Masohizm na FUW [173]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Johnny

Nie jestem aktywnym czlonkiem kol naukowych i nie uczestnicze tez intensywnie w zyciu studenckim na Naszym wydziale ale ostatnimi czasy jestem mile zaskoczony pewnego rodzaju rozkwitem oraz otwieraniem sie naszego wydzialu na nowe typy zainteresowan. Mam tutaj na mysli powstanie chóru fizyków. Wielu z Was (Nas;) slucha muzyki klasycznej, przynajmniej tak wnioskuje na podstawie nowo powstalego chóru oraz wydzialowych doswiadczen; ) Osobiscie szanuje i czasem slucham klasyki ale moje glowne zaineresowania muzyczne to stary rock ( Jimi Hendrix!, Santana, Eric Clapton itp.), jazz (tradycyjny jak i ten bardziej nowoczesny). Sa to jak widac klimaty muzyczne nieco inne niz te spotykane w muzyce klasycznej. Zastanawiam sie czy sa wsrod fizykow tez tacy ktorzy preferuja lub chociaz toleruja jakas muzyke poza muzyka klasyczna... Wiec jesli sa wsrod was tacy ktorych interesuje ten typ muzyki to odzywajcie sie. Moze w przyszlosci naprzeciw chorowi fizyki moglibysmy wspolnymi silami zorganizowac cos w rodzaju jazz bandu lub zespolu rockowego lub chociaz czegokolwiek(jakies pomysly?) zwiazanego z tym typem muzyki :D
    Pozdrawiam
  • addicted to life... DT #79 WE

no jasne że są takie osoby... i to zapewne najwięcej... ja w mojej grupie mam 3 perkusistów (włącznie ze mną; ) ) 2rockowych i jednego metalowego... poza tym bardzo dużo osób preferuje mocniejszą muzyczę... wystarczy się rozejrzeć... a co do kapelki to o ile dobrze słyszałem o było już trochę takich prób, ale nie wiem jak to się dalej potoczyło i czy coś z tego powychodziło... wrto sprawdzić na gronie FUW
    pozdrawiam
  • Johnny

hmmm... no wlasnie sprawdzam na gronie FUW i podobno byly jakies zapedy do stworzenia FUWbandu ale chyba nie zostaly one zakonczone sukcesem :) czyli w sumie jesli jest jeszcze ktos chetny do grania na tym wydziale nie pisze... kto wie moze cos z tego by wyszlo tym razem; )
  • Koziołek [brat Javowiec]

FUWband... nie wspominaj... szczególnie w czasie sesji. Co do muzyki to jednak na wydziale ciężkie brzmienia królują :)
    A jeżeli nie można się zdecydować Metal czy klasyczna to polecam Haggard; )
  • Avalanche

Część speed metalu oraz metalu symfonicznego jest komponowana na bazie klasyki. Najwięcej czerpią z Canon in D Pachelbela. Można jednak też usłyszeć Beethovena i Vivaldiego, wystarczy poszukać troszkę dalej niż growl + napieprzanie w perkusje i 2 akordy na elektryku.
  • Anonim

Northern Light napisał:
    > wystarczy poszukać troszkę dalej niż growl +
    >napieprzanie w perkusje i 2 akordy na elektryku.

widać chyba nie doceniasz "napieprzania", które również uświadczysz w kawałkach Haggard, tak naprawdę "napieprzać" też trzeba umieć.
    Nie przechodźmy ze skrajności w skrajność, nie samym metalem symfonicznym się żyje.

• Avalanche

Jak napieprzanie to Dimmu Borgir, Tanzwut, etc; -)
| |

Jeżeli uwielbiasz znęcać sie nad samym sobą proponuje ci wejście w skład tego grona. By w nim ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)