Manga [544]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Gokiburi

heyo! "Eden - It's an Endless World" - absolutny number one na mojej prywanej liście ^_^ Jeśli znacie, chociaż pierwszy tom, piszcie!
  • Slow Drug

Znam i kocham miłością wielką (chociaz głupio to brzmi w stosunku do treści :P). Przede wszystkim za sposób ukazywania zdażeń i za historie która się nie nudzi bez względu na to ile czytasz. A co do przemocy to... musi być bo taki swiat nie umiałby bez niej istnieć, a naprawde tamten świat jest realny.....
  • Anonim

Też znam. Oczywiście bardzo lubie. Może nie jest moim największym best'em, ale jest wysoko połozony na liście. To jenda z nielicznych mang, które oddziaływuje na mnie w taki nietypowy sposób. Wprawia mnie w stan takiego odlotu od rzeczywistosci. Uderza w najczulsze punkty człowieka, najbardziej z nim związane. Słowem :gorąco polecana manga i przeze mnie^^.
  • Gokiburi

Hehe nareszcie ktoś kto uważa tak jak ja :) Bo chyba nic mnie bardziej nie wkurza niż ludzie, którzy zaglądneli tylko do 8go tomu i stwierdzili, że ta manga jest zboczona i nie będą jej czytać, bo to wstyd! A przecież w miłości kobiety i mężczyzny nie ma nic zboczonego, to najnormalniejsza rzecz na świecie!
  • hooooy i 100% ...pfff

Ja tam w pamięci mam wszstkie 10 ( już ) tomów i musze stwierdzić ze całkiem porządna rzecz, drażni jednak to że bohaterowie co chwile umierają, ledwo co sie człowiek przyzwyczai do jakiejś postaci a tu bach zaraz jej ręce i głowa odleci. Szkoda tylko że tak wolno idzie ale cush na to nic sie nie poradzi. Osobiście jednak za nr.1 uwazam Berserka ( troche bardziej krwawy niż Eden ale za to mniej filozoficzny )... a i zgodze sie co do tego 8 tomu :P troche przesadzony był ( ale to az tak nie razi )
  • kazuya

brzmi ciekawie - o czym cala historia?
  • hooooy i 100% ...pfff

Hmm ogólnie ma wiele wątków... główny opowiada chyba o wirusie który wyniszczył prawie całą populacje i o ludziach którzy starają sie żć w tm nowym"niekończącym sie świecie". Pierwsze hmm 3 chyba tomy są dość krwawe i okrutne ( mojje ulubione zrresztą :P ) więc jak ktoś masakry nie lubi to odradzam.
  • Gokiburi

^_^ Ooo! Widze Hunter że sie znasz na dobrym komixie! Powiedz mi tylko skąd wytrzasnąłeś aż 10 tomów? Wiem, że wyszło aż tyle, ale jakoś nie mogę skombinować 9, a co dopiero 10! Rzeczywiście 1, 2 i 3 są krwawe (przy zakończeniu 3 płakałam), no ale nie powiesz mi chyba, że 4 (walka Kenjego z tym drugim japończykiem) jest łagodniejszy od pierwszych ^_^

Jak moge zdobyć 9 i 10 tom? Wysyłkowo czy czekać aż sie pokaże w sklepie?
  • hooooy i 100% ...pfff

heh Gokibugi (qde trudne to to :P ) te momiki są ale jak narazie tlko w necie (po anglikańsku ) więc jeśli chcesz to ci podam stronki to sobie ściągniesz, (ew. można na ośle znaleść ^^ )... co do pojedynku hmm... no tak był krwawy ale w porównwniu z tą nogą i miną i tak dalej ( zwłaszcza to co później se stało to normalnie; _(( ) ... a, skoro tak bardzo przypasł ci eden to poroponuje miecz neśmiertelnego (cz cuś) nie wiem czemu ale strasznie klimaem mi przypomina edena... tlko realia 100% inne; P
  • Gokiburi

To jak możesz to podaj mi stronki a będę ci dozgonnie i o jeden dzień dłużej wdzięczna!

