-
Anonim
powiedzcie mi czym najbardziej lubicie malować?
Ja najbardziej lubie malować akwarelkami, a pendzle - szczeciniaki. -
AW
Witaj :) ja maluje olejami :)
akwarele sa dla mnie za delikatne, a w olejach nakladasz np. szpachla farbe i czujesz ja w palcach, bawisz sie nia i kształtujesz...
Zycze mily doznac pod czas malowania....
I nie denerwuj sie jak cos nie wyjdzie....
nie wyszlo raz, drugi...ale w koncy wyjdzie...
Najwazniejsze aby sprawialo Ci to wszelaka przyjemnosc i tyle...
pozdrawiam
AW -
jupiterek :)
natomiast ja maluje TYLKO akrylami :) popieram że akryle są "delikatne", a ja lubie sie "bawić" farbami; ) czyli maczanie paluszkow w palecie i do dzieła! mmm cudo...
Buźka i czekam na inne odpowiedzi -
Grono.Net
Osobiście wole rysować ołówkiem i węglem, ale jeśli chodzi o farby to raczej akwarelami, świetnie znimi można robić impresjonistyczne obrazki!:)
Pozdrawiam -
-
AW
Witaj :)
akrylami :)
a oleje?? tez kiedys nimi malowalam....teraz rzadko chyba ze musze szybko namalowac cos do szkoly bo wczesniej nie zrobilam :))
Jak nie bylo okazji "spotkac" sie z olejami polecam....ostatnio wymyslilam ze dodam na obraz piasek i oleje, potem szpachel....fajna zabawa...
:)
milego dnia
AW -
AW
Witaj :)
akrylami :)
a oleje?? tez kiedys nimi malowalam....teraz rzadko chyba ze musze szybko namalowac cos do szkoly bo wczesniej nie zrobilam :))
Jak nie bylo okazji "spotkac" sie z olejami polecam....ostatnio wymyslilam ze dodam na obraz piasek i oleje, potem szpachel....fajna zabawa...
Jest tysiac pomyslow na zabawe....a jak ktos lubi wymyslac i eksperymentowac to jeszcze wiecej...
:)
milego dnia
AW -
Anonim
witam,
ja maluję od roku zaczęłam od akryli,
lubiłam tą "gumową" konsystencję po zaschnięciu
a teraz poluję na oleje... już nie mogę sie doczekać
uwielbiam jak obraz namalowany jest taką grubą warstwą
farby tak ją cudownie czuć!!!!
co do akwareli nigdy nie potrafiłam nimi malować kojarzą mi się ze
szkolnymi bachomazami:)
ale szacunek dla tych którzy potrafią sie nimi obsługiwać:D
pozdrawiam
domi -
AW
tak ją cudownie czuć- jak sie posiedzi troche w pracowni lub sie pomaluje troche w pokoju to juz tak cudownie nie pachnie....
Jak bys miala jakies pytania do olei spox :)
nie ma problemu
Ania -
Endżi
-
Tynka
hmmm...trudny wybór;) ja najczęściej maluje akrylami, bo są bardzo praktyczne!!Właściwie wystarczy tylko troszkę wody, a jak Ci się coś nie spodoba, to można śmiało nałożyć drugą warstwę i nie trzeba czekać na wyschnięcie obrazu pół roku!!Ale koleżanka Ania ma rację-oleje to niesamowita zabawa i satysfakcja po skończonej pracy:)
Był okres, że bardzo intensywnie rysowałam też pastelami suchymi-można osiągnąć niebanalne efekty, niczym impresjoniści-obraz tchnie tysiącami kolorów i niesamowitą siła wyrazu!!!Polecam!
DUSZE ARTYSTYCZNE ŁĄCZCIE SIĘ!!;) -
Grono.Net
Dodam jeszcze żed super są kolaże!!! Np, łaczenie tuszu z farbami. Albo łaczenie papieru z butelką po piwie... Lekko zmoczony papier przykleja sie do butelki rzeźbiąc różne rzeczy. Wspaniałe rzeczy wychodzą wtedy. Spróbujcie!!:) -
Kasita
W ogóle to bardzo interesujace są wszelkiego rodzaju techniki mieszane, nieprawdaż?? Choć oczywiście nie wszystko nalezy mieszać, bo może z tego wyjsc cos nie dobrego...;-) Osobiście uwielbiam oleje, sa niezwykle plastyczne, uczą też cierpliwości, bo nie od razu wszystko się namaluje... -
Beti
hmmm ja kocham oleje...akwareli nie lubię może dlatego, że malowanie nimi jest bardzo ciężkie...hmmm ostatnio rysuję dużo pastelami (suchymi) naprawdę polecam! wystarczy troche odwagi i szaleństwa...mój profesor od rysunku i grafiki ciągle powtarza w klasie, że nie ważne jest to, że twój rysunek jest zrobiony poprawnie...on ma zwracać uwagę wszystkich, nie ma być wycackany jak z podręcznika, ma sie czuć ekspresję, twoje emocje...niszcz rysunek i odnawiaj go i tak wkółko, aż ktoś ci powie "o cholera to jest niezłe...co chcesz przez to wyrazić?"...i tak zaczęło się moje szaleństwo z gumką hehe :) i tak nie zmienię zdania ze oleje są the best...trzeba czuc je cały sobą...czasem wychodzę z lekcji ufajdana w farbach od stóp do głowy ale nie przejmuje sie tym...fajnie ze cos mi wyszło a jak nie...no to przynajmniej wiem czego nastepnym razem nie robic :) buzka dla wszystkich plastyków :) -
Anonim
-
Tiarus
-
ES TE
-
Anonim
akryle, zastepuja mi wodne i oleje; )
polecam (szczegolnie pigmale, dla tych, ktorzy lubia transparenty) -
Anonim
a ja maluje temperą , akrylem:) osobiscie chyba łatwiejszy w obejsciu że tak powiem jest akryl;] -
Anonim
a ja kocham najbardziej na świecie kolorowe kredki, choć nie gardzę też panem ołówkiem i pania długopisową; -) -
Anonim