Matematyka [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KorepetycjeMatematyk Warszawa

Witam.
    Jestem studentem trzeciego roku Politechniki Warszawskiej. Udzielaniem korepetycji zajmuję się od 2 lat.

Udzielę korepetycji z matematyki uczniom ze szkoły podstawowej, gimnazjum oraz liceum/technikum. Przygotuję na bieżąco do kartkówki, odpowiedzi lub sprawdzianu a także poprowadzę indywidualny kurs przygotowawczy do egzaminu po szkole podst. i gimnazjum oraz do matury. Pomogę także w pracy domowej, również on-line.

Lekcje odbywają się u ucznia na terenie całej Warszawy. Dojadę także poza miasto (w granicach 2 strefy ztm) za dopłatą 10 zł za spotkanie.

Cena: Spotkanie 1 - godzinne 30zł, 2-godzinne 50 zł, 3 – godzinne 70 zł.

Możliwe również lekcje w grupach. Wówczas co trzecia osoba gratis!

Tel: 506 443 303
    gg: 9014922

pozdrawiam, Piotrek
  • Norbert

Student 3 roku fizyki na UW, absolwent XIV LO im Stanisława Staszica, zaprasza na korepetycje z wyżej wymienionych przedmiotów. Poziom od szkoły podstawowej do liceum. Ewentualnie pierwsze 2 lata studiów - w zależności od kierunku. Miejsce spotkan do uzgodnienia. Orientacyjna cena 30 zł za 60 minut. Zniżki dla grup ( max 2-3 osoby ) Kontakt: chemikster@gmail.com 508 98 10 52
  • Norbert

tz z matematyki fizyki i chemii :P
  • Pomocny Matematyk - rozwiązywanie zadań

Matematyka, Statystyka, Analiza >> Rozwiązywanie Zadań Przez Internet

Pomogę rozwiązać Twoje zadania, także całą ich listę. Krótkie terminy realizacji. Jeśli zadania otrzymujesz systematycznie np. co tydzień, nie stanowi to problemu, mogę pomóc Ci w rozwiązaniu.
    Zakres matematyki wyższej, matematyka finansowa, ubezpieczeniowa, analiza matematyczna, algebra, logika, statystyka, statystyczna analiza danych, itp.

- matematyka wyższa,
    - analiza matematyczna,
    - równania i nierówności kwadratowe wielomiany
    - macierze, wyznaczniki, równania macierzowe
    - liczby zespolone
    - pochodne, całki
    - ciągi
    - szeregi liczbowe i funkcyjne
    - szeregi potęgowe
    - rachunek różniczkowy i całkowy
    - przebiegi zmienności funkcji
    - ekstrema funkcji
    - reguła de L'Hospitala
    - zastosowania geometryczne całek
    - całki podwójne i ich zastosowania do obliczania objętości brył
    - schemat Bernoulliego
    - dystrybuanta zmiennej losowej
    - wartość oczekiwana, wariacja
    - przedziały ufności,
    - testy istotności,
    - wielkość minimalnej próby,
    - test chi^2 (chi kwadrat),
    - testy zgodności,
    - twierdzenie graniczne,
    - rozkład normalny,
    - statystyka opisowa,
    - szeregi rozdzielcze,
    - miary położenia, miary zmienności, miary asymetrii, miary koncentracji,
    - indeksy indywidualne, indeksy agregatowe,
    - analiza korelacji – współczynnik korelacji liniowej Pearsona, współczynnik korelacji rang Spearmana, inne współczynniki korelacji,
    - regresja liniowa – wyznaczanie parametrów, ocena jakości oszacowanych parametrów, współczynnik determinacji,
    - rachunek prawdopodobieństwa,
    - matematyka finansowa – procent prosty i złożony, okresowa kapitalizacja odsetek, rachunek rent, wartość bieżąca, kredyty, obligacje, IRR, NPV, opcje
    - techniki analityczne w biznesie,
    - systemy informacyjne z zarządzaniu,
    - model optymalizacyjny,
    - model symulacyjny
    - a także wiele, wiele innych zagadnień

Do rozwiązań może być również dołączony opis krok po kroku wykonywanych czynności w celu łatwego przyswojenia i zrozumienia materiału.

e-mail: pomoc.matma@o2.pl
    odpowiadam w ciągu godziny
  • LideR_M

>> Rozwiązywanie zadań przez Internet <<
    >> Korepetycje <<
    >> Matematyka <<
    >> Warszawa <<
    >> Studia <<
    >> Matura 2012 <<

Witam, jestem studentem czwartego roku informatyki na wydziale MiNI Politechniki Warszawskiej, laureatem wielu konkursów matematycznych oraz mam już spore doświadczenie w udzielaniu korepetycji, zarówno na poziomie szkoły średniej (szczególnie matura), jak i studenckim.

