Magiczne miejsca [1691]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kasia

Ludzie! tylko jakas Italia przereklamowana, jakies Fiordy..(nie przecze, piekne..:)) ale może sprobujmy poszukac takich magicznych miejsc wokółnas! jestem z Wawy więc będe ich szukać w Wawie...
    wiec jak? zaproponuje mi ktos jakies cudowne, magiczne miejsce w naszej stolicy?? slucham..
    ;))))
  • <Spook>

niewiele tutaj miejsc z klimatem.. ja mogę tylko polecic stare powązki
  • zmieniłem pracę:)

wreszcie ktos kogo jestem gotow pocalowac za posta:) Warszawa to najpiekniejsze miejsce na ziemi i nikt tego nie zmieni:) i masz racje ze jesli mamy mowic o magicznych miejscach to wokol nas! ja np uwielbim stac na przystanku tramwajowym na rondzie dmowskiego przy rotundzie poznym wieczorem, kolo 23 np i ptrzec na tonacy we mgle palac kultury! ten widok jest mgiczny... mysle wtedy o wszystkich ludziach ktorzy spali w moim lozku. nie wiem czemu ale zawsze to samo mi przychodzi na mysl.
  • kasia

no no...ciekawe....; )
    ale przyznam ze ilekroc przechodze obok PKiN czy jest to dzien czy wieczór, zawsze wygląda dostojnie i ma taki specyficzny klimat..(abstrachujac od faktów historycznych i wszelkich uprzedzeń z tym związanych!!!) :)
    czekam na dalsze odkrycia stołecznych magicznych zakątków! pozdrawiam!!!! :D
  • nagle!Ja

moja propozycja na magiczne miejsce: SAME FUSY na starówce
  • LENKA

Ja ogólnie bardzo lubie warszawke jest sporo takich magicznych miejsc starówka park łazienkowski no i fajne knajpki na powietrzu nad wisłą:)))
  • Anonim

magiczne miejsce to sam pałac kultury a dokaldniej taras widokowy. Po prostu kozaczek, mozna stac i sie patrzeć i podziwiac :) uwielbiam tam być :)
  • Anonim

dla mnie miejsca magiczne w wawie to przewaznie kawiarenki np. slodki lukierek niedaleko placu konstytucji ,albo apetyt architektow ...ja odnajduje tam zupelnie inna magie...i jeszcze klika miejsc a juz na pewno cala warszawa noca (spacerek ) jest urzekajaca!!
  • Gosia

o tak, naprawde fantastyczne miejsce. na dole klimacik, a na górze w szufladach od stolików są listy z twórczością własna bywalców :]
  • Gosia

chodziło mi o same fysy :]
  • Anonim

Polecam spacer po oficerskim Żoliborzu... Kocham to miejsce za niepowtarzalny klimat. I... Po prostu ładny, zadbany kawałek Polski.

;( chlip... chyba mnie nostalgia ogarnia..
  • Gosia

często mam ochotę gdzieś pojechać na rower czy coś. tylko że po Warszawie wśród tego całego brudu to (w lecie przede wszystkim) niezbyt przyjemnie.
    słyszałam że Izabrein to dobre miejsce
    polecacie coś jeszcze?
  • czekajac na....

Uwielbiam Natolin a w szczegolnosc Kasztanowa Aleję i Park Natolinski, Las Kabacki:)
  • kasia

Dzis magicznym miejscem była zdecydowanie aleja Jana Pawła II..... brak mi słów aby opisac ten widok (tysiące zapalonych zniczy....) i tą atmosferę....własnie stamtąd wróciłam...jestem na prawdę pod wrażeniem....mogę to śmiało nazwać cudem...to jak Polacy wszyscy wspólnie przeżywają śmierć Papieża....ach... przepieknie...On patrzy na nas z góry i na pewno się usmiecha....
  • Anonim

ja na rower jezdze w super miejsce :) aalbo na most siekierkowski(ten na gocław) i tam staje i patrzę na piękną panoramę Warszawy :) Roztaczam mysli jak bedzie wygladal moj wiezowiec i jak ten obraz sie zmieni za 20 lat :)

A drugie miejsce to nad wislą tam daleko za parasolami w strone lomianek, siadam sobie na laweczce i patrze na plynaca rzeke, biore ksiązkę i czytam :)

Mistrz polecam

A co do zniczy akurat nie pojechalem, ale to jest i tak piekne co sie na swiecie teraz dzieje, jakby odrodzenie kosciola :) To naprawde jest cud i mysle ze ta smierc Papieża zmienila serca milionów zagubionych i bedzie dobrze :)
  • Anonim

Chciał bym w to wierzyć. Wątpię czy zmieni się cos w ludziach jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...
    Ale wracając do tematu...
    -Łazienki...ale w tyg. i do tego rano jak nie ma tam za wielu ludzi...
    - Okolice akademi muzycznej...nie ma jak muzyka za friko;)
    -Park Sowińskiego na Woli...głownie z sentymentu...ale są tam przepiękne zacienione alejki.
    -Cmentarz prawosławny na Woli...doć specyficzny klimat...
    -Plaża nudystów...tylko nie w sezonie:P...ładny widok na wisłę...
    Jeszczę coś napiszę jak mnie oświeci:)
  • Sławomir

Zmiany w ludzkich sercach?? <lol2>
    Zmiany moze i sa, ale niestety tylko chwiowe:(
    zobaczycie za miesiac bedzie ju wszystko tak jak kiedys:((( Niestety taka prawda... A co do magicznego mijesca al. Jana Pawla to dzis byla jeszcze ladniejsza... Wszystkie swieczki nadal sie palily, ale loodzi bylo zdecydowanie mniej:) Naprawde widok niesamowity:) Zajze tam jeszcze dzis poozniej jak loodzi wogole nie bedzie...
  • Anonim

bardzo fajna knajpka o nazwie Zakatek na chmielnej :)
  • M B

park morskie oko noca bardzo polecam :) no i agrykola- schody, kanal w swietle ksiezyca :)
  • Door

O tak!Zdecydowanie
    Zakatek to swietne miejsce...po pewnym czasie mozna sie nawet przyzwyczaic do braku powietrza; )
| |

wszystkie magiczne miejsca na swiecie ktore odwiedziliscie, ktore pragniecie odwiedzic, o ktorych us...

Fotki

Miejsca grona (0)