-
gabb.
za cholerę nie wychodzą mi dłonie.
i faceci ciągle jacyś damscy są.
i za chudzi ludzie w ogóle. -
mów mi Fatum
mała dziewczynka wychodzi jak nastolatka, nastolatka jak dorosła, a dorośli za grubi.
moje przekleństwo to cieniowanie.
nie umiem podkreślać, że ktoś ma zmarszczki.
o wiele bardziej wolę rysować sierść od skóry i ubrań - w ogóle najbardziej lubię tworzyć zwierzęta. -
Anonim
moim prekleństwiem sa cieniowania ołowkiem zeby to wygladało naturalistycznie.I przez to nnp.twarze wychodza mi strasznie płaskie.
No i czasem drzewa -górne gałęzie nie wygladaja tak jak powinny wyglądac. -
Aleksandra
jejku, tak czytam i wyszło mi, że jestem naprawdę denna XD
wy wypisujecie problemy a mnie prawie wszystkie dotyczą i jeszcze dodaję nowe XD
akurat z cieniowaniem nie mam problemów większych, lubię to, ale...
- dłonie i stopy
- umiejscowienie głowy na karku XD
- natura tylko z patrzenia, jakoś mi nie idzie jeszcze z głowy
- no i mężczyźni
- brak czasu na ćwiczenie (można to tu zaliczyć?)
i największy mój problem:
- różnorodność i problem z inspiracją - coraz bardziej mi się wydaje, że ostatnio rysuję tylko kobiety i to wszystkie prawie takie same -
-
Agniecha !
Mnie ostatnio dopadło rys.kobiet (znanych Z TV); P mężczyźni mi jakoś nie wychodzą I nigdy nie są podobni do tych w rzeczywistości; D -
Connect
Kwiaty, nawet jeżeli zrobię coś innego, wciąż mam chęć rysowania kwiatów - takich szarych i smutnych. -
X/Apis
-
monstrum w paski
argh. torsy - zawsze jakoś jest problem, bo wygląda za sztywno. Perspektywa twarzy - z dołu jeszcze jako-tako, z góry ni huhu. Dłonie i stopy - bez komentarza.
No i moja zmora, czyli rysowanie kobiet - za co bym się nie chwyciła, zawsze tam wpasuję kobietę, zwłaszcza taką z niedużą klatką piersiową i szerokimi biodrami. Facetów jakoś w kompozycjach nie mogę poumieszczać. Wrau. -
Maarziiii
Ja zawsze rysuje kobiety ale muszą być śliczne. tzn. ładne oczy, usta itp. a i prawie zawsze mają brązowe włosy i kocie oczy. -
Anonim
Rysuję ciągle samą naturę, a nie moge się przekonać do budowli architektonicznych.