Chętnie udzielę korepetycji na poziomie szkoły średniej/ przygotowanie do matury (konkursów/sprawdzianów)/ pierwsze lata studiów. Cena do ustalenia, głownie zależy od częstości spotkań, od czasu spotkań, i od miejsca spotkania.

Możliwe jest również zrobienie zadań z matematyki/ fizyki przez Internet (nawet w większej ilości), zadania będš wytłumaczone, z przedstawionym tokiem rozumowania, ze wszystkim co potrzeba. Rozwišzania przesyłam w pliku PDF (zapis komputerowy, plik gotowy do wydruku, nie żadne skany, z których niekiedy nie można się w ogóle rozczytać). Zadania proszę wysyłać na maila: lider_m@o2.pl lub na zwierzynski.m@gmail.com

>> Możliwe również zajęcia w grupie złożonej z paru osób <<

Na Allegro można mnie znaleźć pod nickiem LideR_M, mam wiele pozytywnych komentarzy, głównie dotyczących aukcji z rozwiązywaniem zadań przez Internet. Podaje link:
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=6...

Kontakt ze mną:
    - gg: 7852431 (niewidoczny)
    - lider_m@o2.pl/ zwierzynski.m@gmail.com
    - tel: 602702883

>> Cena to zazwyczaj 30zł za 60min <<

Pozdrawiam,
    Michał Z.
  • Spragniona życia wciąż...; D

MATEMATYKA - TANIO I SOLIDNIE!!!
    Witam,
    jestem studentką studiów magisterskich na UW
    Udzielę korepetycji z matematyki na poziomie: liceum, technikum, szkoła zawodowa (także klasy maturalne)
    Posiadam 3 letnie doświadczenie.
    Spotkania odbywają się w miłej i przyjaznej atmosferze; )
    Chętnie pomogę w regularnym powtórzeniu do matury a także w rozwiązywaniu prac domowych i nauce do klasówek

Cena: 1h (60min) - 30zł; 1,5h – 40zł; 2h - 50zł
    Miejsce spotkania: u mnie tzn. Warszawa - Powiśle - niedaleko przystanek "Most Poniatowskiego", "Al. 3-go Maja", „PKP Powiśle” lub "Tamka" lub u ucznia.

W zależności od potrzeb dostarczam również na spotkania materiały a także chętnie pomogę poza lekcjami w rozwiązaniu zadań i wytłumaczeniu przez internet.
    Kontakt ze mną: na priv na gronie lub gg:1474665 lub tel. 668-821-881
    Pozdrawiam i zapraszam; )
    Agata
  • Pomocny Matematyk - rozwiązywanie zadań

Matematyka, Statystyka, Analiza >> Rozwiązywanie Zadań Przez Internet

Pomogę rozwiązać Twoje zadania, także całą ich listę. Krótkie terminy realizacji. Jeśli zadania otrzymujesz systematycznie np. co tydzień, nie stanowi to problemu, mogę pomóc Ci w rozwiązaniu.
    Zakres matematyki wyższej, matematyka finansowa, ubezpieczeniowa, analiza matematyczna, algebra, logika, statystyka, statystyczna analiza danych, itp.

