LOT - Polskie Linie Lotnicze [825]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kris@B

Mam takie pytanie: jakie wymogi trzeba spełnić, żeby zostać stewardem/essą? Jest jakaś granica wieku? Trzeba się długo szkolić? Czy znajomość 4 języków obcych wystarczy? Napiszcie co wiecie. Pozdrawiam.
  • → Lucas ←

Wiem ze głównie języki - 4 opanowane to już lux ... a tak poza tym patrzą przy wyborze na wygląd, jakość komunikowania się z innymi, zdrowie musi być bardzo dobre i dyspozycyjność
  • G@wron

Sam angielski to już chyba nic nie daje :/ a jak z zarobkami ?? :)
  • Kowalszczak

biegle angielski i np. niemiecki
    rowenierz chyab 2 inne tak nie na maxa
  • → Lucas ←

z zarobkami bywa różnie - w Locie teraz są masowe zwolnienia - poniekąd cięcie kosztów jak się da .. no ale wiadomo - jak to w Polsce - normalka że wszystko sie sypie .. niedługo lot sprzedany będzie lufthansie a wtedy będzie "po niemiecku"
  • Anonim

U nas w EuroLOT, obowiażkowy jest biegły angielski + dodatkowo drugi język obcy
  • G@wron

Jakiej Lufthansie :| ty mnie nie przerażaj : P a wielu stewardów pracuje w EuroLOT ?? Ciężko się dostać?
  • Anonim

Rekrutacja jest kilkuetapowa, zawsze jest wielu chetnych. Nabor wlasnie sie zakonczyl i nowi beda nmieli szkolenie w styczniu. Zloz papiery do nas moze przy nastepnej rekrutacji Cie uwzglednia. Na http://www.eurolot.com.pl jest aplikacja online
  • G@wron

:) ehh. . latka :P a tych mi jeszcze brak :] jeszcze mam szanse na pilota, a jeśli nie to trzeba będzie w tamtą stronę. . . :] ale dziękuję za niezbędne informacje :)
  • Kowalszczak

no niestety:)
  • → Lucas ←

Jakto jakiej Lufthansie ?
    niemieckiej - coraz głośniej się mówi o tym że powstaje plan prywatyzacji Lotu i ręce zaciera lufthansa - na Gronie "Samoloty" kiedy poruszyłem ten temat praktycznie większość była za takim zdarzeniem - że Lufthansa nas swoimi finansami wyciągnie na poziom itp ...

Ale fakt jest taki że jest to zagrożenie realne ... sprzedanie sporej części udziałów niemieckiemu przewoźnikowi - a to oznacza ze najwięcej zysków z Polskich Narodowych Linii Lotniczych LOT będą czerpali niemcy - witamy w Polsce ...

ehhh a taka stara firma ...

• Anonim

Lucas a skad Ty masz takie info ze LOT zostanie sprzedany Lufthansie? Ja pracuje w EuroLOT i pierwsze słyszę, a co sie tyczy forum Samoloty to niekoniecznie trzeba wierzyc we wszystko co ludzie tam pisza, bo jednym słowem większośc wypisuje bzdury
  • G@wron

a mam ytanko bo widzę, że wychodzicie po za temat :P ile osób z obsługi leci w ATR :P oprócz pilotów ??
  • Anonim

Na 72 zawsze dwie osoby. Na ATR42 na kraju jedna (chyba ze sie leci np do POZ na pobyt to 2), natomiast na zagranicy powyzej 21 osob dwie
  • → Lucas ←

Osoba z mojej rodziny pracuje w LOT - pozatym nawet nie tak dawno w jakiejś gazecie to czytałem - ale poprawka jedna
    że nie zostanie sprzedany Lufthansie

że powstaje projekt prywatyzacji - a z przewidywań najchętniejszym inwestorem będzie Lufthansa ...

a to różnica
  • Człowieka cień...

A ja walne jeszcze jedno pytanie do tematu :D
    Angielski jest u mnie na sehr gut i tym sie nie martwie ale te drugie jezyki trzeba "troche znac" ? A tak dokladnie to jaki poziom sie przez to rozumie?
  • Anonim

Angielski biegly, a ten drugi w miare komunikatywny, musisz umiec sie wypowiedziec U nas na rekrutacji, byl test pisemny i ustny z angielskiego, a z drugiego jezyka (ja znam akurat niemiecki) była do przeczytania zapowiedź, ale to bylo rok temu. Teraz wlasnie zakonczyl sie nabor i ludzie sa juz po badaniach lekarskich. Nie wiem czy i jak w tym roku sprawdzali im znajomosc drugiego jezyka
  • Człowieka cień...

Ja badania przejde bo i tak sie szkole juz,wiec ten proces mam za soba.Niemiecki i hiszpanski.....te prosty sprawy to mam opanowane :D Czy moge sadzic ze mam w miare realne szanse dostania sie??
    Ale by bylo fajnie! Pozdrawiam
  • Anonim

Ludzie są juz wybrani i od stycznia zaczynają szkolenie. Mozesz wypelnic online palikacje na naszej stronie, moze rozwaza Twoja osobe przy nastepnym naborze Pozdrawiam
  • jacekzeman.com

zawsze mozna zglosic sie do Centrala :) mniej kasy co prawda ale skoro chcesz pracowac :P
| |

Polskie Linie Lotnicze LOT - Narodowy przewoźnik który łączy nas ze światem. Grono jest dla wsz...

Fotki

Miejsca grona (0)