• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grono.Net

Jedyna stolica, która podbiła moje serce w trakcie 5 dniowego pobytu. Pokochałam zwłaszcza przedmieścia- te wiktoriańskie kamienice, angielskie ogródki , ciszszsza, sielanka -
  • Asia

hehe....moje serce tez podbila, ale zupelnie z innej strony - uwielbiam ten wielkomiejski tłum, zgiełk, plagi turystow, "pyszną mieszankę kulturową", życie po zmierzchu, kolorowe ulice, mnóóóóstwo sklepów, knajp etc, zabudowę, architekturę, liczne miejsca do odwiedzenia, muzea (moje ulubione: madame toussaud's wax museum)
    itp....eh, no i park w środku miasta; )
  • Anonim

Niestety jest jeden minus tego miasta, jak już tam ktoś pojedzie, to raczej nie wraca :(
  • Martyna

ale nie wraca do polski czy znowu do londynu?? bo nie chhce zle cie zrozumiec :D mi sie w londynie bardzo podobalo. miasto mnie troche zszokowalo aa moze to dlatego ze akutat trafilam na parade geji i lesbijek??!! smiesznie bylo i planuje jeszcze raz odwiedzic to miejsce!!
  • Anonim

Nie wraca do Polski... :(
  • 007tytus

Bzdura....,ja tam wolę Polskę .Tam można pojechać zobaczyć,ale u nas mieszkają "normalni ludzie",bez tej.......obojętności. pzdr 007tytus
  • Piotrek jr.

sylwester na tower bridge wśród miliona nieznajomych ludzi i tylko z jednym skrętem.niezapomniane jak dla mnie super przeżycie.!
  • M.

Ja byłam w wakacje i niestety tylko tydzień ale faktycznie Londyn to miejsce, którego się nie zapomina :] Jak tylko będę miała okazje to jadę znowu :D
  • ada

Heh ja miałam większe szczęscie bo mogłam byc tam przez półtora miesiąca...to miast mnie wprostu zauroczyło szczególnie różnorodnośc kulturowa:)Na pewnoe tam jeszcze wróce bo to magiczne miejsce..pozdrawiam...:)
  • 007tytus

No właśnie...,ja tam byłem dwa miesiące....
  • 007tytus

No właśnie...,ja tam byłem dwa miesiące....I mieszkałem z anglikami ....Troche wsiąknałem w ten ich świat......U nas żyją normalniejsi ludzie!!
  • Anonim

Oxford Circus - magiczna część Londynu :) mnóstwo świateł i przemiłych ludzi
  • Anonim

kew gardes sa fajne
  • mgr Krysieńka :)

super malusienki skwerek posrod kamieniczek przy Camden Street

• Lola The Mad Hatter.

ja byłam tylko 4 dni, ale chyba się zakochałam...

-Richmond i spacery nad Tamizą, i taki mały sklepik z przyrządami kuchennymi i słodyczami, gdzie sprzedają najlepsze lizaki na świecie - masło orzechowe!!!
    -piętrowy autobus nr 65 i dorga na Kingston
    -Soho - sklepik z różnościami, panie w drzwiach; ], pyszny bar sałatkowy - ech to baked tofu
    - St James's Park i pelikany, które można głaskać
    -Hyde Park i fontanna Diany
    - londyńskie metro z tą swoją atmosferą pośpiechu
    -Big Ben - zachwycający

i cała ta zgraja przystojnych facetów; ]]]
  • Anonim

macie rację, tego miasta się nie zapomina...z trudem powróciłam, mi najbardziej w pamięci pozostanie wędrówka szlakiem Tamizy, ulubione National Portrait Gallery, Tate Gallery, wszystie mosty, którymi uwielbiałam spacerować, Covent Garden-ze względów sentymentalnych, urocze Nothing Hill i oczywiście zachwycająca architektura...nic dodać, nic ując, wracam tam;)
  • Grin#

ah, piekne, piekne miasto, ale... od czerwca mam tam mieszkac, i uczyc sie, i ... no, dobra, boje sie okropnie, potrzebne mi troche pocieszenia! gdzie sa jakies piekne miejsce w okolicach Croydon? bo raczej nie bede sie bardzo daleko wybierac z domu, tak posiedziec w parkowym zakątku, tylko nie wiem ktory parki i ktory zakatek!
  • farciara

hej dołączę od grona miłośników tegoż miasta....mnie również oczarowało i za rok mam zamiar tam znowu pojechać na 5 dni :)
  • Adzik

Byłam w szóstej klasie na tydzień i od tamtego czasu liczę na to, że jeszcze kiedyś odwiedzę to miasto. Niesamowite wrażenia, w szczególności wizualne, Londyn zachwyca architekturą i ogromem zieleni.
    Ludzie też byli niczego sobie, w szczególności polscy kustosze w muzeach. :D
  • N@ti

Jest to olbrzymie miasto i nie sposób by wymienic wszystkich magicznych i czarujących miejsc... niesposób ich też wszysktich zwiedzić.
    Byłam troche dłużej,wkrótce jade jeszcze raz a polecam Obserwatorium w Greenwich gdzie przechodzi południk 0' ... widoki z tamtąd są prześliczne... szczególnie pod wieczór
  • 1
  • 2
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)