-
Lypa
>Łoś superktoś napisał
>Zgadzam się z tamtymi dwoma. Tacy ludzie robią nam złą
>opinię za granicą. Powinni zostać pozbawieni
>obywatelstwa. Korwin-Mikke dojdzie do władzy to ich
>załatwi.
Eee, Korwin-Mikke wcale nie jest przeciwko takim ludziom (wiem coś o tym) - różnorodność! Różnorodność!
Sam nie każę np. kobietom uczyć się matematyki, bo raczej się do niej nie nadają. -
N A T A L I A
-
Lypa
>◄Natalka► napisała:
>no i dobrze ciesz sie ze ty sie nadajesz:/
>
No rzeczywiście się cieszę, nie wiem tylko, po co ta emotikonka na koniec. :P -
Sandruś
Hmm no to ja mam takie zadanko (juz możecie się smiać ze jest ono banalne) Długo w szkole nie byłam no i mam taki mały problem:
Czy pole powierzchni bocznej stożka może być równe polu powierchni podstawy tego stożka? Uzasadnij odpowiedź -
-
Lypa
Nie może.
Dowód: Załóżmy, że może.
Pb=(Pi)*r*l
Pp=(Pi)*r^2
Pb=Pp => (Pi)*r*l=(Pi)*r^2 =>
=> l=r, skąd H=0 - i mamy sprzeczność z definicją stożka. -
Anonim
wiecie co nasza zrobi nam po feriach do konca roku? TYLKO naszej klasie; /
4 razy w tyg. mat. -> codziennie kartkowki po 1 pezykladzie czy cos takiego. na + i na -
4 + 5
3 + 4
2 + 3
1 + 2
0 + 1
:/ w ogole nie mam siły na nic; / -
Lypa
-
Anonim
-
Lypa
No to wybacz, ale w takich przykładach to ja pomagać nie będę. Są granice. -
Łoś superktoś
>ēм napisała:
>wiecie co nasza zrobi nam po feriach do konca roku? TYLKO
>naszej klasie; /
>4 razy w tyg. mat. -> codziennie kartkowki po 1 pezykladzie
>czy cos takiego. na + i na -
>4 + 5
>3 + 4
>2 + 3
>1 + 2
>0 + 1
>:/ w ogole nie mam siły na nic; /
OMG LOL!!!!!!!!
Czy ty jesteś poważny człowieku? Czy może sobie jajca robisz? -
Anonim
straszne upokorzenie :] Takie przykłady to niech mi daje codziennie.; ] w której Ty klasie jestes? -
Pauline
łos superktos i ktos tam jeszcze. odczepcie sie. przeciez wczesniej pisalam ze z ukladow rownan to ja jestem noga. a jak sie chodzi w czasie lekcji na jakie sporypane zebrania itp. to tak jest. albo jak sie jedzie gdzies.;/ lub sie nie jest na lekcji;/
zreszta (moze w odroznieniu od was) nie jestem alfa i omega z matmy;/. i tak dla waszej wiedzy:
1. nie jestem z invitro (chyba wy, bo moja porypana katechetka uwaza ze dzieci z in vitro sa obciazone genetycznie chorobami psychicznymi)
2. ojciec sie mna nie "zabawial" jak to ujal ktos
3.pisu nie znosze
4. a korwin-mikke moze sie wypchac -
Krzychu-po-kielichu
Agresji mówimy nie... bo przyjdzie wściekła pani moderator, co wspiera czyjeś prace magisterskie, zupełnie jakby to kogoś obchodziło (wiem, wiem, też miałem kiedyś kilkanaście lat i wydawało mi się, że pomagam ludziom), i - o kurcze pieczone - skasuje posty, albo w ogóle pojedzie z grubej rury i bana nam wszystkim zasadzi; ] -
Monika Piotrowska
-
Last Legal Drug
Hej :)
Biorę udzial wraz z moja drugą polową w gronowym konkursie walentynkowym i ogromnie proszę Was wszystkich o pomoc! Zbieramy głosy anonimowych gronowiczów. Jesli chcecie mi Nam pomóc- wystarczy kliknąć to śliczne serduszko przy moim nicku, a potem "zagłosuj". Każdy głosik jest bardzo ważny i będę Wam ogromnie wdzięczna. Nic nie tracicie, a możecie zyskać dobry uczynek na dzisiaj :P :)
Pozdrawiam cieplutko i z góry dziękuję!
Mika -
Krzychu-po-kielichu
-
hej. czy ktoś potrafi rozwiązać te zadania z zastosowaniem układu dwóch równań:
1. Droga wędrują dwaj turyści. jeden z nich stawia kroki o 10% krótsze, ale jednocześnie o 10% częściej od drugiego. który z nich idzie szybciej i ile razy szybciej?
2. Statek płynie z Krakowa do Gdańska 3dni, a z Gdańska do Krakowa 4 dni. Ile dni płynie żeglarz na tratwie z Krakowa do Gdańska? -
jestem marian
s-dlugos kroków drugiego
t-czestotliwosc kroków drugiego(jak dlugo stawia krok)
v(2)-predkosc drugiego(pierwszego)
v=s/t
v2=90%*s/90%*t=s/t=v
po skróceniu widać że obaj ida z taka sama predkościa.
Apropo drugiego, nie ma bezposredniego połączenia Kraków-Wawa, chyba ze przez Zatokę Gdańska lub kanał zalewu Wiślanego.
Pozatym wg mnie jest za mało danych, przydałaby sie chociaż odległość, predkość statków/tratwy, ich stosunek etc.
mam nadzieje ze pomoglem. -
-
Moda
mam problem. :/ z tym zadaniem...
Graniastoslup prawidlowy ma w podstawie prostokat ktorego szerokoscjest rowna dlugosci boku kwadratow o polu powierzchni 36cm kwadratowych ..dlugoscjest o 2cm wieksza a wysokosc jest rowna sumie dlugosci i szerkosci podstawy.
Oblicz pole przekroju tego graniastoslupa placzszyznezawierajaca przekatna podstawy i wysokosc graniatoslupa....
Jezeli ktos mi to zrobi..to stawiam piwko :D:D