- 1
- 2
-
Mysterio Wspaniały
duzo zajeć? duzo potrzebnej pracy wlasnej? powtorka z liceum i wyrowanie poziomu wiedzy, czy wrecz odwrotnie? -
Norbert
z tego co sam się orientowałem , to na matematyce wstępnej będzie głównie powtórka , a podstawowym podręcznikiem do z fizyki na początku będzie podręcznik do LO ( wiem bo rozmawiałem z panią w bibliotece i widziałem na własne oczy kilkadziesiąt kompletów tego podręcznika) :// -
Kilgore Trout
>chemik napisał
>z tego co sam się orientowałem , to na matematyce
>wstępnej będzie głównie powtórka , a podstawowym
>podręcznikiem do z fizyki na początku będzie podręcznik
>do LO ( wiem bo rozmawiałem z panią w bibliotece i
>widziałem na własne oczy kilkadziesiąt kompletów tego
>podręcznika) ://
Poziom chyba mocno spadł, ja miałem na 2 albo 3 ćwiczeniach Fizyki I na pierwszym semestrze równania różniczkowe/ level BC/. -
Marcin Kotowski
Już w tym roku (ostatni rok wg starego programu) poziom na Fizyce I BC był strasznie niski (matematyka na poziomie licealnym, bez całek czy równań różniczkowych!), teraz będzie tylko gorzej. Kto żyw chyba powinien uciekać na indywidualne albo na MISMaP. -
-
Norbert
właśnie szczególnie że jak sie ma podstawy całek to rozwiązanie elementarnego równania różniczkowego nie jest trudne a pomaga zrobić spor rzeczy , niestety ja muszę się obejść smakiem na indywidialne się nie dostanę więc zostaje licencjat, cóż może uda się przenieść.. , słyszałem że na 1 roku rozliczenie jest po 1 semestrze więc może wyjdę z tej nie ciekawej sytłacji w miarę szybko , cóż -
Mysterio Wspaniały
czym się rózni specjalnosc nauczycielska od zwyklych studiow 1 stopnia? i dlaczego niektórzy mają punkty ujemne w wynikach rekrutacji? -
..::Sofi::..
W ramach specjalizacji nauczycielskiej robi się przedmity dające uprawinienia do nauki w szkole fizyki i matematyki (po licencjacie w gimnazjum, a po magistrze w liceum). Ale poniważ przedmioty te pochłaniają dość sporo czasu, a więc mniej zostaje niego na przedmioty ścisłe... -
Norbert
>Martin napisał
i dlaczego niektórzy mają punkty ujemne
>w wynikach rekrutacji?
chyba w dziekanacie powinni wiedzieć
-
Anonim
-
Mysterio Wspaniały
>~Sofi~ napisała:
>W ramach specjalizacji nauczycielskiej robi się przedmity
>dające uprawinienia do nauki w szkole fizyki i matematyki
>(po licencjacie w gimnazjum, a po magistrze w liceum). Ale
>poniważ przedmioty te pochłaniają dość sporo czasu, a
>więc mniej zostaje niego na przedmioty ścisłe...
no dobra...a co z programem fizyki? uczą tego samego? moja wiedza fizyczna przestała istniec 2 lata temu (od 2 lat zero kontaktu z tą dziedziną) i wolalbym isc na to, gdzie na 1 roku jest powtórka z LO..podobnie z matmą ^^ -
Mysterio Wspaniały
-
Kilgore Trout
>Martin napisał
>o co chodzi z A B C? :>
Poziom zapewne. A trwa 3 lata i daje w efekcie licencjata, B i C to magisterski (5-5.5 lat). Ale to było kiedyś, teraz idzie nowe. -
Mysterio Wspaniały
idzie nowe? czyli juz ich nie bedzie...tych poziomow? a ktory jest najtrudniejszy? a idac na 1 rok będę wybierał na jakim poziomie będę? -
Kilgore Trout
>Martin napisał
>idzie nowe? czyli juz ich nie bedzie...tych poziomow? a
>ktory jest najtrudniejszy? a idac na 1 rok będę wybierał
>na jakim poziomie będę?
Rusz tyłek i przeczytaj http://www.fuw.edu.pl/studia/inform... -
Mysterio Wspaniały
a idac na 1 rok będę wybierał na jakim poziomie będę?
>Rusz tyłek i przeczytaj
> http://www.fuw.edu.pl/studia/inform...
to znaczy nie? ^^
-
Norbert
na zwykłym licenciacie ( nie indywidualne ) na początku będzie matematyka wstępna czyli poziom jeden , potem z tego co wiem ma nie być podziałów na poziomy jednak mój kolega twierdzi że będę ,cóż ciężko stwierdzić bo chyba na FUW sami jeszcze nie wiedzą :) -
Norbert
>Ozim napisał
>Poziom chyba mocno spadł, ja miałem na 2 albo 3
>ćwiczeniach Fizyki I na pierwszym semestrze równania
>różniczkowe/ level BC/.
a masz może gdzieś materiały ( gł zadania) z 1 roku ( analiza algebra fizyka) ? chodzi mi o te lata kiedy ty studiowałeś mógłbyś mi wrzucić na maila jak by co ?
-
Norbert
>Martin napisał
>a idac na 1 rok będę wybierał na jakim poziomie będę?
>
>>Rusz tyłek i przeczytaj
>> http://www.fuw.edu.pl/studia/inform...
>
>to znaczy nie? ^^
>
>
a tak właściwie na jakie studia się dostałeś? nauczycielskie ? indywidualne ? zw. licencjat ?
-
Mysterio Wspaniały
-
Norbert
rozumiem że za rok idziesz na studia tak ? wyniki już są, składanie papierów i w tym roku juz są zakończone
- 1
- 2