dowod zakupu)? Wydrukowalem ze strony checkmytrip przebieg lotu wraz z moimi danymi i numerem rezerwacji - czy to wystarczy? Na stronie przewoznika podaja: "Dla Państwa wygody prosimy o wydrukowanie i zachowanie rachunku pasażerskiego". Czy tym rachunkiem jest to potwierdzenie, ktore przyszlo po dokonaniu platnosci na emaila? Jezeli tak to moze byc problem, poniewaz potwierdzenie to przyszlo do mnie w jez. polskim i jakim cudem ma zostac zrozumiane na niemieckim lotnisku, no chyba, ze oddprawa prowadzona jest przez polski personel.

Pomozcie, wiem, ze na forum sa osoby z wiekszym doswiadczeniem w lataniu.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • Anonim

najlepiej miec przy sobie to potwierdzenie niezaleznie w jakim jezyku, w kazdym razie zaznacz sobie nr rezerwacji jakos zakreslaczem zeby mozna bylo im latwo znalezc bo w sumie to sam nr Ci potrzebny najbardziej
    w sumie jak nie bedziesz tego mial przy sobie to sie nic nie stanie, tak naprawde potrzebny Ci tylko dowod
  • Anonim

Czyli teoretycznie wystarczą im tylko moje dane? No i numer rezerwacji.
  • dezerter86

Teoretycznie to wystarczy że zgłosisz się z dokumentem i powiesz dokąd lecisz i o której godzinie (lub nr rejsu).
    W niektórych przypadkach może być przydatny Twój bilet numeru elektronicznego.
    Pozdrawiam.
  • Celina Kowalewska

Witajcie!! mam pytanie pierwszy raz lece na daleki urlop i zaczynam lot Polskimi Liniami LOT do Frankfurtu potem przesiadka na Linie Qatarskie do Dohy ale jak mam zachować sie z bagażem na Qatarskie linie mam 23kg +7kg podręczny zas na polskie 20kg +6 Kg podręczny a ajak potraktowac Laptopa schowac go do bagazu podręcznego czy jako dodatkowy Wiem,że są tu osoby bardzo rozsądne i znające się na tych przepisach i uprzejmie proszę o podpowiedż Jak Się Zachować i co zrobic z Laptopem UPRZEJMIE PROSZĘ O UDZIELENIE PODPOWIEDZI
  • Iwona

>Celina Kowalewska napisała:
    >Witajcie!! mam pytanie pierwszy raz lece na daleki urlop i
    >zaczynam lot Polskimi Liniami LOT do Frankfurtu potem
    >przesiadka na Linie Qatarskie do Dohy ale jak mam zachować
    >sie z bagażem na Qatarskie linie mam 23kg +7kg podręczny
    >zas na polskie 20kg +6 Kg podręczny a ajak potraktowac
    >Laptopa schowac go do bagazu podręcznego czy jako dodatkowy
    >Wiem,że są tu osoby bardzo rozsądne i znające się na
    >tych przepisach i uprzejmie proszę o podpowiedż Jak Się
    >Zachować i co zrobic z Laptopem UPRZEJMIE PROSZĘ O
    >UDZIELENIE PODPOWIEDZI

laptop do podrecznego i wyjmij z niego baterie, niech lezy obok w bagazu. :)
| |

Polskie Linie Lotnicze LOT - Narodowy przewoźnik który łączy nas ze światem. Grono jest dla wsz...

Fotki

Miejsca grona (0)