maluję, rysuję i tworzę [1462]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • maryś...

muszę wykonać na lekcję WOKu kolaż, macie jakies ciekawe pomysły na prace wykonana ta technika???
  • *I*z*u*ń*k*a*

collage to technika mieszana. Uzywasz w niej co chcesz. Dobor form i materiałów dowolny-radosna inwencja tworca.
    Zycze powodzenia
  • Lewy

nie lubię kolażów... to taka technika dla leniwych... bierzesz garść gwoździ, paczkę krakersów, pare starych gazet i co cie w ręce jeszcze wpadnie i ciach na karton... jesteś artystą! nikt nie śmie zapytać cię jakie to ma przesłanie, bo zaraz ktoś zażuci mu niewrażliwość na sztukę... nie lubię kolażów... mało dajesz od siebie... :]
  • maryś...

no właśnie, szczerze to zbyt ciekawe raczej to nie jest, myslicie że lepsza byłaby martwa natura???
  • Lewy

zanieś zdechłego psa... :]
  • Kasia

Czy kolaż może być wypukły? Zazwyczaj kolaże są troszeczkę wypukłe......ale mi chodzi o to czy może być do "przesady" wypukły....
  • Żanetka

raczej może być wypukły bo jak się coś przyklei to jest wypukłe.JA się na tym nie znam :D
  • Kasia

Dzięki...:]
  • Agniech

ja mam, taki collage z wycinków z gazet, naklejek...

http://www.deviantart.com/deviation...
  • Usagi

łooo collage są fajne! No oczywiscie jesli są ciekawie wykonane i z rozmysłema nie bezmyślne wklejanie na karton byle czego i bez sensu-choć nie powiem czasami coś komuś może wyjść fajowego ale to już wyższa szkoła jazdy ja tam się z reszta w tej dziedzinie dobrze nie uznaje. mimo wszystko powodzenia; -)
  • Anonim

:)
  • cassie

ja teraz muszę zrobić kolaż albo fotomontaż. myślałam bardziej nad fotomontażem, ale nie wiem jak się za to wziąć i w ogóle. help?
  • laura~

jak fotomontaż na poważnie - warto mieć photoshopa (lub coś innego co daje możliwość operacji na warstwach, mile widziane magic wandy i inne gadżeciki) no i poczytać sobie tutioriale o photomonto
  • cassie

tzn no bo ja mam photoshopa, ale szczerze mówiąc - nie umiem z niego korzystac..
    mam znaleźć kilka różnych zdjęć, wyciąć kawałki i posklejać?; p
  • laura~

hmm tak, ale naprawdę lepiej zapoznać się z narzędziami (forum photoshopa), wtedy się pojmuje w czym można przebierać. Nawet jeśli chodzi Ci tylko o wycinanie, to zrobisz to lepiej, np. nie jakimiś wandami tylko po kolorze.
    Po co używać Photoshopa jak Painta, jeśli to jest kwestia wczytania się.
  • cassie

dobra. dzięki za każdą rade; )
  • Past_Future

Mam pytanie - czy tradycyjny kolaż na kartce może być właśnie w formie fotomontażu? To znaczy że np . wycinamy głowę i coś dorysowujemy, np. mięśnie u chłopaka czy coś? :p O co w tych kolażach ogólnie chodzi i jak się do tego zabrać?
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)