Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • † Lilayne †

rumieńce sprobuj tak bardziej ukosnie rysowac:)
    powinno wyjsc lepiej:P
  • katarina

mogą nawet trochę nachodzić na oczy, jak w stylu Ariny Tenamury ... ^^
  • doloT

zazwyczaj tak rysuję i chciałam spróbować inaczej; D
  • Mademoiselle Arché.

Ja uwielbiam Mangi. I nie obchodzi mnie, że ktoś ich nie lubi. Nie wszystkie mangi są proste do narysowania. Jeśli ktoś myśli, ze to żadna filozofia to moge mu wyszukac jakąś prace i niech mi taką narysuje. Zobaczymy jak mu wyjdzie. Pewnie przekalkuje, żeby nie wyjsc na frajera... -_-' .... Kocham mange i nic, nikt tego nie zmieni. Rysuję, oglądam i czytam. Pozdrawiam.
  • Temette

Uwielbiam *.*

Rysuję w stylu mnw. mangowym, ale łagodniejszymi liniami (mangi są zwykle strasznie kanciaste), więc efekty są ciekawe.

Kocham rysować oczy ^^
  • goszka.

no wiadomo.oczy są genialne

a może ktoś rysuje komiksy albo hentaje? ^^
  • Świńska Panna

Na hentai to ja (a tym bardziej ty, wybacz) jestem za młoda... Komiksy owszem, rysuję, ale nie jako historię czyli ciąg zdarzeń ze sobą powiazanych tylko epizody... Może kiedyś wrzuce, ale teraz mam kilka tylko... Strajkuję, bo B. obiecała mi rysuna jeszcze przed wakacjami i nie zrobiła... =]
  • moyashi pees .

w sumie zależy jakie hentaie rysuje :) .
    ja mam jeden swój z grupy kawaii [tak, właśnie się dowiedziałam, bo dotąd to wiedziałam tylko że jest ecchi < http://pl.wikipedia.org/wiki/Hentai > ]

tak samo jak z yaoi [ bo może to byc yaoi, w którym są sceny erotyczne, lub może to być shōnen-ai ukazujące raczej uczucia, ne ? ] oraz z yuri [ bo może być yuri i shōjo-ai, prawda ? ]

no własnie, bez urazy dla tej pani wyżej :)
  • goszka.

ja nie moge essi.nie kozacz,co.z tego co widać na fotach to jesteś ode mnie niewiele starsza.
    i nie znam szczerze mówiąc osoby, która by zabroniła komuś rysować tylko dlatego że jest za młody.
    wyluzuj troche.
  • Świńska Panna

Dobra, wiem, sa różne rodzaje hentai, ale najbradziej popularne sa te najbardziej zboczone... Albo inaczej: tak mi się wydaje, taki jest mój obraz świata.
    Moralność, dojrzałość psychiczna (ale nie tego okreslenia bym tu uzyła, bez obrazy, nie mówie, że jestes niedojrzała), fizyczna (tez nie to okreslenie i znowu bez urazy) i seksualna (jak dla mnie to jest to... ale moze i nie).... Mamy różne podejście... I jeszcze jedno: czy ja zabroniłam komukolwiek rysować?
  • goszka.

tak to zabrzmiało.
    masz racje.najpopularniejsze są te zboczone a wszystkie inne to podróby hentai.ale do tego przede wszystkim trzeba mieć talent.jak masz talent,to nawet w moim wieku można rysować takie sprawy.niektórzy młodsi już akty rysują.chociaż tak naprawde jedyne co widzieli to obrazki w książkach o dorastaniu..potrafią sobie to po prostu wyobrazić :D
  • moyashi pees .

jak masz talent to wszystko możesz rysować XD

jak nie masz talentu to też możesz rysować tylko Ci to troche gorzej wychodzi [to ja XD]
  • Anonim

yeea hentaje XDD
    ja rysuje ogólnie wszystko co jest związane z manga .
  • moyashi pees .

nie lubię uproszczonej wersji słowa hentai XD

nie żebym coś do niej miała, taka dziwna jest XD

o, a dzisiaj miałam inspirację z któregoś tam odcinka D.Gray-Mana jak Tim zjada Allenowi kanapkę XD .
  • Meliis.

