-
Anonim
Jaki inne zespoły wg Was są podobne albo kojarzą Wam się z manowarem ??
Jeżeli o mnie chodzi to widze coś wspólnego z Rhapsody i Hammerfall :) -
Anonim
no mnie tez , ogolnie to nurt Battle Metal, tak jak nie lubie takiego segregowania muzyki to akurat tu pasuje :) -
loczas
heh, przynajmniej czuję że znam zespoły o których mówimy.... no więc możecie nie znać bo zespół jest nowy, ale bardzo podobnie brzmi, zaryzykowałbym nawet że dosyć mocno zżynają z moanowara, mianowicie "Majesty", szczególnie płytka "sword and sorcery". podobno zresztą manowar i pomaga :P
inny zespół wogole niepodobny ale też fajny, to Helloween
-
Paulina
Ja tam z heavy jeszcze Maidenów słucham; ]
A tak to nigdy nie porównuję zespołów; -) -
-
Grono.Net
-
Anonim
to ja sobie tego Majesty poszukam :)
Jestem zawsze otwarty na cos nowego -
loczas
majesty naprawde wporzadku, choc jak juz mowilem troche zżyna i troche z mniejszą pompą niż manowar (a to przecież w manowarze kochamy:D)
jednak, cytując pewną recenzję, powiem, że czekając na koleją płytkę manowara (oby!) można sobie tym spokojnie umilic i zapchać czas :D -
Anonim
O tez musze sciagnac i posluchac tego Majesty :) A na razie racze uszka kolejna plyta Hammerfalla; ] -
Anonim
-
The Breakfast Club
Dream Evil i płyta Drogonslayer, a w szczególności utwór The Chosen Ones; -) -
loczas
dream evil jest naprawde fajny, żal że wczesniej nie wspomniałem, ale wypadło mi po prostu z głowy, a to taki zespolik fajny, który jest czymś pomiędzy manowarem a hammerfallem z pewną nutką blinda, więc innymi słowy coś niepowtarzalnego :D -
The Breakfast Club
-
loczas
a tak wracajac do manowara, jest taka obiegowa opinia, że manowar nigdy się nie sprowadzi do polski, bo dla polaków i żydów grać nie będą. Normalnie zbyłbym to bez nawet poświęcenia sekundy uwagi, ale fakt faktem, że ich loga są stylizowane mniej lub bardziej, ale cały czas całkiem czytelnie na orzełka dritten reich, więc coś w tym może być, co o tym myślicie? -
Anonim
Osobiscie uważam że to nieprawda. Poza tym mieli już grać w Polsce wszystko było zapowiedziane i zorganizowane ale niestety nie dogadali sie z agencją organizującą koncert co do kasy; / Co do orzełka to moze przypadek...
Loczas tak z ciekawości to gdzie uslyszałeś taką opinie czy może zespół cos kiedyś powiedzieł czy skąd się wogóle wzięła taka obiegowa opinia ?? -
The Breakfast Club
Jakby kogoś interesowało, to przy recenzji ostatniej płyty Hammerfall w Mystic Art zjechali ją równo.
Manowar też się dostało "chodząca karykatura zespołu metalowego" -
Anonim
e chyba nieprawda co do tego ze polakow nie lubia.
Podczas ich koncertu w Czechach wlasnie specjalnie pozdrawiali Polakow ktorzy na nim byli i obiecali ze moze nastepnym razem beda warunki na koncert w PL.
Wiesz nie ma co ukrywac ze nedznie jest u nas pod tym wzgledem -
loczas
Powiedział mi to ktoś, już nawet nie pamiętam kto, jakiś kumpel ze szkoły pewnikiem... pamiętam że mówił coś o jakimś artykule...
w sumie bardzo się nie przejąłem, bo te same słowa przypisywano do czasu ozbornowi, maidenom i kilku i kilku innym zespołom, nie wiem zresztą po co :p
A co do koncertu u nas, to byłoby ekstra, wogóle świetnie jeśli w warszawie, ale nawet jeśli byłoby gdzie indziej, to jakoś bym przeżył i pojechał :D
o pamietam
to był typek, teraz już absolwent mojej szkoły, czyli hawajskiej, imienia nie pamietam bo sie nigdy nie przedstawil, uslyszalem konwersacje miedzy nim a bodaj boruchem :P -
Stasiek II
ja szlyszalem ze to samo powiedzial axel rose :P
a z tym orzelkiem to wydaje mi sie ze chca sei hmm..."podlizac" niemcom bo zostali tam dorze przyjeci. Bawet na okladce "Warriors of the world" niemiecka flaga jest tuz za flaga stanow
(ale sie wkurzylem jak zobaczylem ze polskiej nie ma a jest np czeska czy etiopska..etiopijska?? no flaga etiopii) -
Gerw
polska flaga jest na okładce "Kings Ofg Metal"... niewyraźna i można ją łątwo pomylić z kanadyjską... ale fakt faktem... trochę mnie dziwi, że są flagi duńskie, brazyliskie, Holandii... krajów, które nie mają żadnej historii wojennej (w przeciwieństwie do Polski) -
Lechu
Skąd wiesz że to jest Polska flaga? A nie tak jak powiedziałeś Kanadyjska albo Maroko (nie wiem czy maroko ale wiem że jakiś kran ma taką flagę jak my tylko z czerwonym na górze a białym na dole).
A odnośnie tematu to podobają mi się jeszcze Hammerfall i Rhapsody acha no I Blind Guardian. Mówię tu o zespołach wg mnie podobnych Manowarowi. Ach! Zapomniałbym o Dio. :)