Matematyka [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Arek Kuźnik

Witam w piątek mam zaliczenie z wykładów z matematyki cieszyłem się bo pan doktor dał pracę pisemną. Odpowiedz własnymi słowami na ok 1 stronę
    a4 na jedno z poniższych pytań

czym się różni macierz od tabeli?
    czym różni się opis skalarny od wektorowego?
    czy funkcja zawsze musi podać wartość?
    pokolenie Y
    czy relacja ma swoją wartość?
    jak opisać z punktu widzenia matematyki słowo profesjonalista?
    jak w matem. opisuje się obiekty
    statystyczne a jak dynamiczne? czym
    to się różni?
    podaj przykłady matematycznego opisu procesu
    podaj przykład funkcji która nie jest procesem
    co to macierz i co ilustruje?
    Prace nie mogą się powtarzać i mają być napisane własnymi słowami !!

jednak ja od 4 godzin szukam
    i nie ma nic konkretnego a ja z matmy jestem zielony. Zdecydowałem się żeby odpowiedzieć na pytanie co to macierz i co ilustruje? znalazłem trochę http://grono.net/chat/#matematyka/t... trochę o iloczynie kartezjańskim http://pl.wikipedia.org/wiki/Iloczy... jednak nie wiem jak to zabrać w kupę i napisać własnymi słowami oraz dodać co ilustruje macierz byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł z góry dziękuje jak ktoś z okolic Buska Zdroju to stawiam piwo albo nawet 4
  • Azai

Jeżeli pokolenie Y to jest to o czym myślę, to masz na ten temat w google tysiące wyników. Ale pewnie nie jest, bo nie wiem co to może mieć wspólnego z wykładami z matematyki...

Weź jakąś książkę z literatury, którą mieliście podaną przez wykładowcę i poszukaj odpowiedzi. Na pewno coś się znajdzie.

Wrzuciłeś to chyba na wszystkie możliwe polskie fora matematyczne o.O.
  • Arek Kuźnik

poradziłem sobie już z opisaniem co to jest macierz swoimi słowami tylko teraz stanąłem na tym jak ogólnie napisać co ona ilustruje :/ chyba nie da się tego ogólnie napisać
  • bartkiller

:|
  • Arek Kuźnik

właśnie niby łatwe a nie do końca eh... i co ja mam zrobić na żadnym forum nikt nie odpowiada chyba nikt nie wie nic na ten temat :/ aha jeśli chodzi o literaturę to właśnie nie było nic podane po prostu mamy sami to ogarnąć na tym polega trudność zaliczenia
  • Azai

Na forach matematycznych zazwyczaj jest dużo ludzi, którzy woleliby napisać egzamin na którym byłyby zadania, niż pisać referat z teorii; ]... Idź do biblioteki, popracuj trochę, a nie szukaj gotowych odpowiedzi (bo znając życie wszyscy skopiują coś z internetu).
  • bartkiller

>Arek Kuźnik napisał
    >właśnie niby łatwe a nie do końca eh... i co ja mam
    >zrobić na żadnym forum nikt nie odpowiada chyba nikt nie
    >wie nic na ten temat :/ aha jeśli chodzi o literaturę to
    >właśnie nie było nic podane po prostu mamy sami to
    >ogarnąć na tym polega trudność zaliczenia

Na wszystkie te pytania znajdziesz odpowiedzi w pierwszym rozdziale pierwszego lepszego podręcznika do każdego z działów matematyki, którego dotyczą pytania (wypatrzyłem algebrę, procesy stochastyczne, logikę, statystykę). To są podstawy i proszenie o to, żeby ktoś Ci tu na tacy podał odpowiedzi to bezczelność. Poświęć kilka godzin, zrób wycieczkę do biblioteki i zajmie Ci ta cała zabawa dużo mniej czasu niż skamlenie na forach o gotowca. Jak w jakiejś książce znajdziesz coś czego nie rozumiesz, to na pewno każdy chętnie Ci pomoże w wyjaśnieniu.

Zresztą o jakich książkach ja mówię, to nawet na wikipedii jest ...
  • Anonim

Potrzebuje pomocy z ubezpieczeń majątkowych. Jeśli był by mi w stanie ktoś pomóc to była bym bardzo wdzięczna.
| |

Królowa nauk. Najpięknijsza i najbardziej logiczna nauka. To grono jest dla tych, którzy kochaj..

Fotki

Miejsca grona (0)