Warszawska Masa Krytyczna [2871]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • d o c i a!

pierwszy pomysł, na 9, urodziny pana Karola, a po nich pomysł na trase.. może bemowo?
  • Spawacz.

nocna po Bemowe o,O gdzie byś jeździła?? co najwyżej możnaby zrealizować ten pomysł o Ożarowie z ogniskiem w lasku bemowskim, a kto poprowadzi?
  • d o c i a!

nie tylko ja bym jezdziła,byly po wólce i daliśmy rade to i po bemowie tez byśmy rade dali.. pozatym Ożarów to juz nieoficjalna bo poza granice Wwy.
  • Spawacz.

a ja myślałem że to by była na noc z 4 na 5 maja, tak od początku, a co do oficjalnej to pewnie będzie ta co ostatnio niewypaliła, na Białołęke.
  • Raffi

><...>DARO<...> napisał
    >a ja myślałem że to by była na noc z 4 na 5 maja, tak od
    >początku, a co do oficjalnej to pewnie będzie ta co
    >ostatnio niewypaliła, na Białołęke.

Może w końcu dam radę sprzetowo i czasowo i w końcu dojadę. Ostatnim razem co i rusz coś mi wypadało i nie mogłem poprowadzić. A to wesele kumpla, a to konferencja w Szczecinie... :-(
  • Cookie

mógłby ktoś przybliżyć termin najbliższej masy i orientacyjną trasę
  • Spawacz.

każda oficjalna nocna masa krytyczna jest w drugi weekend miesiąca tzn. z soboty na niedziele, ale są też nieoficjalne i odbywają się w pozostałe weekendy (te są niepewne ale za to ciekawsze). Czyli najbliższa zaczyna się 10 maja o godzinie 0:10.
  • Cookie

dzięki a mugłbyś przybliżyć mi kierunek najbliższej masy (10 maja)
  • Spawacz.

a żebym ja to wiedział, może będzie Białołęka. Tego nie wiem. Trasy nocnych mas są ustalane w trakcie przejazdu.
  • Cookie

dzięki
  • d o c i a!

>Spawacz. napisał
    >każda oficjalna nocna masa krytyczna jest w drugi weekend
    >miesiąca tzn. z soboty na niedziele, ale są też
    >nieoficjalne i odbywają się w pozostałe weekendy (te są
    >niepewne ale za to ciekawsze). Czyli najbliższa zaczyna
    >się 10 maja o godzinie 0:10.

zeby tak kazda sie zaczynala dziesięć minut po północy :/
  • Spawacz.

?? wiem że to jest 20 minut po północy ale wolałem napisać 10, żeby się ne spóźnić. co to za różnica czy 10 min czy 20.
  • Raffi

>Spawacz. napisał
    >co to za różnica
    >czy 10 min czy 20.

No nie wiem, na niektórych dziennych ludzie strasznie o to marudzą, by ruszać co do sekundy; -)
  • Spawacz.

ale w dziennych to masa rusza min po pół godziny czekania.
  • Raffi

>Spawacz. napisał
    >ale w dziennych to masa rusza min po pół godziny czekania.

Parafrazując: "15, czy 30 minut, jaka różnica". Bo 15 po ruszamy planowo - jest o tym nawet na stronie.

Poza tym w dzień cieplej niż w nocy, więc i to czekanie takie mniej straszne; -)

Wracając do tematu. Robimy dziś w nocy Białołękę, czy coś innego (co)? Pytam, bo korci mnie by przyjechać, ale chcę wiedzieć na co mam się szykować.
  • Anonim

>Raffi napisał
    >>Spawacz. napisał
    >>ale w dziennych to masa rusza min po pół godziny
    >czekania.
    >
    >Parafrazując: "15, czy 30 minut, jaka różnica". Bo 15 po
    >ruszamy planowo - jest o tym nawet na stronie.

dokładnie. czekamy standrdowe 15 min. na spóźnialskich, a tacy ciągle się zdarzają, po czym ruszamy. staramy się tego-przynajmniej ostatnio-trzymać.
    >
    >Poza tym w dzień cieplej niż w nocy, więc i to czekanie
    >takie mniej straszne; -)
    >
    nie przesadzajmy. teraz noce cieplejsze już są i śmiało można ruszać. dla typowych zmarźluchów przewidziana jest spontaniczna rozgrzewka w postaci okrążania Zygmusia.; -)

>Wracając do tematu. Robimy dziś w nocy Białołękę, czy
    >coś innego (co)? Pytam, bo korci mnie by przyjechać, ale
    >chcę wiedzieć na co mam się szykować.

nie wie, nie znam się, zarobiony jestem..;-) moi dzisiaj nie będzie; impreza urodzinowa kolegi bardziej zobowiązuje. generalnie możesz jednak w końcu ludziom pokazać dotychczas niezbadane zakamarki Białołęki.

• Plisz. ™

A moze na Okęcie? Albo jakos tak w inna strone, moze Rembertów? Tam gdzie zadko jakakolwiek masa jezdzi.
  • Anonim

oby w W-wie. to oficjal, więc trzymacie się granic miasta.
  • Spawacz.

wybieramy się gdzieś w ten weekend?
  • Matems

>Raffi napisał
    >>Spawacz. napisał
    >>co to za różnica
    >>czy 10 min czy 20.
    >
    >No nie wiem, na niektórych dziennych ludzie strasznie o to
    >marudzą, by ruszać co do sekundy; -)

Wy nie macie pojęcia co to znaczy do sekundy bo zawsze masa zaczyna się o 18:30.
    Myślicie że dzięki temu zdążą ci co np mieli problemy po drodze, a takich jest mało.
    Większość (w tym ja) to ludzie którzy mają gdzieś to co wy seplenicie przez tube i przyjeżdzają o 18:30 bo to bez sensu stać pół godziny czy dłużej, tak się zamyka błędne koło.
| |

"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem." Wszystkich kochających rowery zapraszamy na przejaz...

Fotki