- matematyka wyższa,
    - analiza matematyczna,
    - równania i nierówności kwadratowe wielomiany
    - macierze, wyznaczniki, równania macierzowe
    - liczby zespolone
    - pochodne, całki
    - ciągi
    - szeregi liczbowe i funkcyjne
    - szeregi potęgowe
    - rachunek różniczkowy i całkowy
    - przebiegi zmienności funkcji
    - ekstrema funkcji
    - reguła de L'Hospitala
    - zastosowania geometryczne całek
    - całki podwójne i ich zastosowania do obliczania objętości brył
    - schemat Bernoulliego
    - dystrybuanta zmiennej losowej
    - wartość oczekiwana, wariacja
    - przedziały ufności,
    - testy istotności,
    - wielkość minimalnej próby,
    - test chi^2 (chi kwadrat),
    - testy zgodności,
    - twierdzenie graniczne,
    - rozkład normalny,
    - statystyka opisowa,
    - szeregi rozdzielcze,
    - miary położenia, miary zmienności, miary asymetrii, miary koncentracji,
    - indeksy indywidualne, indeksy agregatowe,
    - analiza korelacji – współczynnik korelacji liniowej Pearsona, współczynnik korelacji rang Spearmana, inne współczynniki korelacji,
    - regresja liniowa – wyznaczanie parametrów, ocena jakości oszacowanych parametrów, współczynnik determinacji,
    - rachunek prawdopodobieństwa,
    - matematyka finansowa – procent prosty i złożony, okresowa kapitalizacja odsetek, rachunek rent, wartość bieżąca, kredyty, obligacje, IRR, NPV, opcje
    - techniki analityczne w biznesie,
    - systemy informacyjne z zarządzaniu,
    - model optymalizacyjny,
    - model symulacyjny
    - a także wiele, wiele innych zagadnień

Do rozwiązań może być również dołączony opis krok po kroku wykonywanych czynności w celu łatwego przyswojenia i zrozumienia materiału.

e-mail: pomoc.matma@o2.pl
    odpowiadam w ciągu godziny
  • LideR_M

>> Rozwiązywanie zadań przez Internet <<
    >> Korepetycje <<
    >> Matematyka <<
    >> Warszawa <<
    >> Studia <<
    >> Matura 2012 <<

Matematyka to moja pasja.

Jestem obecnie studentem informatyki na studiach magisterskich na Wydziale Matematyki i Nauk Informacyjnych PW. Udzielam korepetycji na poziomie szkoły średniej oraz studiów wyższych od ponad czterech lat. W szkole średniej byłem laureatem wielu konkursów matematycznych.

Pracuję również przy projekcie matematyczno-informatycznym na Wydziale MiNI PW, mającym na celu ukazanie niektórych zagadnień matematyki wyższej uczniom szkół średnich w przystępnej, zrozumiałej formie. Nazwa projektu to "Archipelag Matematyki".

Udzielam korepetycji przygotowujących do matury , posiadam m.in. napisane przez siebie zestawy do matury rozszerzonej.

Udzielam korepetycji studentom. Pomagałem już studentom z niemalże każdego wydziału na Politechnice Warszawskiej, z wielu UW, SGGW, WAT, PJWSTK.

Zakres udzielania korepetycji z poziomu studiów to przede wszystkim:
    *Analiza matematyczna
    *Algebra liniowa
    *Geometria analityczna
    *Matematyka dyskretna
    *Równania różniczkowe
    *Analiza zespolona
    *Rachunek prawdopodobieństwa
    *Statystyka matematyczna
    *Algorytmy i struktury danych
    *Metody numeryczne

Możliwe jest zrobienie zadań z matematyki/ fizyki/ chemii przez Internet (nawet w większej ilości), zadania będą wytłumaczone, z przedstawionym tokiem rozumowania, z załączonymi wykresami, rysunkami.
    Rozwiązania przesyłam w pliku PDF (napisane w LaTeX-u, zapis komputerowy, plik gotowy do wydrukowania, nie żadne skany odręcznego pisma z których niekiedy nie można się rozczytać). Zadania proszę wysyłać na maila: lider_m@o2.pl lub na zwierzynski.m@gmail.com

>> Możliwe również zajęcia w grupie złożonej z paru osób <<

Na Allegro można mnie znaleźć pod nickiem LideR_M, mam wiele pozytywnych komentarzy, głównie dotyczących aukcji z udzielaniem pomocy z matematyki. Podaję link:
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=6...

Kontakt ze mną:
    - tel: 602-702-883
    - mail: lider_m@o2.pl/ zwierzynski.m@gmail.com
    - gg: 7852431 (niewidoczny)

>> Cena to zazwyczaj 30-40zł za 60min <<

Pozdrawiam serdecznie,
    Michał Z.
  • Piotrek

Witam

Jestem nieopierzonym inżynierem (obroniłem się w grudniu 2009 na wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej; kończąc szkołę średnią potrafiłem tylko matematykę -
    6 z matury ustnej tzw.starej ).

