LOŻA SZYDERCÓW [8084]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Rozumiem, ze nasza klasa politycza -bez klasy, jest bardzo pociagajaca dla was szydercow, ale polska scena szoł biznesu, jest chyba porownywalnie bujna w rozne chwasty do wyrwania.
    proponuje zatem zmiane frontu. niech nasi "artyscie" poczuja na plecach nasz goracy oddech.
    Pozdro,
    Wielkie Ka
  • veebee

to ja moze pierwsza

abradab. bardzo dlugo cenilam tego pana za hm niekomercyjnosc. za - moze inaczej powiem- myslace teksty. wsrod polskiego hh za ktorym nieprzepadam, gdzie ziomale opowiadaja, ile to cpali bzykali etc, teksty daba byly, heh, inne :)
    mowi on : tandeta plynie wierzchem, a sztuka na dnie...

i otoz ten pan nie pisze sam sobie textow,. texty pisane sa pod niego na zamowienia, przez jakastam warszawska agencje. samo w sobie nie jest to zkle, ale w polaczeiu z antykomercyjna kampania pana abradaba- jest juz mocno niemaczne :)
    smieje sie z komercji a jest skomercjalizowany do wyrzygania. a hipokryzji nie lubie oj nie
  • Znowu PL

...hmmm... tak lecz byćmoże wyżej wymieniony poprostu dołączył do wciąż rozrastającej się kasty "artystów" którzy niemogąc już nic wymyślić łapią każdą okazje by jeszcze troche pozostać na piedestale... nawet kosztem kiczu i kichy jaka odstawia. Czym choć trochę myślący się zrażą lecz otumaniony tłum nie szuka prawdy ale podąża za swym "bogiem".
  • Vertigo

Mnie ostatnio spodobała się wypowiedź Frau Rodowicz, która powiedziała że jej nowa płyta jest bardzo osobista. Tylko że nie napisała na nią ani muzyki, ani tekstów.
  • Znowu PL

Taaak, ale może autorzy muzyki i tekstów stali sie na tyle bliskimi znajomymi owej madame... >:)
    A co myślicie na temat wielkiego THE END Michałka i Martusi Wiśniewskich. Spadła sprzedaż płyt?? A może coś innego??
  • Anonim

Eeeeh zazdrosny był o jej sukces w Sopocie; )
  • scoiasi

do naszych polskich artystow nic nie mam..
    i slowo artysta w pierwszym wydaje mi sie troche niefrotunne bo co ma jakas slodka cipa do artystki albo wypasiony joł ziom czycostakiego do artysty?;\ (oprocz aspiracji)
  • Artos

święte słowa,

dla mnie wiekszość z nich (ludzi z Show - Biznesu) powinna się określać co najwyżej odtwórcami czy też wykonawcami a nie artystami...

a bawi mnie jeszcze jedno pojęcie "Gwiazda" w polskim SB... bo tym pojeciem okresla sie byle oszoloma co zaistnial w mediach... a to dla mnie ostre przegiecie zreszta czy ktokolwiek u nas zasluguje na takie miano? Slowo Gwiazda powinno byc ucielsnieniem osoby swiatowego formatu a nie jakis tam aktorzyn czy psio-psiekarzy co znani sa w zasadzie tylko u nas z jakis durnych seriali czy jakiejs tandetnej muzyki zreszta w wiekszosci zrzynanej z zachodniej...

a co do artystow...
    Gdzie te czasy kiedy artysta okreslany byl Wyspiański czy Matejko a nie banda oszlomow co w zasadzie nic nie potrafi... ani muzyki napisac ani tekstu zenada
  • scoiasi

oj zahaczyles o czasy niezlego bajzlu:) btw wypianskiego
    absyncik na lepsze kolorki:)
    zreszta w kazdym czasie znajda sie niebanalni artysci
  • yatzeq

np Rysio z Klanu..
  • Anonim

Albo Czarek P.
  • ja!!!

Rysie Klathysie
  • Vertigo

Teraz słowa Gwiazda używa się najczęściej, aby przyciągnąć widzów do oglądania żałosnych teleturniejów, czy innych programów rozrywkowych - vide Taniec Z Gwiazdami. Z występujących tam ludzi są takie gwiazdy, jak ze mnie nuncjusz papieski.
  • Anonim

no np Foremka - taka z niej gwaizda jak z koziej dupy trąbka!
  • Cień

Kiedyś się praktycznie nie używało słowa "gwiazda" - mówiło się o wybitnym aktorze, piosenkarce itp. Myślę, że nie bez powodu zmieniono nomenklaturę - oszczędzają słowa które faktycznie mają znaczenie.
  • scoiasi

no to moze okreslenie gwiazda zalezy od glosnosci osobnika i ilosci cekinow na nim
  • 6 feet under...

polski SB o czym wy mówicie...przecież nic takiego nie istnieje...jest tylko parę osób,które mają kasę i chcą jej jeszcze więcej zarobić...osoby naprawdę utalentowane i z klasą nigdy nie są pokazywane w mediach i nie mają szans na wybicie się...wszyscy którzy zaistnieli zrobili to przez- kontakty...
    to jak ze znalezieniem pracy...bez znajomych nic...
  • Anonim

Takie czasy - co zrobić?
  • Vertigo

Bez przesady, pracę jeszcze da się znaleść bez znajomości, ale na pewno te bardziej lukratywne posadki trzymane są dla "swoich".
    A żeby się wybić w mediach nie trzeba absolutnie nic - vide np. peja, ani ładny, ani mądry, ani śpiewa, ani tańczy; ]
  • Znowu PL

Nie przesadzacie?? Jest wiele osub zarówno z muzyków jak i aktorów którzy można z czystym sumieniem nazwac artystami. Np.: Kazik, Nosowska, Sztur, Fisz i wielu innych. Nie można postrzegac tylko eks Wiśniewskich, Ryśka z Poznania i im podobnych. Jeśli ktoś chce znależć to z niedużym wysiłkiem znajdzie. Nie wszyscy pochłaniają szrą papke którą serwują nam media. Są też tacy co potrafią wyszukac coś co zaspokoi ich gust i naszczeście coś takiego istnieje więc chyba nie jest aż tak tragicznie??
  • 1
  • 2
| |

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Le...

Fotki

Miejsca grona (0)