-
oppa
ile razy mam mówić ze mam 16 lat i prosze o normalny język :) jednak postarałem się bardzo żeby zrozumieć co napisałeś i, o dziwo, udało mi sie. jednak nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić :) jeszcze nie teraz :) -
Lypa
Wyobrazić sobie b. łatwo tabelkę działania takiego prostego grupoidu.
+4 0 1 2 3
3 | 3 0 1 2
-
Anonim
-
oppa
ja jednak potrzebuje chyba żeby ktos mi to wytłumaczył tak tak.. na żywo :) co do Matrixa to trafne porównanie xD -
-
mart gioert
gdyby nie matematyka to nie bylo by technologii:) i gdyby nie matematyka to ludzie siedzieli by w jaskiniach stosujac najwyzej handel wymienny ( a i do handlu wymiennego trzeb podstawowe informacje z matematyki miec). matematyka wykorzystywana jest we wszystkich obliczeniach ktore sa niezbedne do tworzenia i wynajdywania roznych rzeczy elektronicznych np. telefonow kompouterow internetu sprzetu medycznego, w uproszczeniu do tworzenia elektrowni a w skutu do produkcji pradu ktorym wszystko jest zasilane, zeby dzialalo, do tworzenia kopaln itp dzieki ktorym mamy surowce do robienia tych wszystkich rzeczy :) ITP ITP mimo iz nie lubie matmy to odkrylem to na studiach kiedy juz troche pozno aby opanowac ja . pozdrawiam -
gorn
Kurde. Jak ktoś chce być wielkim uczonym, wynalazcą maszyny do podróży w czasie i innych pierdół to niech się uczy tej zasranej matematyki bądź fizyki. Normalnemu człowiekowi ona się nie przyda w życiu. No może oprócz takich prostych rzeczy jak dodawanie, odejmowanie, mnożenie, dzielenie a bardziej złożonymi działaniami zawsze może zająć się kalkulator albo komputer. Byle się tego szajsu nauczyć, zdać, dostać wykształcenie a potem zapomnieć. Bezsens! Ja nie mam na przyszłość żadnych planów związanych z matematyką, a mimo to muszę się jej uczyć bo kiedyś nie będę miał za co kupić chleb. To ma być wolność? -
aga_sz
O wielu praktycznych zastosowaniach matematyki można przekonać się biorąc udział w Letnich Praktykach Badawczych. To wykorzystanie matematycznego sposobu myślenia do rozwiązywania realnych problemow firm i instytucji.
Dodatkowe informacje znaleźć można na stronie http://www.praktyki.ibspan.waw.pl/
Obecnie trwa rekrutacja na VIII Letnie Praktyki Badawcze. Podobnie jak w latach ubiegłych, Praktyki odbędą się w Warszawie w miesiącach letnich (lipiec-wrzesień).
Pierwsze decyzje kwalifikacyjne będą podejmowane już 19 maja!