-
ania
Muszę(chcę)nauczyć się rysować,bo mam zamiar zdawać na AK. Jak myślicie da radę się nauczyć rysować na własną rękę? może macie dla mnie jakieś rady? Za wszystkie wypowiedzi i rady będę bardzo wdzięczna -
Florian Applevine
ja bym polecał oglądać tutoriale i coś tam sobie po prostu ćwiczyć tak jak sugerują... -
Ewaaa Dylan
Myślę że dużo zalezy od zdolności... Napewno troszkę teorii jest zawsze potrzebne, ale ważne jest też aby mieć wyobraźnię. -
ania
-
-
Anonim
Przede wszystkim chęci do pracy. Ich potrzeba dużo. No i powodzenia :) -
anna
Może powinnaś zainteresować się czy u Ciebie w mieście są jakieś koła plastyczne albo coś podobnego. Najczęściej można spotkać coś takiego w domach kultury. A tak poza tym, to może jakiś podręcznik o rysowaniu? I obowiązkowo ćwiczenia!:) życzę powodzenia:) -
ania
-
Wróżka Dzyń
Moim zdaniem trzeba mieć talent nie znam przypadku żeby ktoś "nauczył" się rysować -
Jakub
hm.. według mnie można nauczyć się rysować poprzez: "próbuj aż Ci się uda".:) -
Przylepka
jeśli nie masz do tego smykałki i tak po prostu z dnia nadzień wpadłaś na to ,że chcesz malować.....bez jakich-kolwiek oznak (minimalnych)zdolności to raczej chyba nie możliwe.............ale trzymam kciuki.....kto wie co się wydarzy;-) -
Jakub
prawda.:)
heeeh. ja od najmłodszych lat próbowałem coś sobie bazgrać i któregoś dnia, chyba na biologii udał się pierwszy zabawny
rysunek-karykaturka.:)
ale starałem się uczyć w miarę sam, wymyślałem i rysowałem, aż pewnego marnego dnia się udało.:)) chociaż nie mam talentu do rysowania, czy bujnej wyobraźni, po prostu dużo rysowałem i w końcu..:) -
marta
czasem mam wrazenie że talent nie ma znaczenia, i jesli ktoś już jako małe dziecko dużo trenował, jeśli tak to moge określić, w przyszłości nie będzie miał problemów.
W wieku "późniejszym", mam na myśli 15-20 lat już trudno wyćwiczyć taką umiejętność, ale dla chcącego nic trudnego...
trzeba po prostu dużo rysować i ćwiczyć. -
Florian Applevine
ale chyba naturalna umiejętność do proporcjonowania czy do zaznaczania perspektyw czy światła pomaga -
Anonim
.Moim skromnym zdaniem rysowania można się nauczyć chociaż talent owszem się przydaje :) -
Ula
gdzie dwaj lub trzej zgromadzo się w imie moje tam i ja jestem pośród nich. -
Florian Applevine
-
Ula
pałka pałka dwa kije kto się nie kocha ten kryje,za mna przedemną po bokach szukaj
skojarzył mi się dega albo dali takie sny,może ich on nie przedstawił, ale umiał,umiał wzbudzić apetyt na doszukanie się doskonałości : ] szacun -
goszka.
chyba wszyscy tutaj dobrze mówią; D .trzeba ćwiczyć.i mieć wyobraźnie.to napewno.może ci sie uda..trzymam kciuki; D -
Yarp
-
Hoppipolla
http://www.drawspace.com/ proszę.