-
Piotrek.
-
Drex
Będzie, będzie.; ) Jak zwykle na początku sierpnia. A dokładniej- 7. 08. -
Petros78
Ja chciałbym w tym roku uczestniczyc w organizowaniu "Masy Powstańczej"...
I tu mi się nakłada pytanie...od kiedy będzie zakładana lista osób które moga dołączyc do organizowania masy.. -
Drex
Przyjedź na najbliższą przedmasówkę i zgłoś się do Oli lub Trupka. Albo skorzystaj z maila podanego na stronie: http://www.masa.waw.pl/index.php/ko... -
-
Anonim
Z tego co zrozumiałam, żeby wziąc udział w M.P muszę wykupic bilety do muzeum za 7 zł ? -
Drex
-
Szara
-
>Szarak napisała:
>czy na masę powstańczą można przyjechać rikszą ??
Można. Ale musisz bardzo uważać jadąc tym w gęstym dość peletonie, by nikogo nie potrącić. Pamiętaj, że na Powstańczej jedzie znacznie więcej osób niej wprawnych - dzieci, ludzi starszych, rzadko jeżdżących na rowerach itp. Nie do końca możesz liczyć, że wszyscy zachowają odpowiedni dystans od Twojego roweru i nie zrobią nic głupiego (np nie zahamują przed rikszą).
A zabezpieczenie będzie miało sporo do roboty i na pewno nie będzie Ci pomagać. Będziesz musiał sobie poradzić z tym sam z tym by na starcie być w odpowiedniej części peletonu i by później się tam utrzymać nie robiąc sobie i innym krzywdy. Raczej nie będzie też możliwości, by w razie zmęczenia Masa zwolniła lub na Ciebie poczekała, więc fizycznie też bądź gotowy; -)
Sam oceń czy jesteś w stanie to zrobić bezpiecznie dla siebie i dla innych. W sensie, czy wyrobisz fizycznie i psychicznie. Ja z doświadczenia wiem, że jest trudniej niż się wydaje. Ale da się; -)
p.s. Jeżeli się zdecydujesz, to pamiętaj, że najrówniejsze i najspokojniejsze tempo jest na czele przejazdu. Z kolei najbardziej ciasno będzie pewnie tuż za samochodem ze sprzętem nagłaśniającym. Także ja bym jadąc takim czołgiem trzymał się gdzieś 50m od czoła, czyli tak by już prawie nie słyszeć tego, co nadają przez sprzęt, a jednocześnie nie zostać za bardzo z tyłu, gdzie tempo może być za wysokie.
p.p.s. Wszelkie reguły przejazdu dotyczą także rikszy. Zwłaszcza dotyczy to ekspozycji reklam. Oczywiście nie sądzę, byś chciał wykorzystywać imprezę Powstańczą do jakiejś reklamy, ale byli już tacy, co nie mieli szacunku dla charakteru imprezy, więc wolę od razu powiedzieć, że w razie co w takiej sytuacji zabezpieczenie poprosi o opuszczenie peletonu; -)
p.p.p.s. Tradycyjnie podczas przejazdu Masy Powstańczej będzie też nagłośnienie z samochodu, na którym będzie leciał materiał związany tematycznie z Powstaniem. Stąd też - w odróżnieniu od normalnych Mas - prosimy nie brać własnego audio.
- Przeglądaj grona w kategorii Sport
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne