LOŻA SZYDERCÓW [8084]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Macondo

zalozylem taki temat na warszawskim gonie,ale tutaj tez sie nada :-P

o kulturze czy raczej o jej braku na schodach ruchomych w metrze,empikach czy innych miejscach gdzie takowe wystepuja i ludzie usiluja po nich sie przemieszczac...
    kogo najczesciej widzicie jak blokuje lewa strone schodow blokujc tym samym przejscie wyzej?
    ja dzis sie przebijalem przez jakas kobiete w wieku mojej matki co to chyba uznala ze po przejsciu 3 schodkow ma dosc,ale najczesciej z lokcia traktuje staruszki ktore jak doczlapia to sie nie rusza poki moga jechac...
  • "Burza jak Lenin- wiecznie żywa"

Zwykle widzę panienki goniące za własnym życiem na złamanie karku... ludzieeee metro chodzi co 3 minuty:D Hmm może polskie Zastaw sie a postaw się?;) w końcu nikt nam nie będzie mówił jak mamy się zachowywać bo sami wiemy to lepiej?:}
  • Macondo

no ta...niedawno widzialem jakiegos murzyna co sie przepychal i mowil na zmiane"przeplasam,lewa wolna,przeplasam..."
  • Anonim

Ja bym nie napadał na staruszki. Bo co zrobisz? Staruszki zostawmy w spokoju, a edukujmy młodych, oraz trochę starszych. Na przykład ostatnio stałem za takimi dwoma gołąbkami co do siebie gruchały, zajmując całą szerokość schodów. wrrrr!

Można by założyć grono "lewa wolna" :D
  • Macondo

wiesz,młodych swoją drogą,ale nie mam zamiaru ignorować że staruszki które w tramwaju i autobusie grzmią mi do ucha o braku kultury na schodach wykazują się brakiem takowej...no po prostu mną trzęscie :/
    prowadzę swoją małą krucjatę i przechodząc obok każdego kto mi blokuje przejście staram się jak mogę rozpychać łokciami i mówić co o tym myślę...fajna zabawa swoją drogą; ]
  • scoiasi

rozkraczeni ludzie trzymajacy sie obu poreczy.,gruchajace parki, szerokie baby, platajace sie bachory niedopilnowane przez mamuski
    grrRRRrrr
  • Valentine

tak rzeczywiście to wszystko wku... gry ktoś naprawde sie spieszy...
    wrrrr
  • Macondo

ja zawsze jak chcę się wydostać szybko z metra to tylko obserwuję ludzi zbliżających się do schodów i obstawiam kto mnie pierwszy przyblokuje...
  • JUDO SPIRIT

NOO albo max tluste babsko!! To jest dopiero problem. raz natknelam sie na taka panne w "skarbku"(--->> sklep nie zmienil sie od czasow komuny) nO blokada nic dodac nic ujac.
  • Anonim

nie lubie o boze nie lubie ruchomych schodow w centrach handlowych, bo to naprawde pierdolca mozna dostac :| chcesz przejsc, ale nie mozesz, bo cizia stoi przed toba i mysli, ze jest fajniejsza.

a poza tym z normalnymi schodami jest to samo, chcesz wejsc szybko, ale nie mozesz, bo po lewej pchaja sie na dol, a przed toba grupka ludzi, ktorzy wygladaja jakby na wycieczke przyszli :/
  • ..::Lucy::..

w sumie najlatwiej jest zwracac uwage co do kultury, jak starsze panie , wspomniane juz :D

a co do pospiechu, to zycie staje sie po prostu zbyt szybkie, czlowiek zatraca siebie, swoje marzenia w tej ciaglej pogoni za pieniadzem... w sumie to nie ma czasu na normalny kontakt z czlowiekiem (sms, mail, gg) :/
  • Anonim

niby temat prosty, a jakie refleksje :>

w sumie tak :) bo co przynosi obecna kultura komorek? tylko coraz wieksze uproszczenie mysli, uczuc, zycia...
  • Anonim

...i balagan na schodach ruchomych:P

:D
  • Anonim

moze wprowadzimy sygnalizacje swietlna lub mandaty na schodach ruchomych

no ciekawy pomysl =) ale wtedy by ludzie denerwowali sie ze stoja na swiatlach, ja na przyklad widze masowe nieprzestrzeganie swiatel nawet w miejscach dosc duzego ruchu...
  • Anonim

mandaty - ok, ale swiatla?:P

niestety starsi ludzie maja takie dziwne przeswiadczenie, ze z racji ich wieku im wszystko wolno...nawet moga blokowac ruch na schodach ruchomych

zauwazylam ze starsi ludzie czesto przechodza na czerwonym a jak na nich trabia to sa bardzo zaskoczeni...
  • Anonim

Może "starszyzna" wychodzi z takiego założenia że jeżeli są to schody ruchome nie powinno się wykonywać żadnych czynności które by zmierzały do nadania prędkości własnemu ciału :D ??
| |

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Le...

Fotki

Miejsca grona (0)