-
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest tylko moja malutka fobia, ale niezznoszę jak mówi sie do mnie Małgośka (umieściłam to w nazwie tylko podążając za Marylą Rodowicz).
Dostaje dreszczy gdy ktokolwiek ośmieli się tak do mnie powiedzieć, wrrr...
Lubiem za to jak ktoś mówi do mnie Gosiu, Goś, Gośku, a dla mniej zażyle ze mną związanych, ostatecznie Gośka.
Choć jak mój Słonek tak do mnie powie to znaczy że jest baaardzo, baaardzo zły i należy się szybko chować bo doprowadziłam go do megaszału... I jak się go szybko niewytula to będzie megafoch (z przytupen lub o ścianę; ) -
Anonim
Gosiaczek - to jest to :) Zgadzam się "Małgośka" takie obcesowe, nie pasujące do natury prawdziwych Małgorzatek :))) -
MW
Gosia,Małgosia,Małgorzatka,Gos iek,GosieNka,Gosiaczek..tak do mnie mowia znajomi przyjaciele rodzina poprostu wszyscy ..a za Gośke i Małgośke wkurzam sie i od razu zwracam uwage ..nie znosze jak ktos tak do mnie mowi!!!
pozdrofffffki -
Gosia
Ave, Właściwie nikt nogdy nie zastanawia się jak my- Gosiaki lubimy jak się je nazywa
Ja lubie Gosia, Małgosia, Goś , Go, Gosiek, Gosiaczek, Gupsiaczek, Małgorzata, Margaret, Margot.... Gupsiak też jest fajny ^_^
Ale tak suche jak Gośka lub Małgośka (choc Małgośka jeszcze zależy od sytuacji) mnie doprowdzają do szewskiej fasji :[
A jak ktos mówi Gosieńko- to zastanawiam się co ode mnie chce XD
-
-
Tak zgadzam się, Gosieńko jest dla specjalnie wtajemniczonych :D
Od wszystkich innych brzmi to conajmniej podejrzanie ... -
Pozatym zaczełam się ostatnio zastanawiać nad sposobem w jaki się przedstawiam, zostało mi mianowicie zarzucone że mówiąc Gosia staje się bardzo infantylna...
A ja poprostu lubię gdy ludzie sie tak do mnie zwracają...
I tak ygh.... dlaczego pytam?
Katarzyna mówi o sobie Kasia a Aleksandra Ola i to jest normalne tak...?
A u nas to infantylne tylko dlatego że nasze imie można powiewidzeć na wiel sposobów a nie na 2 lub 3 jak wiekszość...I z powodu wiloości zgrubien Gosia to juz infantylne,,,
-
Gosia
Mhm... tak dziwne reakcje bywają, gdy przedstawiam sie Gosia. Ludzie chyba spodziewają się Gośka - w sumie często juz się tak przedstawiam, ale przy zwracaniu się do mnie na stałe radzę nie praktykować; ]
Zauważyłyście,ze jest dużo ludzi, którzy jakoś automatycznie nazywają nas 'Gosia' (zero pomysłowości; p)
-
Gosieńka
Gosiaczek, Gosik, Gosiulek, Gosieńka a nie lubie Małgorzato, Małgosiu te dwa ostanie tak dziwnie mi nie pasuja -
gonia
Nie lubie Gośka, Malgośka. Lubie Gonia, Gosia, Gosieńka, Malgonia. Kiedys bardzo nie lubilam tego imienia, wlasnie dlatego, bo nie ma neutralnej formy: jest sie albo powazna Malgorzata albo infantylna Gosia, nie ma posredniej formy... -
MaŁGo$
-
Gosiaaa
Małgochaaa..bleeee..to dopiero jest okropne..albo Gocha..oj..Gosiaczek, Gosia, Gośku, Mała Gosia...to jest ok:) -
MaŁGo$
-
tulipan
-
MeG
Gosiaczek prosiaczek:)) choć go wcale nie przypominam dla wyjaśnienia...
Małgosiu tak mówią starsi ludzie,albo moje słońce jak chce być poważny:)
Ogólnie każdy rodzaj lubie bo każdy cosik innego oznacza.
-
MeG
A jak byłam mała to siostra mówiła do mnie Margeritka, w sumie do dziś tak mówi:))
Małgorzata czyli Rosa taka różyczka, słyszałyście:)) -
Gosia
A tak jeszcze nie słyszałam; )
Ja jestem Gosia, dla bliskich Gosieńka, Gosiaczek, ....; ) a Małgorzata to wybitnie oficjalne (no właśnie - nie zawsze można byc Gosią - bo jak to brzmi np. Pani Gosia -eh) .
Swoja drogą jak ktoś mówi Małgosia to nie czuje że to na pewno do mnie - też tak macie?
No ale i tak uważam że to imie jest super - tyle możliwości !; )
-
MaŁGo$
-
Gosia
-
Aphex
A czy do tego grona może dołączyć się miłośnik Małgorzat?; )
Co do tematu to z własnego doświadczenia zauważyłem, że Gosie nie lubią być nazywane Gośkami.
Swoją drogą Wasze imie jest naprawdę wyjątkowe, bo potrafi brzmieć zarówno poważnie i dostojnie - Małgorzata, jak i posiada najpiękniejsze zdrobnienie na świecie - Gosia :)
Pozdrawiam wszystkie Gosie :) -
MeG