- 1
- 2
-
Anonim
ja ma takie pytanko. wybieram sie na architekture i pod tym katem cwicze rysunek... macie moze dla mnie jakies rady? na czym sie skupic, co robic a czego nie? -
Let's go little kitty kat
piłuj perspektywe!!!! konstrukcje i takie tam...w bialymsotku na arch na egzaminie trzeba bylo wykonac rysunek z wyobraźnie...pojebane!! o jakis tam kosmitach ..blebleble!!i były tez zadanie taypu masz 3 kule narysuj je tak zeby kazda stykala sie w 1 punkcie z 2 pozostałymi.. w ten sposób z punktów powstanie jakaś figura ..napisz wzór na objętość tejj figury.... posrane!! albo... bylo krzeslo i trzeba bylo ja narysowac a potem w wyobraźni obrucić o 90 stopni i na osi któregos z ramion krzesł <tego pierwszego> narysowac to co sie wyobraziło... to na kierunek architektury i urbanistyki było... na kierunek architektury krajobrazu w olsztynie była martwa natura... proste!!! trzeba było pokazać konstrukcje przedmiotów oraz prawidłowo zakomponować... i uwaga!!!! świadectwo maturalne!!! brali po uwage takie przedmioty jak biologia, jezyk, itd... -
Anonim
-
wiesz ze sie tez zastanawiałam :/ ..hm... moze temu ze to arch krajobrazu i zeby ludzi którzy tam ida mieli jakis pojecie o paprotkach itd...a jezyk to jasna sprawa..nie wiem gdzie teraz bez znajomosci obcego jezyka przyjmuja... nawet sprzataczka musi umiec!! -
-
Anonim
no to wiem wiem, ale wiesz jak ja składałam papiery na ASP to oniw ogole nie patrzyli na mature, tylko liczyło się to ze jest zdana i tyle;] -
ale w olsztynie nie ma jeszcze asp!!! a wogóle na asp zdawalas na wnetrza..a po cholere ci tam biologia albo historia?? różne sa uczelnie i rózne wymagania... poto tu pisze... a zreszta jak nie wiezysz to se przedzwon na uniwersytet warminsko mazurski i sie zapytaj... -
Anonim
heh, we Wroclawiu jakos bardziej to jest logiczne. 100% pkt matury z mat i fiz, a 10% z jezykapolskiego i obcego. a rysunki tez dooosyc trudne;] jeden z wyobrazni a drugi studium postaci; ] -
Anonim
nie wiem czy koktajlowa pani zwracała się do mnie czy nie, ale ja nie zdawałam na wnetrza to raz, dwa to nie mam zamiaru dzwonic na uniwerek i się pytac, ja zdawałam w wawie. -
no to luz... miałam zamiar w tym roku do wawy zdawac.. ale sie rozmyślam powoli... za to na gdansk robie nalot i na asp zdaje i na pg tez... nie wiem jak sie wyrobie bo egzaminy sa akurat w sesje :/ -
Anonim
z tego co się zorientowałam do w gdańsku, łodzi są zupełnie inne wymagania odnosnie prac niż w wawie... -
maryś...
Słuchajcie, idę dopiero do liceum, ale myslę, że przez te 3 lata warto już pomyśleć pod kątem studiów. Na jakie przedmioty najlepiej zwrócić uwagę jesli chciałabym iść później na studia na architekturę wnętrz? -
Anonim
warto na pewno duzo czasu poświecic na perspektywy, bo one są zawsze na egzaminach;] -
maryś...
-
Anonim
a to nie wiem bo to wszystko zalezy od uczelni, na ASP w Wawie nie ma to znaczenia co zdajesz, ale nie wiem jak jest gdzie indziej;] -
maryś...
-
Anonim
mam pytanko. zdawal ktos moze na wydzial architektury na polibudzie wroclawskiej? jesli tak to jak sie podobal temat no i czy sie dostaliscie;] i ile pkt za rysunek;] -
Anonim
ja jestem dopiero w gim, i zastanawiam się jakie liceum jest nalepsze przed architekturą?? :))
jaki kierunek liceum? -
Anonim
klasa architektoniczna. we Wrocławiu jest w LO3. ale dostac sie jest trudniej niz na architekture;] a ogolnie to licea scisłe. klasy matematyczno-fizyczne i dodatkowe lekcje rysunku wiele pomoga;] -
oasis
-
Anonim
- 1
- 2