Malkontenci [175]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pylon

czyli czemu nie jestem tym kim chcialbym byc?
    czemu nie jestem malarzem , pisarzem, szeroko pojetym artysta ?
    czemu mi tego brakuje?
    czemu chce wiecej niz moge osiagnac?
    uh...
  • bocianu

moze wystarczy chciec byc tym kim sie jest?
  • bocianu

nie to zebym probowal cie pocieszyc,
    w koncu jestesmy malkontentami.
    za pocieszanie mozna stad wyleciec :)
  • z_nieba

tak, tak.. leweoko.. trzeba trzymać fason. Nawet ":)" był nie na miejscu moim skromnym zdniem:)
  • bocianu

a bo wiecznie mi sie myla te nawiasy :/
  • Pylon

nie wystarcza wlasnie.
  • klinton

tak juz jest, nie bylbys malkontentem gdybys nie chcial byc innym niz jestes,
    przejebane jednym slowem; /
  • Anonim

dobra , wszystko ładnie pieknie, ale dla mnie cieszenie się tym co mam ( tylko dlatego , że nie mam tego czego chce ) jest płytkie .. człek sie nie rozwija

a tam , o co mnie chodzi sama nie wiem . buuuuuuu
  • Wilcza Pantera

A ja w sumie nie chce być inna niż jestem...no...moze trochę...Ale to by jeszcze nie było takie straszne bo to by sie jakoś dało zrobić...
    Ja to chce żeby sie świat zmienił!!!!!!!!! o! I tego to już ni cholery nie da rady ruszyć...
  • klinton

mozesz zmieniac swiat
    zacznij od siebie
    tibidi terere
    ;>
  • Pylon

walka z wiatrakami mą
    polin dokladnie oto mi chodzilo. są jescze ludzie ktorzy rozumieja potrzebe rozwoju. niestety pewnych rzeczy nie przeskoczysz; /
  • Anonim

wiem , bo chyba sa jakieś rzeczy (dla mnie) nie do pojęcia... których nie da sie obejść; / i nie wiem gdzie tkwi problem moze jakos głęboko w psychice ? eh...
  • Wilcza Pantera

A tam. Zaczęłam i szczerze mówiąc na sobie skonczyłam, jak dotąd. wiec moja motywacja by se flaki dla ludzkości wypruwać ostatnio nieco mizernieje. Problem jest taki, że ludzie bardzo chętnie innych ludzi wykorzystują. Po co człowiek ma sam sie zmieniać jak moze sie przyssać do kogoś kto zaczyna zmieniać świat od siebie i na nim sobie równo pasożytować.
    Tak. Dziś nie wierzę w człowieka.
    A awersji do siebie pozbyłam sia jak zobaczyłam ze jest wielu ,,gorszych'' poparańców.
  • Anonim

ja strasznie nie lubię się "dowartościowywać" myslać sobie , że "inni są gorsi" ... bez przesad
  • Wilcza Pantera

NIe, ja sie nie dowartościowuję w ten sposób. PO prostu uznałam że też mam prawo do błędów skoro wszyscy je robią i wrzuciłam na luz. I żyje mi się z tym łatwiej. Nie czuję się bynajmniej lepsza od nikogo. Po prostu zawzze wymagałam od siebie dużo wiecej niż od innych. I to owocowało tylko moim psychicznym wyczerpaniem. Więc dziś staram się wymagać od siebie tyle samo ile od innych. TYle :)
  • Wilcza Pantera

Nie napisałam że uważam ze ,,inni są gorsi'' i ze dowartościowuję się w ten sposób :). Moje poczucie własnej wartości zalezy od tego czy zyję według zasad jakie sama sobie wyznaczam a jak do tej pory, udaje mi sie to, więc moje poczucie wartości pod tym względem jest stabilne i od nikogo nie zależę w ten kwestii. Chodziło mi jedynie o to że dla siebie stosowałam zawsze zasady surowsze niż dla innych a parę razy zostało to przez ludzi beztrosko wykorzystane. więc przypuszczam że nieco źle mnie zrozumiałaś.
  • Anonim

hehe , to rzeczywiście źle zrozumiałam; ]
    niestety moje poczucie własnej wartości zalezy nie tylko od tego czy zyje wg zasad , ktore sobie wyznaczam ... :(
  • Anonim

hehe , to rzeczywiście źle zrozumiałam; ] niestety moje poczucie własnej wartości zależy nie tylko czy żyje wg zasad , ktore sobie stawiam; (
  • Pylon

widze polin ze znowu nadajemy na tych samych czestotliwosciach :)
    ja tez nie lubie sie tak dowartosciwywac. generalnie debile maja lepiej w zyciu; /
  • Anonim

no i zdecydowanie lepiej w życiu maja ludzie "bez świadomosci". nie zgłebiaja różnych spraw tak wnikliwie, biora co życie da i sa z tym szczęśliwi. mozna się tez oszukiwac, ze jest inaczej niz jest :) ale po co ?
  • 1
  • 2
| |

Jesli ktos ma dola to zawsze moze tu napisac o swoim smutku i wszechogarniajacej go depresji! Zapras...

Miejsca grona (0)