manga i anime [1458]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Dlaczego lubicie anime i mangę ??
  • GO-chan

Bo ponieważ :P
  • Anonim

Większość osób jakby miała podać konkretne powody to albo by niewiedziała albo mówiła tylko co im się zdaje (możliwe że czasami prawdę) więc pytanie jest raczej ciężki do odpowiedzi.
    Można bawić się w psychologa i dochodzić, ale mi się nie chce.

Poprostu mi się podoba.
  • Anonim

bo jest fajna,można się troche oderwać od szarej rzeczywistości
  • Krzych

Lubie Anime & Mange za to że jest ubarwieniem od naszej Polskiej rzeczewistości. Nie raz lubie się wczuć w ten klimat i rozerwać się troche:P
  • Adrian

Dobre pytanie :P Ja już nie pamiętam dlaczego polubiłem M&A, ale było to tak dawno, że chyba po prostu spodobała mi się jakaś "japońska bajeczka" :D
  • prestige

>Mały Ksiś:D napisał
    >Lubie Anime & Mange za to że jest ubarwieniem od naszej
    >Polskiej rzeczewistości. Nie raz lubie się
    >wczuć w ten klimat i rozerwać się troche:P

Popieram. Fajnie jest się czasem oderwać od rzeczywiśtości... A M&A jest idealne do tego :D
  • Sirius

ponieważ świetnie zabija wolny czas; p sa tez inne powody ale nie chce mi sie taraz myśleć ^^
  • カヤ

poniewaz... nie wiem:)
    mysle ze w tym wszystkim przewaza jednak to, ze to jest cos co naprawde mozna pokochac calym serduszkiem ^_^ cos w co mozna zaangazowac sie cala swoja osoba i co naprawde jest przyjemne i ciekawe^^
    milosc, po prostu milosc i przywiazanie :D (haha, zupelnie jak w zwiazku:P)
  • カヤ

>Mały Ksiś:D napisał
    >Lubie Anime & Mange za to że jest ubarwieniem od naszej
    >Polskiej rzeczewistości. Nie raz lubie się
    >wczuć w ten klimat i rozerwać się troche:P

no i o tym wlasnie zapomnialam, rowniez tak mysle ^^ w swiecie M&A czlowiek po prostu wplywa w ten inny swiat:)
  • Suu

ja nie mialam okazji polubic M&A poniewaz wychowalam sie na anime i lubilam to bo towarzyszylo mi to od dziecka :D mozna powiedziec ze poprostu traktuje to jak czesc siebie :D i jest to dla mnie cos naturalnego :)

hehe kurcze jeszcze pamietam te czasy jak znalezienie mangi w sklepie jak empic i inne bylo nie mozliwe...a jak sie juz skads wykombinowalo te mange to sie ja czcilo jak skarb :)
  • Adrian

Nie mogę sobie przypomnieć co to leciało wtedy w tv... -_-' Na pewno jedną z pierwszych anime był Dragon Ball z francuskim lektorem :D
  • Ely

a ja lubie mange (i anime oczywyiscie :) no bo dlatego ze poniewaz. :D
  • Adrian

No właśnie, zapomniałem dopisać, że też lubię "bo ponieważ"; )
  • カヤ

bardzo, baaaaardzo madre stwierdzenie :D

oczywiscie ja tez sie na tym wychowalam wiec eheh to plynie w mojej krwi, tylko rozwinelam temat xD na poczatku to oczywiscie byla normalka, az w koncu zaczelam to traktowac jak hobby i potem milosc ^^

pierwszym anime... Boze:D hmm... Pszczolka maja oczywiscie:DDD no a potem GiGi (ten od bialych majteczek :D), W krolestwie Kalendarza, Yattaman, General Daimos, Kapitan Tsubasa... :D mozna by tak wymieniac i wymieniac:D no a potem dluzsza przerwa bo kurna ze tak poweim polonie jeden wywalili z normalnego TV (znaczy trzeba cos tam miec zeby dzialalo) no i potem dopiero bylo Kawaii oraz rtl7 i... Dr Slunmp moj kochany oczywiscie:D:D:D Slayers, Lowca Dusz, Magic Knight Rayearth, Dragon Ball... potem Pokemony... i znow wszystko ruszylo:D Kamikaze Kaito Jeanne na rtl II niemieckim, potem zalozyli mi neta i zaczelo sie kupowane anime i sciagane z neta:D nastepnie Hellsing na vivie, i wreszczcie Hyper z Escaflowne'm i Vampire Princess Myiu, potem z Hellsingiem i innymi anime ktore juz znalam i ogladalam w kompie... ^^ loooo, sporo sie tego zebralo ^^ oczywiscie tam rozne rzeczy pominiete.. .ale to tak ogolnie:D

przepraszam, dobre czasy mi sie rpzypomnialy i sie troszku rozpisalam^^
  • Suu

>Kaja Takarai | i'm Hydefull napisała:
    >bardzo, baaaaardzo madre stwierdzenie :D
    >
    >oczywiscie ja tez sie na tym wychowalam wiec eheh to plynie
    >w mojej krwi, tylko rozwinelam temat xD na poczatku to
    >oczywiscie byla normalka, az w koncu zaczelam to traktowac
    >jak hobby i potem milosc ^^
    >
    >pierwszym anime... Boze:D hmm... Pszczolka maja
    >oczywiscie:DDD no a potem GiGi (ten od bialych majteczek
    >:D), W krolestwie Kalendarza, Yattaman, General Daimos,
    >Kapitan Tsubasa... :D
    >
    dodam do tego jeszcze...gwiezdnych szeryfow ^^ i lew Kimba :D

ahhh to byly czasy nie umialam jeszcze czytac a juz anime ogladalam ^^
  • カヤ

pamietam! wiedzialam ze o czyms zapomnialam :D:D:D:D ta... czasy ktorych sie nie zapomni... chociazby dlatego ze nie bylo prac domowych ^^ :D
  • Edelweiss

A ja jako dziecko polubiłam z uwagi na egzotykę. Azjatyckie bajki były inne od tych polskich no i niektóre anime miały naprawdę piękną kreskę :)
  • Adrian

To prawda. Polskich bajek nigdy nie lubiłem, japońskie były (i są) inne, ładniejsze i miały jakiś nietypowy styl... :)
  • Kotopanna

Czarodziejka z Księżyca... Do dzisiaj to lubię... A teraz głównie mangi czytam... Coś cudownego, inny świat, do którego można uciec na nudnej lekcji, czy jak w domu niemiła atmosfera... w każdym razie mi to pomaga.
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)