Masohizm na FUW [173]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kolejna masochistyczna rzecz na wydziale.
    Internet!
    Kiedy nie mogłam mieć neta w domu, musiałam wybierać się na wydział by tam zaczerpnąć potrzebnych informacji.
    Kiedy zaczełam wchodzić na konto, chlopak nieoczekiwanie wstał i pyta sie "kto wezmie klucz". Cisza. Ja chcialam tylko cos sprawdzic a on musi wyjsc. Do tego wszystkiego niestety moje konto dlugo sie ladowalo. Na szczęście po chwilach dręczącej niepewności kotś się zgłosił.
    Następnego dnia postanowilam zglosic sie do pana Budzynskiego by mi pomógł. Podeszlam do biurka przy którym siedziała postać - problem w powiedzeniu kto to byl wąze sie z wielkościa chmury która obok niego była. Staram sie powiedzieć co mnie trapi, więc owy pan zdejmując rece z klawiatury która kiedyś możliwe że była biała, każe mi wyjść na zewnątrz i przeczytać karteczkę pomocy.
    Wruciłam do pracowni i oczekiwałam na zwolnienie się jakiegoś komputera (Zzz...) Postapilam wedlug instrukcji ( zapamietanie wyczyscHome nie bylo trudne;) - najfajniejszy jednak byl komentarz na końcu).
    Konto tym razem szybko się załadowało, ale po kilku minutach kolejne błedy i strony co chwile się wylanczają same. Braki aktualizacji wykazuje wykrzyknik, ale niestety ja nie mialam możliwosci uaktualnienia. Szok.
    Do tego wszystkiego te oczy wszystkich i moje przerazenie ze widza jakie strony otwieram

No historia jest lekko nagieta - ale tak postrzegam sytuajce w pracowni na wydziale:).
  • Anonim

grunt, że mamy net z którego w razie czego zawsze można skorzystać ... w ten czy inny sposób :)

co do kont - no wiadomo ... USOS to USOS; ]
  • Anonim

grunt ze mamy neta ? ... eh ale ja chce neta z prawdziwego zdarzenia a nie totalny balagan; (
    Pozatym ciagle problemy z zapisami na usos przyprawiaja mnie o mdlosci ...bleeech
  • dood

milka, bierz laptopa w lapke i zasuwaj na drugie pietro. przy auli masz hot spota (karta wifi wskazana :) lub kilka wolnych gniazdek ethernetowych. warunek: wlasny komp
    co do pracowni, to faktycznie czasem sie laduje konto dosc dlugo, ale jak sprawdzasz na bierzaco quote to nie ma problemow. zawsze mozesz poprosic dra budzynskiego o zwiekszenie limitu dyskowego, ale jest ciezko i musisz miec w dodatku mocne argumenty.
  • Anonim

a co zrobic jak moja quota jest bez zastrzezen ale mam jakies wykrzykniki i co chwile jak uruchomie przegladarke to mi sie wylancza? Informacja w wykrzykniku: brak aktualizacji ktorych i tak nie moge dokonac.
  • Anonim

ehhh, po moim dzisiejszym posiedzeniu na wydziale i czekaniu na zalogowanie/ to byl chyba rekord :// - popieram Milke w zupełności!! W pewnym momencie po prostu zrezygnowałam i wyszłam - toż to tatalajstwo chodzić w ogóle nie chce. Mam net w domu, wiec to nie stanowi dla mnie problemu, ale są osoby, które moga korzystac z sieci tylko u nas na wydziale...
  • Anonim

btw - pierwszy dzień zajęć i skopany USOS - bajera :]
  • Anonim

Apropos konta na fuw-ie:
    Jest jedno wyjscie. Zalogowac sie na terminalu i wpisac "rm -fr *" a nastepnie "rm -fr .*". Spowoduje to usuniecie z naszego konta absolutnie WSZYSTKIEGO!!!!!!!!! Ale pozwoli przuniajmniej na jakis czas szybko i bez problemow logowac sie na swoje konto:) Druga bardzo wazna rzecza jest ustawienie w przegladarce Mozilla jednego parametu, ktory dotyczy pamieci casche na wartosc "0". Mozna to w nastepujacy
    sposob: Menu Educja>Preferencje>Prywatnosc> Pamiec podreczna. W polu "Uzyj maksymalnie" ustawiamy na 0 i klikamy przycisk "wyczysc". Ten opis moze sie nieco roznic poniewaz ja uzywam Firefox-a, ale idea jest identyczna:)
  • dood

