maluję, rysuję i tworzę [1462]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • oasis

Z matmą to jeszcze, ale fiza mogłaby być ciężka :/
  • Anonim

eheee, mowcie mi jesczze. ja jestem mat-inf-fiz;]
  • Anonim

maniak:P
  • Anonim

A wie może ktoś z Was jak jest na architekturze krajobrazu w Lublinie? :)
  • Anonim

niestety, nikogo nie znam kto tam zdawał;/
  • Anonim

mowia ze architekci maja zawod przyszlosci zaraz za informatykami. wiekawe, chcialabym zeby tak bylo;p hobby, przyjemnosc, praca $ i satysfakcja w jednym. fajnie, co? trzeba sie tylko dostac....
  • Anonim

dostac to jedno, ale utrzymać się, nawiązac jakies dobre kontakty i miec potem zlecenia to drugie....
  • Anonim

to sie widze pracowite lata zapowiadaja;]
  • Anonim

najwyraźniej:) żeby tylko nie było pracoholizmu;p
  • maryś...

już pół sukcesu, jestem w LO, klasa mat-inf-fiz, teraz musze poszukać gdzieś lekcji rysunku a za 3 lata się spróbuje z projektowaniem wnętrz
  • Anonim

a jak myślicie która uczelnia jest najlepsza :> ?
    (trochę mi do tego daleko, ale z ciekawości pytam =)
  • Stahu; ]

ja chciałem iść na architekturę na Plitechnice Białostockiej. Skończyłem w LO profil matma-fiza-infa, hehe zdawałem z matmy i fizy mature, poszło gładko :D. Hmmm ale po ilości osob na 1 miejsce i braku lekcji rysunku przekonało mnie, że odpowiedni kierunek dal mnie to budownictwo :D też jest sporo rysunku; p jak ktoś nie ma wyobrażni przestrzennej to ma problem; ]
  • Anonim

Marzę o architekturze wnętrz. Ale wiem, że mam małe szanse dostać się a potem utrzymać. W każdym razie przede mną jeszcze liceum; niestety, do klasy mat-fiz raczej się nie nadaję a chyba klasa o tym właśnie profilu byłaby najlepsza... No cóż, zobaczymy jak to będzie, mam jeszcze trochę czasu. Co nie zmienia faktu, że chciałabym studiować architekturę... :).
    pozdrawiam.
  • Anonim

ale chodziło mi np. czy ktoś studiuje na konkretnej uczelni i jaka w Polsce jest najlepsza? :))
  • Let's go little kitty kat

no i mam za soba pierwszy rok architektury na polibudzie w białym... nie zaliczony semstr2 bom na sesji wyjechała do gdanska.... ale po roku stwierdzam ze jest ciezko ... trza duzo pracowac kombinowac i wogole.... no i znowu jestem na pierwszym roku tych samych studiow... i chocbym musiała całe zycie byc na pierwszym roku to chyba warto :D
  • mysz_kaa

Mi się marzy architektura.. i właśnie wybieram się do Białego.. ale niestety.. mam już mało czasu żeby się uczyć rysunku. W przyszłym roku postaram się zapisać na dodatkowe lekcje. A jak na razie ćwiczę w zaciszu domowym a późnij skończone prace pokazuje mojemu profesorowi z plastyki;] Wiem ze to może być za mało ale liczę że mi się uda;] Tak więc apeluje uczcie się rysunku jak najwcześniej; ]

Pozdrawiam; ]

PS. Napiszcie coś więcej o egzaminach. Bez względu na miasto; ]
  • Agata

najlepsze jest oczywiście WAPW i szkoła rysunku Domin, żeby się przygotować do egzaminu:) Trudno się dostać, ale jak się chce to wszystko się da:) Jak chcesz mieć przyszłość w tym zawodzie to najlepiej studiować w Warszawie albo Krakowie. W Warszawie egzamin od tego roku się zmienia. Jest rysunek z wyobraźni, rysunek z geometri i kompozycja przestrzenna. Trzy części po 90 minut i to jest pierwszy etap. Kto przejdzie pierwszy ma braną pod uwagę maturę z matematyki(razy 0,75), języka( razy 0,25) i przedmiotu wybranego(razy 0,25). No i oczywiście wiadomo, że im szybciej się zacznie rysować tym lepiej. no i trzeba naprawdę dużo rysować.
  • patrycja XX

Ja też bardzo chciałabym iśc na kierunek związany z architekturą.Mam dylemat, bo podobno ,aby dostać się na architekturę krajobrazu trzeba iść do liceum o profilu biol( z biologii dość dobrze sobie radzę, więc nie miałabym problemu), ale bardziej interesuje mnie architektura wnętrz. Przyznam, że jest to mój wyśniony zawód i gdy postawię sobie cel to robię wszystko, aby dopiąc swego. Więc ogólnie rzecz biorąc mam zamiar iść na kierunek mat-geog. w liceum iż fizyka narazie była czarną magią i obiawiam się, że mogę sobie nie poradzić. Więc wybiorę mniejsze zło :) Ale poza tym na pewno będę chodziła na zajęcia z rysunku więc się czegoś nauczę. Proszę o jakieś szczegółowe informacje, jeżeli macie taką możliwość. Jak to jest z tym przyjmowaniem na studia. Interesuje mnie ASP w Krakowie lub Ak. Andrzeja Frycza- Modrzejewskiego- również w Krakowie. Nad miastem się waham jeszcze. Może Warszawa? Zależałoby od mojej wartości mojej kieszeni. Proszę o radę !!! :) Kontakt: gg- 8740729
| |

Rysowanie, malowanie, szkicowanie, wszelka forma twórczości, może zostać tu przez Ciebie zapreze...

Fotki

Miejsca grona (0)