manga i anime [1458]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zamieściłam na moim profilu galerie z rysunkami, które narysowałam sama, jeśli też jakieś macie to piszcie, zapraszam do mnie.
  • ♫ Қаяо₤а ♫

Ja mam w profilu kilka starych rysunków... ale już dawno nie rysowałam... właściwie to kilka dni temu wzięłam swoje zdjęcie i narysowałam swoją mangową wersje... jak mi wyszła? Hmmm... trudno powiedzieć... po rocznej przerwie w rysowaniu moja kreska znacznie się pogorszyła moim zdaniem... zaraz zrobie fotkę tego arta i zmixuje go z wersją, z której rysowałam... jakby coś to kilka starych artów mam w profilu ^^... jak dodam nowy art to dam znać ^^
  • ♫ Қаяо₤а ♫

Ok dodałam nowy art... Co do twoich rysunków koleżanko od anime i mangi to jeszcze jej nie dopracowałaś, ale w moim mniemaniu masz spore zadatki...
    jak na mój gust nie umiesz trzymać proporcji... mi też to się często zdarza... choć umiem dość ładnie rysować, to proporcje często potrafią zniszczyć mój rysunek... wielu ludzi rysuje proporcje rysując okręgi, owale itp. ja tego nie stosuje bo mnie szlak trafia jak to robie xP...

Sama wypracowałam proporcje gdy byłam młodsza kalkując kontury... jedynie zewnętrzne kontury... bez oczu, nosa, szczegółów ubrań i całego zarysowania włosów... gdy skalkowałam kontury wyglądało to jak pusta plama... potem patrzyłam na rysunek który skalkowałam i wypełniałam środek... No tak doszłam do proporcji ^^... To robiłam jak miałam jakieś 7-9 lat... ale to bardzo dobry sposób ^^
  • ((OlesłaW))

haha ja też tak robiłam !! :D .... i proporcje nadal mnie dobijają ^^'' Pozdro; >
  • ♫ Қаяо₤а ♫

U mnie z rysowaniem jest różnie... raz potrafię narysować oczy prawdziwego człowieka bardzo realistycznie, a za pare dni nie umiem sklecić prostego rysunku... może to zależy od humoru...??

Bądź co bądź zachowywanie proporcji za pomocą okręgów i pomocniczych kresek jest w moim mniemaniu bezsensowne :/... nie lubie tego robić... żeby w taki sposób zachować proporcje trzeba proporcjonalnie narysować ten okrąg xP... więc lipa xP
  • doloT

ja też rysuję, jeszcze nic nie wkleiłam, ale na pewno to zrobie, a co do proporcji to mi raz wychodzą raz nie; p chyba wszyscy mają z tym problem
  • ♫ Қаяо₤а ♫

Jak jak mam zły humor to okropnie nieproporcjonalnie rysuje xP
  • ((OlesłaW))

hehe nom to prawda ...zalezy od humoru :)) ... czasem mozna sie zniechęcić patrząc na te bazgrołki :p; ppp
  • ♫ Қаяо₤а ♫

no ja właśnie straciłam wiare w moje rysowanie i zrobiłam dłuuuuugą przerwę
  • Anonim

To są moje pierwsze rysunki mangowe, wcześniej rysowałam tylko zwierzęta...
  • ♫ Қаяо₤а ♫

to dobre są jak na początek... radze rysować dłuższe nogi... bo lepiej jeśli w nieproporcjonalności dłuższe są nogi... wtedy to nawet nadaje mangową kreskę i charakter; ]
  • ((OlesłaW))

ja narysowałam ostatnio Eda ... i sie zagalopowałam ...i wyszły mu strasznie długie nogi xD
  • ♫ Қаяо₤а ♫

lepiej dłuższe nogi niż za krótkie; ]
  • Anonim

Długonogi Ed, wreszcie będzie wyższy...
  • ♫ Қаяо₤а ♫

Spełnmi się jego marzenie XD
  • Yuri

Dodałem jedną pracę własnej roboty
    (Do mangi staram się używać cienkopisaków a nie ołówków)
  • ♫ Қаяо₤а ♫

całkiem fajna praca, ale jeśli chodzi o budynki to wymiatasz XD
  • M.... Stacjonuje na facebooku

Witam wrzystkich! Super prace ! Dobrze że powstało takie gronko tematyczne, jest w reszcie na co popatrzeć.
    A do pana od budyneczków - gdyby mi kiedyś coś strzeliło do głowy i zapragneła zrealizować swoję mażenie o stwożeniu komiksu, to czy mogę zaproponować mistrzowi współpracę; ) Zniewoliła mnie twoja kreska
  • ♫ Қаяо₤а ♫

Masz naprawdę super kreske... jak rysujesz proporcjonalnie?
  • M.... Stacjonuje na facebooku

rysuję mangowo od 1997 roku czyli poprostu 10 lat praktyki i stwierdzam że jak na tak długi czas, to nie osiągnełam perfekcji, u mnie też wszystko zależy od chumoru. Nie używam kułek i prostokącików bo to tylko odbiera duszę całej pracy, wszystko to, to efekty prób i błędów i wielu nieprzespanych nocy, ale ja to poprostu kocham.
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)