Warszawska Masa Krytyczna [2871]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Misiek

Witajcie.
    Podsunalem koledze pomysl aby utworzyl sklep rowerowy w Warszawie ktory bedzie mial konkurencyjne ceny i glownie bedzie dzialal w Internecie.
    Zadal mi pytanie na ktore bez problemu odpowiedzialbym kilka lat temu ale z racji tego ze teraz rzadko jezdze postanowilem zapytac sie Was Drodzy przyjaciele rowerzysci :)
    Prosze o podanie kilku(nastu) czesci rowerowych jakie najczesciej kupujecie/wymieniacie w swoich cacuszkach. Chodzi oczywiscie nie tylko o podanie np. lancuch tylko o jego firme i typ. Odpowiedz w formie listy od najczesciej do najrzadziej wymianianych czesci mile widziana.
    Pozdrower
  • Raffi

-Łańcuchy IG na 8 biegów i SRAM PC48
    -Opony Schwalbe Marathon na 20" i TerraCruiser na 26"
    -Obręcze Alexrims na 20"
    -klocki hamulcowe do V za góra 8zł/komplet na koło
    -kasety Alivio na 8 i SRAM 5.0 też na 8
    -blaty Shitmano 105 42T i 52T
    -żywica epoksydowa EPIDIAN51
    -tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
  • .....::::BiKeR::::.....

- klocki hamulcowe do v za 10 zł/ komplet na koło i w miare z dobrej mieszanki
    - dętki 26
    - opony 26 cst lub kenda typu slick
  • Misiek

Dzieki za odpowiedzi i czekam na kolejne:)

tak czesto wymieniacie opony? Czesciej niz np. klocki hamulcowe? Czy jak mam rozumiec to wypunktowanie jest losowe?

-tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
    Rozumiem ze to stosujesz do ramy.. ale chyba czesto nie wymieniasz? No i o ile wiem malo osob to uzywa? :)
  • .....::::BiKeR::::.....

Ja wymieniam często opony ale rzadziej niż klocki ale ze względu na to że jeżdżę na jednym kole i robię pokazy więc trza robić show :) a to się wiąże z tym że guma szybko schodzi :P
  • Raffi

>Misiek napisał
    >Dzieki za odpowiedzi i czekam na kolejne:)
    >
    >tak czesto wymieniacie opony?

Raz na 3 lata.

>Czesciej niz np. klocki
    >hamulcowe?

Klocki zmieniam co pół roku około.

> Czy jak mam rozumiec to wypunktowanie jest
    >losowe?

U mnie jest.

>-tkanina z włókna szklanego o gęstości około 220g/m2
    >Rozumiem ze to stosujesz do ramy.. ale chyba czesto nie
    >wymieniasz?

Nie tyko do ramy. Także do fotelika, wanny, naprawy rur i dziesiątek innych zastosowań; -)

• صديقك-kacper

Klocki do v-ek co 4-5 miesięcy za 10-20 za komplet
    Napęd zależy od zużycia łańcuch najczęściej sram pod 7 biegów a kaseta shimano.
    Linki i pancerze zależy od zasobności portfela i zależy od tego ile jeżdżę. Pasta polerska K20 też się często przydaje; ] Przerzutki są ciągle te same chyba że się kółko zużyje to je wymieniam a tak to regulacja
| |

"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem." Wszystkich kochających rowery zapraszamy na przejaz...

Fotki