manga i anime [1458]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Sushi-sensei

Czy ktoś czytał TRC? Jeśli tak to co sądzi o tej mandze? (ewentualnie anime)
  • Róża

Szczerze to nie przebrnełam przez pierwszy rozdział i zostawiłam. Jeśli nie przeczytałam więcej to znaczy że mnie nie wciągneło. Mam polityke czytania dużo i wszystkiego i jeśli zapamiętałam tytuł i o czym jest ta manga tzn. że warto ją czytać. Ten tytuł kojarze bo jest dość popularny ale nic więcej. Wiem że zaczełam go czytać bo sobie odznaczam serie które zaczełam :) ten tytuł trafił do "może jak będzie mi się potwornie nudziło i konsole mi zabiorą i nic nowego nie wyjdzie i już wszystko co wyszło przeczytam to przeczytam".

Ale może ja nie potrawię docenić tego tytułu, bo nadal pozostaje pod wrażeniem "change guy" i nic niewydaje mi się ciekawe i tylko czekam aż wyjdą nowe odcinki, aż już genialnie bybyło jakby anime wyszło.
  • Sushi-sensei

Ja osobiście mam giganta (trzy tomy w jednym) i po pewnym czasie ich przygody robią się monotonne, ale cóż na to poradzę, że jedna z moich ulubionych postaci pochodzi z tej mangii? :)

Osobiście wolę anime powstałe na podstawie mangii (mam za sobą 2 serie z YouTube i czekam na trzecią :))

Sama uważam, że manga jest do przeczytania kiedy się człowiek naprawdę nudzi i nie ma nic do czytania. Myślę, że tak naprawdę pociąga mnie kreska CLAMP'a <weird>

Chcę się dowiedzieć co inni sądzą na temat TRC, dzięki za twoją wypowiedź :)
  • Lady Kiwi

Tak ja ten tytuł znam jedynie z anime mangi nie czytałam. Co do anime nawet ciekawe tylko po pewnym czasie troszeczkę monotonne. Ogólnie nawet mi się podobało tylko szkoda że druga seria w takim momencie stanęła. Kiedy to oglądałam to coraz bardziej była ciekawa o co chodzi z tym kolesiem identycznym do Saorana i może że opowiedzą więcej o historiach każdej osoby. A tu kiszka. Niczego się nie dowiedziałam o nich. I z taką samą wiedzą z jaką zaczynałam oglądać to anime z taką samą je skończyłam. Nie opisali ich za dobrze ale jedno mogę przyznać kiedy zaczynasz oglądać to jest takie sobie ale zaczyna ciebie ciągnąć i ciekawić co będzie na końcu więc oglądasz. Ja szczerze obejrzałam oby dwie serie w niecałe 2 tygodnie ^^
  • Dziewczynka z ringa ];)

Wahaha :D Ja jestem szaloną fanką grupy CLAMP wiec nie mogłam ominąć. Kocham Fay'a :D jest boski :*
  • Lady Kiwi

no a kto po obejrzeniu tego anime nie pokochał Fay'a? Ja tylko zawsze żałowałam że nie mógł używać magi bo uważam że byłby jeszcze fajniejszy ^^
  • wampiś

przeszłam przez pierwszą serię, przez drugą nie dałam rady (anime oczywiście XD). no i jestem zachwycona Mokoną oraz Fay'em XD
  • Dziewczynka z ringa ];)

Racja :D W ogóle dlaczego Yuko zabrała mu tatuaaaaż! .>,<.
    Toooo niespraaaawiedliweeee T-T
  • Anonim

ja obejrzalam pierwsza serie jak byla na hyperze calkiem spoko anime, ale nie wiem czy chce mi sie ogladac druga serie... a tak wogole to tez uwielbiam Faya, ale nic nie przebije klotni Kurogane z Mokona - na samo wspomnienie tak jakos chce mi sie smiac :D
  • Sushi-sensei

Muszę przyznać, że mnie druga seria też zawiodła. Miały być wyjaśnienia i co? Gucio. Zgadzam się, że nic nie przebije kłótni Nokony z Kurogane, a Fay to najfajniejsza postać :D
  • Anonim

popieram, ale ja jeszcze bardzo sakure polubilam :D
  • Lady Kiwi

Ja bym w ogóle to zaczęła od tego że ładna kreska jest w tym anime...
  • Anonim

no wiesz... w koncu CLAMP, wiec chyba nie trzeba mowic rzeczy oczywistych :D
  • Sushi-sensei

A kto jest waszą znienawidzoną postacią? Hę?
    • Fai from Tsubasa Reservoir Chronicles

Git! 0

Kit! 0

• Anonim

nie lubie Wróżki Wymiarów i tego kolesia co był nauczycielem Syaorana
  • Lady Kiwi

Ja tam chyba nie mam znienawidzonej postaci.... Przynajmniej w tym anime ^^
  • mila

ja niecierpie Fei Wong Reed. Czarny charakter pełną gębą!

Moja ulubiona postać to Syaoran i Fay.

Manga jest naprawdę niesamowita. Napoczątku przyznam, że fabuła jest monotonna, ale w miare czytania coraz bardziej się rozkręca. Pojawia się coraz więcej pytań, wątpliwości.
    Mistrzowskim zagraniem było przebudzenie drugiego Syaoran'a. tylko teraz niewidomo czy Syaoran, który do tej pory podróżował z księżniczką, po tym jak dusza prawdziwego Syaoran'a została scalona, stał się kukiełką w rękach Fei Wong Reed bez żadnych uczuć.
    I jescze to co mówi prawdziwy Syaoran, do klona :" byłem uśpiony, ale wszystko widziałem poprzez twoje prawe oko. Jednak uczucia do księżniczki narodziły sie w twoim sercu."

Co do anime, też uwielbiam !!
  • ZgrED

Nie czytałem tej mangi lecz oglądałem anime. Zamiast 3 serii będzie 3 odc. OVA kończące to anime. Anime samo w sobie nie jest genialne.
  • ZgrED

Nie czytałem tej mangi lecz oglądałem anime. Zamiast 3 serii będzie 3 odc. OVA kończące to anime. Anime samo w sobie nie jest genialne.
  • Sushi-sensei

Hamstwo! Miał by 3 sezon, a są 3 odcinki! Umrę! X3 CLAMP się nie postarał! Zawiodłam się!
  • 1
  • 2
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)