-
Mysterio Wspaniały
znacie może prof. Ryszarda Kutnera? fajny jest? ciekawie gada? bo mysle nad zapisaniem sie na og-una: fizyka dnia codziennego...polecacie go czy raczej nie? z góry thx za odpowiedz; )
a i jeszcze jedno...jak dojechac na Wydział Fizyki - Nauczycielskie Kolegium Fizyki - Służew - budynek dydaktyczny, ul. Smyczkowa 5/7, sala Aula DF??
-
Anonim
ad 1. bardzo fajny jest :) mnie się jego wykłady bardzo podobały
ad 2. metrem -> stacja Wilanowska a potem 2 przystanki tramwajem -
Mysterio Wspaniały
dzięęęęęęęękuję! na taką odpowiedź liczylem; -D
jeszcze jedno...jakim tramwajem? :> -
Koziołek [brat Javowiec]
1) straszny skurwysyn. Wykłady może i ciekawe, ale np. technicznie w Javie to on się na etapie PASCALa zatrzymał. Gość który prowadził u niego Jave jest niewiele mocniejszy. IMO tematyka fajna ale reszta z panem prof. na czele kiła i mogiła... Szczególnie na ustnym.
2) Szybsza metoda. Metro Służew i z buta jeden przystanek w kierunku Galerii Mokotów. następnie na skrzyżowaniu skręcić w lewo w kierunku Wyścigów. Potem przez Pasaż Smyczkowa (drugi bazarek). I potem pierwsze zabudowania od strony wyścigów to DS6 i dalej NKF -
-
Anonim
ja tam zadowolony jestem. np. chodziłem na wstęp do ekonomii
a co do tramwaju to wszystkie (chyba dwa) prócz jednego, który na tamtej stacji ma ostatni przystanek; -)
-
Anonim
-
Anonim
-
Mysterio Wspaniały
jak dojechać (tramwaj? autobus?) na Wydział Fizyki (ul.Hoża ile?) np. z Centrum, Dworca Centralnego...placu Zawiszy?? -
Koziołek [brat Javowiec]
Hoża 69 na przeciwko dawnego technikum samochodowego. Wystarczy że dopytasz się gdzie jest hoża
Pasteura 7 to kampus Ochota. Z centrum tramem w kierunku Okęcia i wysiąść na Bitwy warszawskiej lub tramem na Banacha i do końca (wysiadasz na pętli) Jest to 4 piętrowy budynek obok basenu otoczony płotem (co by studenci nie uciekali)
Smyczkowa 5/7 czyli Kolegium Nauczycielskie Fizyki. Dojazd podany w postach wyżej. -
Mysterio Wspaniały
czy moze ktos to rozwiązać:
o ile wzrosnie energia kinetyczna meteorytu o masie = 200 kg podczas zbliżania się do Ziemi z odległosci 500 km do odległosci 300 km od jej powierzchni. Przyjmij, ze GMz = 4 x 10 do 14 Nm2/kg .
z góry thx -
Pasztet z Biedronki®
nie - obawiam się że nie ma tu ludzi kumpetentnych na takie trudne zadanka.
zwróć się do najbliższego przedszkola. -
Mysterio Wspaniały
-
Jean-Paul
No przecież jest grono "fizyka" z jakże wspaniałym moderatorem. Tam jest dział do zadań -
Aleksandra
Mój brat PILNIE potrzebuje DOBRYCH korepetycji z fizyki. Zakres : pierwsza klasa liceum.
Dodam, że brat jest w klasie biologiczno- chemicznej i coś tam z tej fizyki ogarnia. Ma bardzo ,,specyficzną'' nauczycielkę, która ma w zwyczaju pytać z tego, czego nie omawiałam na lekcjach, bo ,,przecież wszyscy to wiedzą''.
Mój brat nie wiedział.
Pomoc potrzeba jest na ten tydzień, najchętniej sobota, niedziela. Dwa, trzy spotkania. Cena do uzgodnienia.
Kontakt ze mną na priv.