Lumpeksy, secondhandy! [10204]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ★ gabi ★

ciekawa jestem, czy kiedykolwiek zwinęliście coś z lumpa, a jeśli tak to co, gdzie, w jakich okolicznościach itd.
  • Anonim

ja nic nie zwinęłam, po pierwsz - miałabym opory przed kradzieżą, po drugie - i tak jest tam tanio,więc po co jeszcze ich dobijać kradzieżami; ]
  • veebee

ja tak, przyznaje
    w okolicznosciach braku srodkoww finansowych
  • Anonim

dżinsy. diesla. były boskie, a byłem totalnie spłukany. założyłem pod swoje i wyszedłem :]
  • ★ gabi ★

no to widzę, że jedyna nie jestem :) ja wczoraj razem z kumpelą wyniosłyśmy z lumpeksu na Nowogrodzkiej marynarkę w czarno-białą kratę... nie miałyśmy już kasy, więc wzięłyśmy kilka ciuchów (w tym w.w. marynarkę), weszłyśmy do przymierzalni, po czym kumpela upchnęła zdobycz w plecaku i wyszłyśmy :P
  • veebee

ale chwalic sie tym raczej nie chwale
  • Anonim

Bez sensu. Już prędzej bym zrozumiała kradzież w ekstra drogim, markowym sklepie...
  • ★ gabi ★

wiesz, czasami zdarzy się tak, że nie masz już kasy, a nagle znajdziesz coś, bez czego nie będziesz umiała wyjść... niestety, nie wszystkie ekspedientki są takie miłe, że zgodzą się odłożyć ciuch, więc wtedy trzeba się uciec do bardziej radykalnych metod :]
  • Anonim

tez uwazam ze nie ma sie czym chwalić... juz bym wolała od ludzi kase na ulicy wysempić... na szczeście mam zawsze pod reka kolezanke ktora ma kase ^^ no chyba ze akurat ja mam, wtedy ona ma mnie pod reką :P
  • Anonim

nic nigdy nie ukradlam i uwazam za mega obciach kradziez w lumpku:/
  • Anonim

poprawie sie kradziez ciuchow, kosmtykow itp pierdol jest dla mnie obciachem
  • Panda Mitch

e tam, zaraz obciach.
  • Anonim

ja jak nie mam kasy, to po prstu tam nie idę.
    albo potem przezywam, ze moglam miec cos fajnego i nie mam, bo w portfelu pustki...
  • Karolina

jakakolwiek kradzież jest niemoralna.....
    jak nie masz kasy - nie idziesz na zakupy i dla mnie to koniec sprawy
  • Anonim

ja tez nie sadze, ze jest sie czym chwalic... szczególnie, że jest to grono ludzi kochających i wspierających lumpexy.. tak mi się przynajmniej wydawało... kradzieżom (jakimkolwiek) mówię stanowcze NIE! NEIN! NO! NEJ!
  • ★ gabi ★

a kto się chwali? po prostu wyraziłam swoje zdanie na ten temat i Wy wyrażacie swoje. Uszanujmy to, że ktoś ma inne poglądy. Mnie jakoś szczególnie na sumieniu to nie ciąży (może dlatego, że jestem zimną suką i czasami przychodzą mi do głowy pomysły na różne niecodzienne rozrywki). Rzekłam
  • ewa

Też nie byłabym wstanie nic wynieść. Ani z lumepksu ani z każdego innego sklepu. U nas raczej nie ma problemów i jeśli poprosi się ekspedientkę o odłożenie danej rzeczy, to nie robi problemów. Myślę, że w większości przypadków tak właśnie jest. Wystarczy spytać.
  • veebee

'jestem zimna suka" ? matko boska, co to sie dzieje, nastolatka z tak okreslona, wyrazista osobowoscia

ja tam nie wiem, kim jestem, i nie sadze bymw jakimkolwiek wieku byla w stanie tak jasno sie okreslic.
    bo tyle jest szarosci

opinie opiniami
  • Anonim

mogłabym zrozumieć kradzież bo nie mam pieniędzy na jedzenie,ale tłumaczenie że czasem się nie ma a tu taki fajny ciuch, a wredna ekspedientka nie chce odłożyć(prawie że jej wina) jest dla mnie baaardzo naciągane.
  • Anonim

poza tym gdyby więcej osób lubiło takie "niecodzienne rozrywki", takie inne poglądy,inne zdanie wcielało w czyn,ceny w lumpach troszke by sie podniosły...
| |

Lumpeksy, secondhandy, szmateksy, ciuchlandy........., jak zwał tak zwał. Wiadomo, że chodzi o t..

Fotki

Miejsca grona (15)