^_~

W 3 tomie autentycznie ryczałam do poduszki i denerwowałam się. Coś mi mówiło, że Wycliff zginie (swego czasu mój ulubiony bohater) ale miałam cichą nadzieję, że ich akcja skończy się sukcesem i uratują się... Kurcze, nie każda manga potrafi tak wzbudzić we mnie poczucie bezsilności, że wiem co się stanie, a nic nie mogę z tym zrobić!

Zauważyłam, że autor właściwie nikogo nie oszczędza. Czy to dziecko, prostytutka, czy najgorszy drań, nikt nie jest z góry bezpieczny tylko dlatego, że "dobrzy albo ważni nie giną"...
  • hooooy i 100% ...pfff

http://members.lycos.co.uk/mangarea... jeden link, niestety aby coś tu zaciągać trzeba mieć emule albo eonkey albo coś innego obsługującego tą sieć ( łatwo go znaleść a obsługa jest w miare prosta ) miałem jeszcze link do bezpośredniego zaciągania ale nie moge ich znaleść ^^'
  • Maria

Też znam! Przeczytałam dwa tomy, niestety nie stać mnie na zakup całej serii... Czytam w Empikach! :) Trzeba przyznać że robi wrażenie.
  • hooooy i 100% ...pfff

heh empiki fajna rzecz, jak sie wejdzie o 12 rano to sie wchodz o 17 :P chociaż żadko kiedy znajde tam cos naprawde nowego... cush
  • Gokiburi

A ja mam taki patent: biorę tom tego, co mnie interesuje, stoję przed regałem i czytam, czytam, czytam. W tym czasie co około 5-6 minut przechodzi jedna z poirytowanych sprzedawczyń i znacząco chrząka albo staje obok i wbija spojrzenie w moje plecy ^_^ a wtedy najlepsza zabawa to nic sobie z tego nie robić tylko czytać dalej ^_^
    Niestety w moim mieście mamy tylko jeden Empik, a na dodatek nie ma w nim mangi. Mamy za to Matras, w którym co prawda są komixy, ale dzieją sie takie rzeczy, jak wyżej. Nie ma nawet porządnego krzesełka, żeby coś przeczytać na miejscu. A GDZIE ZROZUMIENIE DLA FANA ???
  • TOD

a EDEN to ja nawet czytalam XD
  • Tifa

Właściwie to zauważyłam ostatnio wielki wysyp mang na polskim rynku. Ale jak narazie jestem wierna Edenowi :) nie mam tylko ostatniego tomiku, który wyszedł, bo narazie nie mam kaski :( Ale jak tylko skombinuję to nie omieszkam kupić ^_^ Cieszę się, że wreszcie pojawiło się coś ambitnego. Coś nie tylko dla oka, ale i dla duszy :) Najbardziej podobał mi się tomik (niepamiętam czy to nie był przypadkiem 3 czy 4ty - pożyczyłam swoje Edenki...) gdzie na okładce był bohater z nożami.

P.s. dzięki za link :)
  • hooooy i 100% ...pfff

hmm on nie miał kanji na imie ? ale treści tomiq jush nie pamiętam...czy to nie tam prawie ginie matka głównej postaci ?
  • LOX

Nie. W tym tomie opowiedziana jest historia Kanjiego. o tym jak uczyl sie wlaczy jak wraz z grupa najemnikow swojego brata wzieli udzual w ataku ktory przyczynil sie do uwolnienia tych mutantow. I o tym jak zabil wlasnego ojca i trafil w koncu pod opieke tego goscia araba chyba.
  • hooooy i 100% ...pfff

a to nie był jeo brat ? ten co to go kanji zabija ??
  • Tifa

I pod koniec jest akcja z tym polem minowym [to chyba ten tomik]. Normalnie dwa razy to czytałam i ciary mnie przechodziły :|
| |

WSZELKIE REKLAMY IMPREZ ALBO PORTALI NIE ZWIąZANYCH Z TEMATYKą MANGA/ANIME Są NIEMILE WIDZIANE I ...

Fotki

Miejsca grona (0)