Od 6 lat udzielam korepetycji z MATEMATYKI z zakresu:

I. Gimnazjum

II. Szkoła średnia

III. Studia:
    - analiza matematyczna: wszelakie zagadnienia dot.pochodnej funkcji, rachunek całkowy,
    równania różniczkowe, granice, ciągi, szeregi itp.
    - algebra: macierze, układy równań,liczby zespolone itd.
    - geometria analityczna: krzywe stożkowe, powierzchnie stopnia II, prosta i płaszczyzna w OXYZ

cena to 30 zł/h (szczegóły na priv)

Pozdrawiam
    Piotrek
  • Tomek

Jestem studentem 3. roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i udzielę korepetycji z matematyki. Co może o matematyce wiedzieć student psychologii? Może i to dużo :) Brałem udział w licznym konkursach matematycznych (w niektórych z sukcesami), a na maturze rozszerzonej z matematyki miałem 100% punktów.

- na poziomie od szkoły podstawowej do liceum
    - w dowolnym miejscu na terenie Warszawy
    - dodatkowo, w razie jakichś nagłych/pilnych problemów z jakimś tematem, będzie możliwość kontaktu przez internet (skype/gg/mail)
    - stawka godzinowa to ok. 30 zł., zależna od czasu dojazdu oraz długości/częstości spotkań
    - kontakt przez maila: tkolas@wp.pl lub telefon 696 531 349
  • B. P.

Przeprowadzam badanie dotyczące męskości bądź kobiecości różnych zagadnień i proszę o pomoc – wypełnienie wyjątkowo krótkiej ankiety (ok. 3 minut). Badania to jest niezbędne do zaliczenia zajęć, dlatego będę wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę.

Link widoczny w moim profilu - grono niestety uniemożliwia wstawianie pełnego linku do strony moje-ankiety

Dziękuję wszystkim respondentom baaaaaardzo.
  • Piotr Kalinowski

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej udzieli korepetycji z matematyki z zakresu szkoły średniej. Specjalizuję się w nauczaniu do matury rozszerzonej i podstawowej. Zajęcia ze mną sprawią, że szybko zrozumiesz materiał i zyskasz pewność siebie podczas matury.

Jestem cierpliwy i do każdego podchodzę w sposób indywidualny, dlatego podczas zajęć ze mną efektywnie przyswoisz naukę. Gorąco zachęcam, więcej informacji pod numerem telefonu 663331181. Cena godziny zegarowej - 40zł.

Pozdrawiam,
    Piotr Kalinowski
  • Ryży

Magister inżynier (ukończona dziennie z wynikiem bardzo dobrym Wojskowa Akademia Techniczna) z 6-letnim doświadczeniem udzieli korepetycji z zakresu:
    - GIMNAZJUM,
    - LICEUM (w tym przygotowania do MATURY),
    - STUDIÓW (egzaminy, zaliczenia, poprawki).

Posiadam doświadczenie w prowadzeniu zajęć w grupie 2-3 osobowej (w tym przygotowując do matury – 100% zdawalności). Wykładałem m.in. w jednej ze szkól prywatnych.
    Zapewniam mnóstwo materiałów i bezstresową atmosferę.

Ponadto rozwiązuje zadania przez Internet – cena do uzgodnienia zależna od liczy zadań i stopnia trudności.

Cena korepetycji:
    30zł/60min.

Tel. kontaktowy: 667-686-665.
    E-mail: ryszkowski.adam@gmail.com
    GG: 9261519

Zapraszam, bo WARTO!!!
    Pozdrawiam,
    Adam.
  • wiola:)

Trwają zapisy na VIII Letnie Praktyki Badawcze – wakacyjne, interdyscyplinarne warsztaty dla studentów i doktorantów organizowane przez Instytut Badań Systemowych Polskiej Akademii Nauk, których celem jest wykorzystanie matematycznego sposobu myślenia do rozwiązywania rzeczywistych problemów firm i instytucji.

Letnie Praktyki Badawcze przeznaczone są dla studentów i doktorantów o szerokim spektrum zainteresowań naukowych, począwszy od matematyki i informatyki, poprzez nanotechnologię, na ekonomii i zarządzaniu kończąc.

Aplikacje (krótkie CV, list motywacyjny oraz rekomendację od pracownika naukowego/pracodawcy) należy wysyłać na praktyki@ibspan.waw.pl, podając w temacie numer referencyjny IBS/US/2012.

Dodatkowe informacje znaleźć można na stronie http://www.praktyki.ibspan.waw.pl/.

Warto! Polecam:)
| |

Królowa nauk. Najpięknijsza i najbardziej logiczna nauka. To grono jest dla tych, którzy kochaj..

Fotki

Miejsca grona (0)