Matematyka [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kot Leonarda

w tym roku moja siostra zdaje mature, a ma wyjatkowo kiepska matematyce, i musi doksztalcac sie sama. ktorego wydawnictwa serie podrecznikow byscie jej polecili? jakie zbiory zadan? chodzi mi o ksztalcenie pod katem nowej matury.

z gory dzieki,
    pozdr
  • Anonim

w sumie ja jestem dopiero w 2. klasie, ale wiem, że warto korzystać ze zbiorów "Matura z matematyki "Andrzeja Kiełbasy;D - dwa tomy

sama posiadam i wiem, że są dobre :)
  • Anonim

też z nich korzystamy na fakultetach.
  • megablasta von bigshoot'a

jak ja zdawałem maturę z matmy to korzystałem z książki bodaj "zdaj maturę" Pani Świdy i reszty jj książek do LO. oprocz tego dużą pomocą był net i :
    -kurs korespondencyjny z matemtyki prowadzony przez politechnikę wrocławską
    - internetowy konkurs matematyczny robiony przez wydział matematyki PW
  • Norbert

>- internetowy konkurs matematyczny robiony przez wydział
    >matematyki PW - polecam

Jeśli chodzi o podręczniki to Henryk Pawsłowski matematyka zakres rozszezrony -wydawnictwo operon

zbiory zadań - Gdowski Pluciński zbiór zadań dla kandydatów na wyższe uczelnie , Nikitin Antonow Wygodzki Santkim , zbiór zadań z matematyki elementarnej , Modenow zbiór zadań z matematyki elementarnej , zbiór pana kiełbasy też jest niezły , ! tom wraz i jego początkowe rozdziały krysickiego Włodarkiego mogą się przydać -

• Triz

wszyscy polecają "Kiełbasę", więc chyba to jest dobry zbiór, sam korzystam i naprawdę jest dobry, dobrze dobrane zadania, rozwiązując pokolei, zwyższa się stopnień trudności, co daje dobre powtórzenie.
    również korepetycje by się przydały, jeżeli myśli o dobrej wyższej uczelni.
  • Anonim

w operonie są błędy
  • beniamin

>zbiory zadań - Gdowski Pluciński zbiór zadań dla kandydatów na wyższe uczelnie ,

zadania z tego zbioru są dwa razy trudniejsze niż te które są na maturze.
    a generalnie to ja również polecam zbiory zadań a. kiełbasy
  • Anonim

ja także polecam książkę Andrzeja Kiełbasy "Matura z matematyki" :)
  • Norbert

>szef (marto!) napisała:
    >w operonie są błędy

w prawie każdej książce się zdarzają.... a no i co jest ważne w teorii raczej niema tam błędów
  • Bartek P. (Biały)

Polecam Krysickiego i Wlodarskiego, Kielbase, Drobke, i Cewe. :)
  • Anonim

Kiełbasa <Ok> Mendel <ok>
  • Anonim

slyszalam ze Kielbasa jest b.dobra :) ja tez w tym roku zdaje matme rozszerzona, mam kiepska nauczycielke i musze chodzic na korki :P
  • mm

ja polecam gdowskiego/plucińskiego... :)
  • Anonim

ja tez mam zbior "Kiełbasy" i sadze ze jest bardzo fajny tez mam Operon w ogole pozostało sie juz tylko uczyc:)))
  • Anonim

Jesli chodzi o Kiełbase jest na prawde dobry. Ja polecam osobiście zbiór zadań "Matura w nowej formie z matematyki" wydawnictwa podkowa.
  • April

Też mam Kiełbasę i tam są naprawdę ciekawe zadania no i opis tego, co konieczne na maturę, z podziałem na pods i roz
  • Kamila

Oprócz zachwalania Kiełbasy... dodam także zbiory Pawłowskiego... najlepiej wersje rozszerzoną niestandardową...
  • Klimas

My ze zbiorów kiełbasy kożystamy na fakultetach, ale od razu z tych zadąń najtrudniejszych, więc nic nie łapie, a sam podręcnzika nie posiadam,,,
    Natomiast na innych fakultetach kożystamy ze zbioru Podkowy, to jest bardziej przystępny zbiór moim zdaniem, aczkolwiek napewno przygotowujący słabiej, jednak myśle i mam nadzieje, że w połączeniu pchnie mnie to do sukcesu, poza tym ćwiczenie na wszelkiego rodzaju arkuszach dużo pomaga, ale do wszystkiego potrzebny chyba korepetytor żeby indywidualnie wszelkie wątpliwości mógł rozwiać, lub aby przygotował z danych działych, z których ewentualnei leżymy... ehhh powodzenia życzę; )

PS. Co mnie denerwuje, to wszedzie spotykany materiał, który został w tym roku na maturze pominięty... Gdzieniegdzie przewlekają się pochodne, granice i to psuje od razu całe zadanie, PLUS to, że w szkole to omawiamy, pod pretekstem że przyda się na studiach; ] no cóż - z tą stratą czasu, nalezy się pogodzić
  • rasta

teraz na maturze nie ma pochodnych i granic ? matko to co na tej rozszerzonej jest ? :) a zresztą teraz mówisz, że to jest strata czasu, ale skoro zdajecie matme na maturze to chyba Wam to po coś potrzebne i zapewne większość z Was będzie miała do czynienia z nią na studiach,( przynajmniej z podstawami) a wtedy pochodne, granice itp na serio Wam sie przydadzą i jak będziecie miec to przerobione teraz to na pewno Wam będzie łatwiej :)
| |

Królowa nauk. Najpięknijsza i najbardziej logiczna nauka. To grono jest dla tych, którzy kochaj..

Fotki

Miejsca grona (0)