-
Tomek G.
Już wiem! :-)
a*b=12
a+b=7 zatem 3a+3b=21
stąd po odjęciu drugiego równania od pierwszego:
a*b-3a-3b=12-21
a*(b-3)-3b+9=0
a*(b-3)-3*(b-3)=0
(a-3)*(b-3)=0
zatem albo a=3 albo b=3. -
olcia:)
hej! jeśli ktoś orientuje się w znaku sumy podwójnej i chciałby rozwiązać zadanie, to proszę napisać na priv, ponieważ potrzebuję pomocy. Z góry dzięki! -
annn
Dane są dwa wierzchołki równoległoboku A (2;5), B (5;1) oraz jego pole P = 17.
Wyznacz współrzędne wierzchołków C i D wiedząc, że punkt przecięcia przekątnych znajduje się
na osi OY.
prosze o pomoc, jakies wskazowki -
Justyna
Hej, Umiałby ktoś to zrobić,na jutro bo prawdopodobnie będę miała z tego kartkówkę ,a u mnie z matematyce to ciężko.Z góry dzieki; -) -
-
Martyna
1)w ostrosłupie prawidłowym trójkątnym krawędź podstawy ma 12 cm a krawedz sciany bocznej 10 cm. Oblicz pole całkowiet i objetosc tej bryły.
2)85 litrowe akwarium w kształcie prostopadłoscianu ma 34 cm wysokości i do połowy napełnione jest wodą. Oblicz o ile cm podniesie sie poziom wody w akwarium jeżli wlejemy do niego 4,5 litra wody.
proszę o pomoc:) -
a'
-
dream
-
Monika Szaroket
1. Dane są odcinki AB i CD. Wiadomo, że A=(3,1) B=(2,0) C=(3,0) D=(x,1). Znajdź x aby odcinek AB był obrazem odcinka CD w pewnej izometrii.
2. Znajdź równanie obrazów linii 2x-y+1=0 w przekształceniu Tr[-1,2], Sa=(2,1), S oy.
3. Dla jakich wartości a przekształcenie P jest izometrią jeśli P(x,y)=(a,a)
Bardzo proszę o pomoc i niekoniecznie dokładne rozwiązania, tylko sposób w jaki trzeba to zrobić, gdyż do każdego zadania mam kilka przykładów, które chciałabym zrobić sama. :]
Z góry dziękuję za pomoc! -
Anonim
1.Rozwniecie dziesietne liczby 2 i 7/11 po zaokrągleniu do czesci setnych jest rowne
2.wartosc wyrazenia wynosi 8 i 1/3 +7 x 5 - 9 : 3 +2 do potegi trzeciej
3.wartosc wyrazenia wynosi 12 pod pierwiastkiem - 48 pod pierwiastkiem -8 i 3 pod pierwiastkiem -27 pod pierwiastkiem wynosi.
4wartosc wyrazenia 7 i 1/2 + 4 x 2-6 : 3-3do potegi drugiej
5.wartosc wyrazenia 2 i 18 pod pierwiastkiem + 50 pod pierwiastkiem -4i 2 pod pierwiastkiem jest równa.
dzieki z góry za fatygę; ); * -
sylwia Twarowska
wielomian W(x)=ax(x+b)^2 i V(x)=x^3+2x^2+x są równe.oblicz a i b. - jak to zrobić wie ktoś? -
Andrzej
rozpisz wielomian W(x) i porownaj wspolczynniki przy odpowiednich potegach x -
ja ona
Masz problem z zadaniem? Nie wiesz jak zrobic? Potrzebujesz wyjasnienia i komentarza lub po prostu Ci sie nie chce, pisz!
Rozwiązuję zadania z matemaatyki, fizyki, teorii obwodów, mechaniki, wytrzymałości materiałów oraz wiele innych przedmiotów.
Moję ogłoszenie skierowane jest do gimnazjalistów, licealistów, maturzystów oraz studentów. Zadania wykonuję w czasie ustalonym przez
klienta wraz z odpowiednim komentarzem i wyjaśnieniem. Projekty, rozwiązania zadań wysyłam drogą elektroniczną.
Cenę ustalam indywidualnie z klientem w zależnośći od ilości i stopnia trudności zadań.
Kontakt: szybkie.rozwiazania@gmail.com
tel. 691807842 -
JLB-ziommmmm
1 ) W ciągu arykmetycznym dane
a ) a3=6; a4=8
b ) a1=7; a10=28
Oblicz a20 i s20
2) W ciągu geometrycznym dane
a ) a1=3; a2=6
b ) a3=27; q=3
Oblicz a10 i s10
3) Liczby x+1 ,2x-3 , x+5
a) tworzą ciąg algebraiczny
b) ----=----=--- geometryczny
Oblicz : x
jak ktoś dziś da radę to zrobić będę mega wdzięczny ! naprawde pilne prosze o pomoc