łyżwy łyżwy łyżwy; ) [3079]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no to w takim razie nike bauer vapor VII, jakieś 230 zł, b. b. dobre łyżwy; ]
  • ₪۞₪Dyndol₪۞₪

Nigdzie nie widze w moim rozmiarze; / Ani 41 ani 42; /
  • Danielek !!!

Go sport , Decathlon ? tego typu sklepy są wyposażone w łyżwy Nike:)
  • ₪۞₪Dyndol₪۞₪

>Danielek; ) napisał
    >Go sport , Decathlon ? tego typu sklepy są wyposażone w
    >łyżwy Nike:)

A czy ceny łyżew " Nike Bauer Vapor XII " Różnią się dużo ? Tzn. Na allegro są za 231zł z przesyłką już więc chyba wybiore allegro. Tylko jedyny minus allegro że nie będę mógł ich przymierzyć więc, i tak i tak trzeba będzie jechać do Go Sportu
  • Danielek !!!

Co do cen to nie wiem, jakie są w tym sezonie... Ale osobiści wolał tym dać nawet te 20-30zł więcej i dokonać zakupu osobiście.; )

Ale to już twój wybór
  • Anonim

W sumie też muszę sobie sprawić jakieś nowe w tym sezonie to dodam pytanie.
    Jak ta cena mogła tak spaść i czy opłaca się kupować, czy po prostu model okazał się do *!#@
    http://www.hokej.com.pl/?sklep,doc,...
  • Tejuk

Witam, poszukuję łyżew "CMM V 3" macie może namiary na sklep w którym takowe znajdę? Najlepiej Wawa
  • yonderbrack

>Tejuk napisał
    >Witam, poszukuję łyżew "CMM V 3" macie może namiary na
    >sklep w którym takowe znajdę? Najlepiej Wawa

CCM Vectory 03 masz na stegnach... na 340 złotych stargowałem... musisz po prostu życzliwie rozmawiać z gościem w sklepie:)
    Dodam, że wróciłem do jazdy po 4 latach przerwy a wcześniej jeździłem sporadycznie... teraz na lodowisku jestem około 5 godzin w tygodniu i póki co łyżwy są dla mnie super... mają bardzo dobrą stal na ostrzach... gorąco polecam
  • Anonim

Nike bauer nike bauer.. podstawowy model nike bauerów nie różni się niczym od podstawowej wersji zwykłych bauerów. Płaci się dodatkowo za firmę.
    Polecam na początek kupić ten model - http://www.botas.pl/sklep/14_2255_B...

But jak w każdych bauerach miękki płoza jak zawsze tulik więc wystarcza do kręcenia i skakania, jeżeli ktoś złapie po jeździe bakcyla na łyżwy to na drugi sezon zrobić sobie łuki tak zwany profil płozy na stegnach koszt 20-30zł
    Bez problemu starczą na 2-3 lata do nauki, potem najlepiej przerzucić się na ccm które maja o klasę lepsza płozę i buta który jest sztywniejszy co pozwala na większą kontrole; )

Ja osobiście zaczynałem od bauerów Tiger których już niestety nie ma, koszt miałem z 220zł a ludzie mając łyżwy po 600zł wcale lepiej nie jeździli..

Oczywiście bauery wyżej podane są i dla wszystkich czyli to nie jest typ męski :P a jeżeli będzie problem z rozmiarem dla dziewczyn to wystarczy poszukać Juniorów które są do rozmiaru 38 - wiem że dziewczyną zdarza się mieć mniejszą stopkę; ) pozdro
  • Anonim

>Maciejus napisał
    >W sumie też muszę sobie sprawić jakieś nowe w tym
    >sezonie to dodam pytanie.
    >Jak ta cena mogła tak spaść i czy opłaca się kupować,
    >czy po prostu model okazał się do *!#@
    > http://www.hokej.com.pl/?sklep,doc,...

Nie polecam, but bardzo szybko się rozpada znam parę osób które żałują swojego zakupu; )
  • a.

"Ja osobiście zaczynałem od bauerów Tiger których już niestety nie ma, koszt miałem z 220zł a ludzie mając łyżwy po 600zł wcale lepiej nie jeździli.."
    Dużo ludzi uważa że łyżwy będą jeździli zamiast nich, więc nie wiem czy jest czym się chwalić. Ale spoko :))
  • Anonim

>a. napisał
    >"Ja osobiście zaczynałem od bauerów Tiger których już
    >niestety nie ma, koszt miałem z 220zł a ludzie mając
    >łyżwy po 600zł wcale lepiej nie jeździli.."
    >Dużo ludzi uważa że łyżwy będą jeździli zamiast
    >nich, więc nie wiem czy jest czym się chwalić. Ale spoko
    >:))

Heh chodzi o to że bez sensu kupować sobie super ekstra łyżwy bo po pierwsze pod czasu nauki najbardziej się niszczą a druga sprawa kto wie czy złapie bakcyla, bo może być tak że skończy się na jednym sezonie i do szafy.
    Mnie dobija widok początkującej osoby w grafach albo lepszych ccmach :> rozumiem że komfort jest lepszy ale to bez sensu.. więc najlepiej zacząć od czegoś normalnego a wraz ze skillem zmieniać sprzęt
  • a.

Hehe :D rozumiem, nom zdarzają się tacy co właśnie kupują sobie od razu dobre łyżwy jak nie umieją jeździć i po pierwszym razie idą do szafy! :)
  • Anonim

>a. napisał
    >Hehe :D rozumiem, nom zdarzają się tacy co właśnie
    >kupują sobie od razu dobre łyżwy jak nie umieją
    >jeździć i po pierwszym razie idą do szafy! :)

Dobra bo wyjdzie że zazdrościmy :D lecę poszaleć pod Pkin bye bye [;
  • a.

:P leć leć, powodzenia xD ja o 21 na OTwock :DP
  • ...

wie ktoś może jaka jest różnica między tymi łyżwami:
    http://sklephokejowy.com/product-po...
    http://sklephokejowy.com/product-po...
    ?
  • lilka

chciałam kupić w tym roku nowe łyżwy , jezdze od lat na klasycznych figurówkach
    siostra namawia mnie na łyzwy z płozami figurówek a but jest taki jak w rolkach

obawiam sie ze ciezko bedzie mi sie przyzwyczaic do zmiany a nie chce wydac pieniedzy na cos co bedzie potem lezało w szafie :)

czy ktoś moze przestawial sie z figurówek na te plastykowe czy lepiej kupic klasyczna łyzwe figurowa
  • Janek

plastik vs skóra/materiał sztuczny = szybkość zakładania vs dokładność zaciśnięcia stopy

tyle wg. mnie
  • Jagna

Nie wiem czy często ktoś tu jeszcze zagląda, ale mam pytania dot. zakupu nowych łyżew.
    Nie miałam własnych od wielu lat, zawsze wypożyczałam przy lodowiskach. W związku z tym, że m.in. nie jest to dobry interes, ani komfort, ani zdrowie itd chce teraz kupić nowe. Jeżdżę średnio często (głównie z braku własnego sprzętu, lodowisko mam pod domem i dla studentów niedrogie), "rekreacyjnie" (dla własnej przyjemności, zdrowia, towarzysko). Jakie łyżwy wybrać?
    Na tyle ile zrobiłam research na przeróżnych forach, stronach i wśród znajomych, zdecydowałam się na
    - łyżwy figurowe
    - wiązane
    - z dobrą płozą, nie jakiś byle jaki kawałek stali
    - raczej ze skóry naturalnej, ale niekoniecznie
    - raczej białe
    Koszta zakupu przewiduje na do 300zł. Kończy się sezon więc liczę na promocje;)
    Co do marek łyżew początkowo chciałam kupić Tempish (np.Dream), ale w końcu przekonałam się do Botasów, odpadają wszelkie Nike (z wyglądu mnie nie przekonują). Wracając do Botasów. Widziałąm wiele pozytywnych opinii o BOTAS-MICHAELA. Możecie coś więcej na ich temat powiedzieć? Nie jestem zachwycona wyglądem i tym że nie są skórzane, nie mam pojęcia co oznaczają nazwy rodzajó płóz, ale pozytywne opinie chyba z nikąd się nie biorą...? Jakie inne Botasy polecacie? Co myślicie o modelu Dagmar?
    Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
  • ArtyDaga

jeżeli jeździsz rekracyjnie, to całkiem niezłe są bladerunner aurora, w decathlonie chyba ponizej 200zl.
    ja je mialam w zeszlym roku i bylam bardzo zadowolona, duzo sie w nich nauczylam
    botas modek dagmar sa typowo rekracyjnie, wysokie, dobrze trzymaja noge. n poczatku moga troche obcierac, ale po kilku jazdach bedzie ok.
    ja bym wziela bladerunner-y, sa mega wygodne i nie drogie.
| |

dla miłośników łyżwowania i napaleńców na podbój lodowisk!!! ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!

Fotki

Miejsca grona (7)