>Alicja napisała:
    >Oj... Mam teraz fazę na mangę... Nauczyłam
    >się jako tako i teraz gdzie popadnie rysuję te
    >"wielkie, słodkie oczęta"! O tak... już nie
    >umiem normalnie rysować ludzi... tylko jako manga...
    >Takie zboczenie :P
    >a Wy co myślicie na temat Mangi?

emm :D doslownie mam tak samo ^^ uwielbiam mange :) tylko to rysuje hihi xD
  • Anonim

w sumie od mangi zaczęła się u mnie jakaś poważniejsza przygoda z rysunkiem ^^
    osobiście uważam, że jest to dość duże wyzwanie aby narysować coś co by przyciągnęło uwagę :P

mangę rysuje (albo przynajmniej staram się aby to wyglądało jak manga) od...hm....3 lat?; P
    o ile pierwsze prace były jakby to powiedzieć...denne o tyle aktualne są coraz lepsze ^^
    najprościej mówiąc praktyka czyni mistrza ^^
    (niektóre moje prace możecie zobaczyć w mojej galerii ^^ [jest ich tylko kilka bo najwięcej rysowałam na początku a początkowe rysunki jak już wcześniej pisałam są raczej nie do publikacji xD a aktualnych nie chce mi się skanować; P])
  • X/Apis

>★Martyna★ napisała:
    >beznadzieja:] sorry;) hyhy.. ale mi sie to w ogole nie
    >podoba... co to za filozofia namalowac cos takiego?? zadna.
    >przezuc sie na cos innego;)
    >pozdrawiam:)

Czytałem na ten temat wywody jednego z forumowiczów(nie na gronie) i jednak wynika z tego, że wielka filozofia, gdyż nie zawsze są to wielkie oczy i małe nosy.
    A on sam podobno był przy tym jak Japończycy to tworzą.
  • Anonim

J a osoiście nie rysuje mangi,i nie zamierzam tego robić ale ostatnio zauważyłam ze robiła sie wielka moda na rysowanie mangi.NIe chce obrazic tych którzy to robia naprawde mistrzowsko i wielki pokłon dla nich .Ale denerwuja mnie Ci którzy narysuja ''coś'' na wygląd mangi i odrazusą specami od mangi.Nie mówie o ludzich z tego grona którzy wkładają w ta duzo pracy (gdzięs ktoś napisał 3 lata)
    ale takich pozerów.Może sie na tym nie znam .Ale manga to nie tylko oczy ,nieprawdaż?
  • X/Apis

Właśnie, manga to nie tylko i nie zawsze oczy.
    To coś znacznie więcej.
  • Aleksandra

Ja miałam np. trochę pokręconą historię, bo najpierw kochałam skrobać coś jako mała dziewczynka, a potem zarzuciłam to "hobby". A ze 2 lata temu zetknęłam się z mangą i w jakiś sposób dzięki niej z powrotem "nawróciłam" się do rysowania XD

Co nie znaczy, że rysuję tylko mangę. Tak naprawdę uważam, że lepiej mi idą tradycyjne style. Jednak często wracam do mangi, bo po prostu podoba mi się ta forma. I można znaleźć prawdziwe arcydzieła tego typu, wszystko zależy przecież od artysty, prawda?

>Wymysł Twojej Wyobraźni napisała:
    >NIe chce obrazic tych którzy to robia naprawde mistrzowsko i wielki pokłon dla nich .Ale denerwuja mnie Ci którzy narysuja ''coś'' na wygląd mangi i odrazusą specami od mangi.Nie mówie o ludzich z tego grona którzy wkładają w ta duzo pracy (gdzięs ktoś napisał 3 lata) ale takich pozerów.

Zgadzam się z tobą. jak już mówiłam, wróciłam do rysowania 2 lata temu i sama uważam, że jeszcze raczkuję, jeśli chodzi o rysunek. Dlatego mnie też denerwują dziewczynki, które stworzą jakąkolwiek pracę "z dużymi oczami" w 5 minut i piszą tutoriale: Jak Rysować Mangę. Ważne jest przede wszystkim dostrzeganie własnych niedociągnięć, nie?
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)