-
Alexandra
Hej,
Mam prośbę - pisze właśnie pracę magisterską o niepełnosprawności w filmie animowanym przeznaczonym dla widza do 18 rź. Szukam niepełnosprawnych bohaterów w kreskówce z USA , Japonii i Europy. Czy możecie mi pomóc ich wyszukać - na razie znalazłam 22. Liczą się także postacie takie jak np w Full metal alchemist - bo mimo że są z protezami silniejsi chcieliby odzyskać dawną postać, czy np postać która zgodnie z gatunkiem powinna mieć choćby skrzydła i je straciła... B czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam Ola -
Woncky
To moze w Air Gear postac Sory- po wypadku nie mogl juz jezdzic na AT, co zniszczylo jego cel o zostaniu SkyKingiem? -
Alexandra
Dzięki :) Przyglądam się każdej propozycji - to dla mnie ważne żeby znaleźć jak najwięcej ciekawych przykładów:) -
Anonim
a może Claire z Claymore? straciła swoją silniejszą rękę i zaczęła trening tej drugiej. fakt, potem dostała rękę drugiej Claymore, ale ten fakt chyba możesz pominąć :) -
-
Woncky
Nie wiem czy dobry przyklad, ale moze Oboro z Basiliska. Nie bylo to calkowite kalectwo, ale specjalnie oslepila sie zeby moc jej oczu nie byla wykorzystywana podczas wojny klanow. -
Alexandra
Hej, hej
Wątek założyłam 2 lata temu. Finalizuję pracę. Okazała się większa niż myślałam na początku
Proszę Was o pomoc. Muszę zrobic badania. No i mam nie wiele czasu... Bardzo proszę o wypełnienie ankiety - link pod zdjęciem
Z góry dziękuję