-
Misiek
Witajcie.
Podsunalem koledze pomysl aby utworzyl sklep rowerowy w Warszawie ktory bedzie mial konkurencyjne ceny i glownie bedzie dzialal w Internecie.
Zadal mi pytanie na ktore bez problemu odpowiedzialbym kilka lat temu ale z racji tego ze teraz rzadko jezdze postanowilem zapytac sie Was Drodzy przyjaciele rowerzysci :)
Prosze o podanie kilku(nastu) czesci rowerowych jakie najczesciej kupujecie/wymieniacie w swoich cacuszkach. Chodzi oczywiscie nie tylko o podanie np. lancuch tylko o jego firme i typ. Odpowiedz w formie listy od najczesciej do najrzadziej wymianianych czesci mile widziana.
Pozdrower -
-Łańcuchy IG na 8 biegów i SRAM PC48
-Opony Schwalbe Marathon na 20" i TerraCruiser na 26"
-Obręcze Alexrims na 20"
-klocki hamulcowe do V za góra 8zł/komplet na koło
-kasety Alivio na 8 i SRAM 5.0 też na 8
-blaty Shitmano 105 42T i 52T
-żywica epoksydowa EPIDIAN51
-tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
-
.....::::BiKeR::::.....
- klocki hamulcowe do v za 10 zł/ komplet na koło i w miare z dobrej mieszanki
- dętki 26
- opony 26 cst lub kenda typu slick
-
Misiek
Dzieki za odpowiedzi i czekam na kolejne:)
tak czesto wymieniacie opony? Czesciej niz np. klocki hamulcowe? Czy jak mam rozumiec to wypunktowanie jest losowe?
-tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
Rozumiem ze to stosujesz do ramy.. ale chyba czesto nie wymieniasz? No i o ile wiem malo osob to uzywa? :) -
-
.....::::BiKeR::::.....
Ja wymieniam często opony ale rzadziej niż klocki ale ze względu na to że jeżdżę na jednym kole i robię pokazy więc trza robić show :) a to się wiąże z tym że guma szybko schodzi :P -
>Misiek napisał
>Dzieki za odpowiedzi i czekam na kolejne:)
>
>tak czesto wymieniacie opony?
Raz na 3 lata.
>Czesciej niz np. klocki
>hamulcowe?
Klocki zmieniam co pół roku około.
> Czy jak mam rozumiec to wypunktowanie jest
>losowe?
U mnie jest.
>-tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
>Rozumiem ze to stosujesz do ramy.. ale chyba czesto nie
>wymieniasz?
Nie tyko do ramy. Także do fotelika, wanny, naprawy rur i dziesiątek innych zastosowań; -)
-
صديقك-kacper
Klocki do v-ek co 4-5 miesięcy za 10-20 za komplet
Napęd zależy od zużycia łańcuch najczęściej sram pod 7 biegów a kaseta shimano.
Linki i pancerze zależy od zasobności portfela i zależy od tego ile jeżdżę. Pasta polerska K20 też się często przydaje; ] Przerzutki są ciągle te same chyba że się kółko zużyje to je wymieniam a tak to regulacja
- Przeglądaj grona w kategorii Sport
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne