łyżwy łyżwy łyżwy; ) [3079]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kisiel

geba proponuje nie wpadac w bande ale jak kto chce :P
  • Bubu

no wiesz sposobow hamowania jest sporo tak wiec jak kto woli :P
  • Kondziooo ^^

mozna tez :wpasc na kogos,wypasc przez drzwiczki(to nie banda),wypasc przez otwarte dzrzwiczki,wywrocic sie,zrobic piruet, jezdzic az zwolnisz, stepic lyzwe, albo poprostu sie nie rozpedzac:)
  • kisiel

kurza melodia Ty to jestes pomyslowy dobromil , nie wpadlbym na takie pomysly jak ty
  • paulina karolina antonina krrrrr

wczesniej jezdzilam dlugo na rolkach i bardzo mi to pomoglo!; D
  • kisiel

mi sranie na kiblu pomoglo kolana wyrobilem i wytrzymalosc zwieracza co pomaga bardzo w jezdzie na łyzwach
  • Anonim

około 2 dni. Pewnie na nogach + przeplatanka na zakrętach :D
  • NateDoog

a ja tak wychodze pierwszy raz na lód i chciałem pojechac szybko bo chciałem sie popisac przed dziewczyna i gleba wstałem jade dalej tak z 10 razy potem jescze spokojnie nauka hamowania przeplatanki i tam paru figur ze 40 minut i cwiczylem to w zime mniej więcej codziennie na moczydle i sie nauczyłem dobrze jezdzić szybko i dobrze sie nauczyłem manewrowac między ludźmi
  • Szafran

12 lat temu jako małolat grałem w hokeja i po 12 latach przerwy jeżdżę od lutego tego roku ( od ferii zimowych ) w sumie przypomniałem sobie już po tygodniu prawie wszystko, ale człowiek jazdy na łyżwach uczy się całe życie, zrozumiałem to 2 dni temu gdy uczył mnie szybkiej jazdy i jak najszybszego startu dawny mistrz polski panczenista. Poza tym wydaje mi się że zawsze znajdą się jakieś sztuczki których nie potraficie, albo wasz start nie będzie doskonały, lub obrót o 360 stopni na kolanach + start. Myślę że aby dobrze jeździć na łyżwach i nie mówię tu o perfekcji tylko dobrej jeździe to trzeba około 4-5 lat, ale jak wiadomo niektórzy się rodzą z talentem i ich ten przedział nie dotyczy; )
  • Lasiek

Jak na razie jeżdżę trzeci rok wyuczyłem się przeplatanek skoków obrotów itd z każdym rokiem uczę się czegoś nowego ciągle staram się dopracowywać to co umiem bo nigdy nie jest tak aby nie mogło być lepiej. Aby nauczyć się dobrze jeździć trzeba przezwyciężyć strach nie bać się upadków a jak się leży to wstać zacisnąć zęby i jeździć dalej, moimi uczniami mentorami są inni uczestnicy lodo jak zobaczę coś ciekawego to staram się to naśladować i dodawać od siebie. Sztuczek jest nie skończenie wiele bo sami je tworzymy wiec opanowanie wszystkich jest nie możliwe; ]
  • Szafran

>Lasiek napisał
    >Jak na razie jeżdżę trzeci rok wyuczyłem się
    >przeplatanek skoków obrotów itd z każdym rokiem uczę
    >się czegoś nowego ciągle staram się dopracowywać to co
    >umiem bo nigdy nie jest tak aby nie mogło być lepiej. Aby
    >nauczyć się dobrze jeździć trzeba przezwyciężyć
    >strach nie bać się upadków a jak się leży to wstać
    >zacisnąć zęby i jeździć dalej, moimi uczniami mentorami
    >są inni uczestnicy lodo jak zobaczę coś ciekawego to
    >staram się to naśladować i dodawać od siebie. Sztuczek
    >jest nie skończenie wiele bo sami je tworzymy wiec
    >opanowanie wszystkich jest nie możliwe; ]

ot i cała historyja w dwóch postach wszystko się wyjaśniło xD
    Temat do zamknięcia :D
| |

dla miłośników łyżwowania i napaleńców na podbój lodowisk!!! ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!

Fotki

Miejsca grona (7)