manga i anime [1458]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • PLANETA ESKORIA

bo jest super i nie da się tego opisać
  • z głową w chmurach™

Ja tez kocham mange!
    Jak rysuje to zapominam o wszystkim.
    jestem tylko ja i ona.
    to jest wyjebiste.
    mimo że rysuje od kilku miechów, zdążyłam się już w tym zakochać.

• ωασ.™

Manga jest oderwana od rzeczywistości, gdy się ją czyta (ogląda w wypadku anime) to zapomina sie o problemach świata i własnych. A pozatym można się wkręcić i pośmiać ^^
  • Fronz

ogladadanie uzaleznia:D<lol>hehehe
  • ZgrED

>...MARIUSZ... napisał
    >ogladadanie uzaleznia:D<lol>hehehe

ale po tym głowa nie boli i jest przyjemniejsze:)
  • Jagoda

a&m jest fajne ale juz nie takie orginalne jak np. 10 lat temu;( najbardziej wkurza mnie jak ktos mowiac o wladcy much mowi o anime;) bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego;)

najbardziej lubie anime z humorem, a mangi to chyba tylko Mars...... to nie mowiac o hentai- bo tam rysunek przewaza nad scenariuszem;))

pozdrawiam wszystkich otaku
  • wampiś

ja je lubię przede wszystkim za to, że uprzyjemniały mi czasy przedszkolne i szkoły podstawowej: Yattaman, Daimos, Saint Seiya, DB i Sailor Moon... ponadto odrywają od codzienności i wprowadzają trochę ekcytacji w życiu ("Kiedy będzie nowy tom FMA? TT^TT" czy "Renji, dowal mu w końcu, bo będzie po ptokach! Za późno...")
  • Jagoda

ja dzieki m&a sama pisze fantasy a bohaterowie sa z anime;))
  • Wujas

a ja mam na co czekac przynajmniej tydzien:) siedze sciagam rozdzial naruto zjarany ze przeczytam, mijaja 3 minuty i zal ze znow tydzien, a kozacki moment jest i tak non stop:D to uzaleznia:P
  • Lus Vegas

Nie mam bladego pojeńcia czemu :)
    Chyba powinienem urodzić się w Japonii
  • GossipGirl

Czemu lubię mangę i anime?
    Bo to dla mnie sposób oderwania się od żeczywistości.
    carpe diem
    ;*
  • Anonim

Klimat!! Rzadne inne filmy animowane nie dają takich wrażeń jak anime, nie ma to tamto...co więcej, animowe soundtracki!!
  • Osek

dlaczego lubie? moze dlatego ze lubie rysowac i interesuje sie tym.Wole anime od np glupich seriali w TV itp. ( bez anime , kreskowek itp.nie widze swiata)
  • Krawiec

Ja uwielbiam anime i nie mógł bym bez nich żyć, są one oderwaniem się od nudnej rzeczywistości, ale nie uważam ich za zwykłą rozrywkę tylko za najlepszą dziedzinę sztuki.
  • Ero-Sennin

Fabularnie są bardzo ciekawe i chyba lepiej nie dało by się tego zrealizować niż właśnie w postaci mangi/anime.
  • WTF.?

Bo to coś,dzięki czemu czuję się szczęśliwa..Wiem,Wiem, piszę jak kompletna wariatka ale to prawda!Mimo iż nie mam ani jednego znajomego,któy wie co to jest anime,Nigdy nie zrezygnuję z oglądania odcinków.Jestem wariatką ale ja to kocham,bo czuję się sobą oglądając to. I kto by pomyślał że właśnie to będzie moją pasją???Pozdroffionka!
  • Inuśka

Dla mnie anime i mangi to forma rozrywki. Wolę obejrzeć prześliczną ruchomą kreseczkę, niżeli miałabym usiąść i wlepiać gały w M jak miłość lub inne szmirgały.
    Co do mangi, no cóż, kocham patrzeć na piękne rysunki i pośmiać się z dobrych tekstów.
    Hobby jak każde inne, a od niedawna dzięki niemu poznaje super ludzi, więc same plusy ^^
  • Junoer

Ofcourse ^^ jak mam siedzieć i nic nie robić to wolę oglądać jakieś anime ....
  • C a n a !!

cóż , dla mnie to jest coś w rodzaju mojego małego świata gdzie wszystko toczy się zgodnie z planem i można oderwać się od rzeczywistości nudnego życia
| |

To jest sztuka! W mandze i anime siła! Jaki tytuł podoba się wam najbardziej? Lubicie "te grzec...

Fotki

Miejsca grona (0)