Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Oj... Mam teraz fazę na mangę... Nauczyłam się jako tako i teraz gdzie popadnie rysuję te "wielkie, słodkie oczęta"! O tak... już nie umiem normalnie rysować ludzi... tylko jako manga... Takie zboczenie :P
    a Wy co myślicie na temat Mangi?
  • .

beznadzieja:] sorry;) hyhy.. ale mi sie to w ogole nie podoba... co to za filozofia namalowac cos takiego?? zadna. przezuc sie na cos innego;)
    pozdrawiam:)
  • .

Mangi są świetne:) Wcale nie tak łatwo sie je maluje! Trzeba sie naprawde postarac, zeby stworzyc cos fajnego, niebanalnego:)
  • Anonim

a jak dla mnie schemat jest ciągle ten sam, i ja tez za nimi nie przepadam, sa takie kubistyczne:P
  • .

kazdy ma inny gust.. ale i tak mangi sa swietne (zalezy jeszcze w jakim wykonaniu) :)
  • gorzka.

nie przepadam...; /
    wydaje mi sie że po tym trudno przestawić sie an normalne rysowanie, takie naturalne
    zawsze juz rysuje sie duże oczka i przerośniete trójkątne głowy

trudno jest sie tego oduczyć :/
    dlatego nie polecam, a poza tym manga to dla mnie żadna sztuka...

na pewno trzeba mieć wyobraźnie, ale wg mnie to takie schematyczne :[
  • Anonim

Nie lubię mangi.

>Aneczkaaaa napisała:
    >Mangi są świetne:) Wcale nie tak łatwo sie je
    >maluje! Trzeba sie naprawde postarac, zeby stworzyc cos
    >fajnego, niebanalnego:)

Może i tak. Ale czy to nie żałosne, że teraz wszystkie nastolatki rysują mangę i są w tym "świetne"? Nie rozumiem tej mani. Cóż, może i jest w tym jakaś głębia... Niedostrzegalna jednak dla mnie :]
    Bynajmniej nie lubię mangi.
    Zresztą nigdy nie lubiłam.

>madzia napisała:
    >jak dla mnie schemat jest ciągle ten sam

>*ok napisała:
    >na pewno trzeba mieć wyobraźnie, ale wg mnie to takie
    >schematyczne :[

Zgadzam się.
  • Erinaceusz

Lubię kreskówki rysowane mangą, np. gilgamesh, evangelion... fajne są też niektóre komiksy (samotny wilk i szczenię) ale rysować mangi nie umiem i nawet nie próbuję, bo jako styl rysowania mi się nie podoba...
  • Masinek Mocarz

Ja lubię mangę. Może i jest banalna i schematyczna, lecz wymowna. Rysuję mangę i nie jest mi się trudno przestawiać na inną formę sztuki :)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANÓW MANGI I ANIME :)
  • sueno

Ja również rysuje mange i również potrafie przestawic sie na inna forme sztuki. A co do mangi, to jakoś do tej pory udawało mi sie przedstawic w niej uczucia, dlatego lubię ja:)
  • Anonim

no to dobrze że manga Cie nie stopuje w jakiś sposob, chociaz ciekawe jest to że do tej pory nie było w żadnym muzeum wystawy pracy typowo mangowych i anime
  • koko

Ja też rysuje mange; ]
    Wejdźcie sobie w moją galerie....
    Tylko ja dopiero zaledwie 5 dni rysuje...
  • Anonim

Od ponad kilkunastu lat rysuję (albo staram się rysować) mangę i nadal myślę, że jest to piekielnie trudne. Trzeba się bardzo bardzo dobrze wyrobić i dużo i ciężko pracować. Więc jak czytam wypowiedzi typu "to żadna sztuka tak rysować" itp. to aż mi się przykro robi.

Generalnie to moim zdaniem jest tak, że japończycy rysują prawdziwą mangę, ponieważ mają np. całe mnóstwo kursów rysunku mangi na których wykładają prawdziwi mistrzowie. W innych krajach, w tym w Polsce, ludzie się straszliwie męczą z mangą, gdyż w sporej większości muszą radzić sobie sami. Łatwo jest się u nas śmiać, bo mamy średnio dosć niski poziom. Ale śmieje się ten, kto się śmieje ostatni :)

Mangowe motto: jak ktoś chce to potrafi :P
  • Anonim

Moim zdaniem manga jest świetna... I nie można ją mówić że jest schematyczna! Jeśli tworzymy coś samemu zawsze ma swój niepowtarzalny charakter... I manga nie ogranicza... Raczej Ci co tak mówią są ogranizeni w pewien sposób... Nie patrzą kreatywnie... Widzą utarte standardy... Nie czepiam się... Polska jest takim krajem... Manga nie jest tu tak bardzo ceniona choć zmienia się to z każdym rokiem... Sama czasem rysuje mangi, ale nie jest mi trudno przerzucić się na jakiś inny styl... wszystko zależy od podejścia...
  • Lowju

ja nie umiem rysować mangi. Nigdy nie próbowałam:P
  • Usagi

Hmmm...moim zdaniem Mangi są świetne!Dla niewierzących polecam jeszcze raz dokładniejsze sie przyjrzenie postaci-a jest wiele stronek. I nie zgadzam sie że są "schematyczne". a po za tym nie wierze w to że ktoś nie oglądał np"czarodziejkę z księżyca" - bajka mojego dzieciństwa :-)
  • Anonim

Wedlug mnie MANGA tez jest swietna !!! Chociaz nie bardzo mi wychodzi ale probuje do skutku ( jak to czasami mi pani mowi na plastyce ) :)
  • Usagi

no i własnie o to chodzi ....jak będziesz ćwiczyć to napewno będziesz umiała świetnie rysować a sama po sobie wiem że ćwiczenie czyni mistrza; -)
  • Anonim

no wlasnie !! :P
  • ミハウ

yyy... ja nie rysuje mangowych ludzików... i nie będę rysował... ale jeśli sie komuś to podoba to dobrze... niektóre prace "coś w sobie mają"
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)