-
LordMrok
"Przyłożyła sobie rewolwer do piersi i pociągnęła za spust. Strzeliła z rewolweru Astra - ustalił "Dziennik". W bębenku była tzw. amunicja nieprzebijalna, jakiej używają antyterroryści na pokładach samolotów - dowiedział się "Wprost". Strzał z przyłożenia rozerwał tętnicę. Barbara Blida wykrwawiła się."
nie wiem jak wy ale jakbym mial popelnic samobojstwo walnol bym sobie w leb a nie w klatke piersiowa jeszcze z broni ktorej uzywaja antterrorysci ta cala sprawa mi smierdzi :) -
LordMrok
-
-
Gringo
Sposób popełnienia przez nią samobójstwa utwierdza mnie w fakcie, że nigdy nie zrozumiem kobiet... -
-
Cukiereczek
-
Ale w pierś? Jakby się kierowała emocjami to rach-ciach, szybko w głowę chyba?
-
Anonim
>LordMrok napisał
>"Przyłożyła sobie rewolwer do piersi i pociągnęła za
>spust. Strzeliła z rewolweru Astra - ustalił "Dziennik". W
>bębenku była tzw. amunicja nieprzebijalna, jakiej
>używają antyterroryści na pokładach samolotów -
>dowiedział się "Wprost". Strzał z przyłożenia rozerwał
>tętnicę. Barbara Blida wykrwawiła się."
>
>nie wiem jak wy ale jakbym mial popelnic samobojstwo walnol
>bym sobie w leb a nie w klatke piersiowa jeszcze z broni
>ktorej uzywaja antterrorysci ta cala sprawa mi smierdzi :)
Po pierwsze: temat nie nadaje sie do szydzenia
Po drugie: nie wiem czy interesuje nas co Ty bys zrobil -
LordMrok
To jest jakas bzdura tak samo jak stwierdzenie samobojstwa w sprawie kiedy czlowiek wyskakuje przez zamkniete okno samobojca najpierw otwiera okno chyba ze jest niepoczytalny albo w wypadku kiedy chce upozorowac morderstwo. Cos stwierdzenie poczytalnosci u niej jest juz niemozliwe chyba ze miala robione badania psychiatryczne wczesniej -
Cirilla
cala ta sprawa niestety daje nam coraz wiecej pytan, przeciez abw moglo sprawdzic czy ma bron to po pierwsze, po drugie dosc dziwna byla jak dla zwyklego obywatela (a nie agenta np), dla czego film z akacji obejmuje 10s i to jak pukaja i wchodza?! i kto strzela sobie w klatke?! poza tym sama pora ok 6 nad razem, gdy ktos zostaje wybudzony, obcy ludzie w domu... zbyt wiele niewiadomych
Wszystko to jest tragiczne i grubymi nicmi szyte a tylko dla tego by Ziobro mogl sie pochwalic kolejnym spektakularnym aresztowaniem...
Oby jej smierc nie poszla na marne
(nie bede tutaj sie zastanawiac czy byla winna czy nie, ale nawet jesli to inaczej chyba sie podchodzi do przestepstw gospodarczych?!) -
Anonim
W to, że sama strzeliła sobie w klatkę piersiową ciężko mi uwierzyć. Może temat rzekomego samobójstwa nie nadaje się do szydzenia, ale kiepskie kłamstwo medialne już tak.
Cała ta sprawa śmierdzi. Mam nadzieję, że ktoś tym się zajmnie, bo eliminowanie po cichu niewygodnych ludzi może się dla nas źle skończyć...
-
Gringo
>..:Twoja Heroina:.. napisała:
>Bo nie myślą logicznie, tylko kierują się emocjami?
W wiekszości przyapdków tak właśnie jest. Choć w tym wypadku nie podejrzewałbym, że emocje wzieły górę nad zdroworozsądkowym myśleniem.
Ale co ja tam wiem. Nie znam się przecież, no nie?
-
Anonim
Postrzelenie się w klatkę z Astry wymagałoby giętkości nadgarstków jak u rumuńskich gimnastyczek, nawet przy naciskaniu spustu przy pomocy kciuka. Poza tym kto trzyma gnata do samoobrony - a choćby nawet jako substytut kapsulki z cyjankiem - ze zmiękczaczami zamiast kul? Do tego te 10 sekund na taśmie i skłonności góry do spektakularnych akcji typu wjazd na salę operacyjną żeby skuć kardiochirurga.
Zobaczymy co się będzie z tego wykluwać. -
Gringo
Fakt, samo samobojstwo dość dziwne i zagadkowe.
Ale oto przed chwilą słyszałem, że zatrzymali kilku prominetnych polityków SLD w sprawie jakiegoś innego przewała, którzy byli już w drodze na lotnisko.
Czyżby poczuli, że grunt im się pali pod nogami i chcieli uciekać? -
Wojtek E.
po pierwsze jeśli samobójstwo to:
a.) 95% przypadków to strzał w głowę (jeśli mówimy o użyciu broni palnej)
b.) 5% przypadków to celowanie w serce...a że ludzie z reguły nie wiedzą gdzie ono dokładnie leży to trafiają w lewe płuco...
ergo trafić w tętnicę przy samobójstwie jest naprawdę cholernie ciężko...
a i jeszcze jedna sprawa...dziwne że "grupa szturmowa" nie próbowała pomóc tej kobiecie...w końcu na pierwszy rzut oka nie mogli stwierdzić że nie ma szans na odratowanie...
BTW skąd ona miała takie pociski??
po mojemu CBA = NKWD 4 RP... -
Gringo
"BTW skąd ona miała takie pociski??" - przyjaciele z bratniego narodu sowieckiego załawtili :)
"po mojemu CBA = NKWD 4 RP..." - a po mojemu to nie było CBA, tylko ABW :)
-
Anonim
Cała ta sprawa jest mocno podejrzana - otóż w dosyć niejasnych okolicznościach posłanka opozycji popełniła samobójstwo podczas nalotu agentów ABW, którzy nie dość że nie znaleźli jej broni (chociaż doskonale wiedzieli że Bilda ma pozwolenie na broń) to jeszcze dziwnym trafem nie zauważyli jak posłanka wyjęła broń w łazience i się zastrzeliła. I nie przekonuje mnie tłumaczenie że agentka która jej pilnowała stała bokiem i nic nie widziała. Pozatym - niby po co ta kobieta miała trzymać broń w łazience? Na wszelki wypadek jeśli ktoś ją napadnie kiedy będzie siedziała na sraczu? >< -
Anonim
No i oczywiście - czemu strzeliła sobie w tętnice a nie w głowę? Bez sensu. -
"I nie przekonuje mnie tłumaczenie że agentka która jej pilnowała stała bokiem i nic nie widziała."
Pięknie podsumował to przedstawiciel Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, mówiąc coś w stylu, że nie godzi się wciskać takich głupot opinii publicznej. -
LordMrok
Bush wciska juz bzdury dwie kadencje :/ Potato Brothers biora przyklad ze swojego idola -
Anonim
Po co mają się wysilać, przecież i tak "ciemny naród to kupi" jak to powiedział kiedyś pewien poseł