rozni sie rozni :) mozilla ma nieco inna budowe menu opcji. aczkolwiek idea jest taka sama.
    a co do usuwania wszystkiego z konta mozna to zrobic w nieco bardziej "wyrafinowany" sposob:
    - odpalasz skrypt napisany przez dra budzynskiego
    lub
    - idziesz osobiscie do dra budzynskiego i prosisz o przywrocenie domyslnych ustawien konta
  • Anonim

ta i znowu wysle mnie bym poczytala informacje na zewnatrz zamiast pomoc:P
  • Anonim

ehh.... wy tu marudzicie, a nie wiecie jeszcze, ze jestesmy jednym z lepiej swyposarzonych wydzialow w wawie, a kto wie, moze nawet w polsce :D na przyklad na polibudzie (ktora powinna byc pod tym wzgledem swietna) tak dobry dostep do komputerow i internetu maja moze ze 2 wydzialy (elektronika, moze mini... nie wiem). na przyklad na takim MELu dostepw do kompw dla studentow nie ma. jak chcesz, to przynies sobie laptopa, ale do netu podlaczyc sie mozna tylko w kilku miejscach na pw. naprawde niezle pod tym wzgledem stomy...
  • Anonim

a tam co tam inne wydzialy. Ja chce na naszym wydziale lepiej:P. Pozatym studenci innych wydzialow nie sa tak bardzo uzaleznieni.
  • Anonim

to moze obok pracowni z kompami zrobic poradnie dla uzaleznionych od internetu? :>
  • Koziołek [brat Javowiec]

Nie przesadzaj :) Raczej poradnie dla uzaleznionych od xwars'a i ogam'a. Swoja droga "klucz" to słowo klucz :)
  • Anonim

o dzizaz ... jak Wy możecie w to nadal grać... po 3 miechach miałam ogamca szczerze dość ...
  • Koziołek [brat Javowiec]

spróbuj pograć w xwarsy :)
  • the truth is out there

Koziol idz sie ...... :)
    p.s. mozesz razem z Konradem; )
  • Anonim

ostatnio zaczęłam szaleć na 'My Fantasy', ale jakies to takie lagi ma straszne...
  • Anonim

A ja to mam jeszcze jeden kompleks co do tych kompów. Ze one ten tego stoja tak wysoko i czasem dla smiechow kolezanka moze ci wylaczyc kompa lub tez powysowa wszystkie mozliwe klapki itp ..... kwa ale to wkurza
  • Lord__WilQ :)

To co ty masz za kolezanki? :>

Kopa w dupe i niech sie goni :D

Ja u siebie na SWPSie mam do dostepu tylko terminale, z ktorych mamy dostep tylko do wewnetrznego serwera i niegdzie na zewnatrz.... [typowy student...].

Natomiast moj kierunek pozwala mi korzystac jeszcze z dwoch pracowni [jezeli sa wolne] i wtedy mam dostep i na zewnatrz. I to na porzadnych Windach XP i 2003 na kazdym kompie a nie na uzaleznionym od soft-servera lindzie :) I co najlepsze - mamy fajne quote :D

1 GB na łebka; )

Ale fakt faktem nie posiedzimy sobie po pare godzin przy kompie bo co jakiś czas są tam zajęcia....

BtW: w ogame juz nie gram, bynajmniej nie z tego powodu ze jestem zonaty :D fakt faktem organizacja którą załozyłem [tzw PMG] ma sie bardzo dobrze :)
| |

Jeżeli uwielbiasz znęcać sie nad samym sobą proponuje ci wejście w skład tego grona. By w nim ...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)