-
Kot Leonarda
w tym roku moja siostra zdaje mature, a ma wyjatkowo kiepska matematyce, i musi doksztalcac sie sama. ktorego wydawnictwa serie podrecznikow byscie jej polecili? jakie zbiory zadan? chodzi mi o ksztalcenie pod katem nowej matury.
z gory dzieki,
pozdr -
Anonim
w sumie ja jestem dopiero w 2. klasie, ale wiem, że warto korzystać ze zbiorów "Matura z matematyki "Andrzeja Kiełbasy;D - dwa tomy
sama posiadam i wiem, że są dobre :) -
Anonim
-
megablasta von bigshoot'a
jak ja zdawałem maturę z matmy to korzystałem z książki bodaj "zdaj maturę" Pani Świdy i reszty jj książek do LO. oprocz tego dużą pomocą był net i :
-kurs korespondencyjny z matemtyki prowadzony przez politechnikę wrocławską
- internetowy konkurs matematyczny robiony przez wydział matematyki PW -
-
Norbert
>- internetowy konkurs matematyczny robiony przez wydział
>matematyki PW - polecam
Jeśli chodzi o podręczniki to Henryk Pawsłowski matematyka zakres rozszezrony -wydawnictwo operon
zbiory zadań - Gdowski Pluciński zbiór zadań dla kandydatów na wyższe uczelnie , Nikitin Antonow Wygodzki Santkim , zbiór zadań z matematyki elementarnej , Modenow zbiór zadań z matematyki elementarnej , zbiór pana kiełbasy też jest niezły , ! tom wraz i jego początkowe rozdziały krysickiego Włodarkiego mogą się przydać -
-
Triz
wszyscy polecają "Kiełbasę", więc chyba to jest dobry zbiór, sam korzystam i naprawdę jest dobry, dobrze dobrane zadania, rozwiązując pokolei, zwyższa się stopnień trudności, co daje dobre powtórzenie.
również korepetycje by się przydały, jeżeli myśli o dobrej wyższej uczelni.
-
Anonim
-
beniamin
>zbiory zadań - Gdowski Pluciński zbiór zadań dla kandydatów na wyższe uczelnie ,
zadania z tego zbioru są dwa razy trudniejsze niż te które są na maturze.
a generalnie to ja również polecam zbiory zadań a. kiełbasy -
Anonim
-
Norbert
>szef (marto!) napisała:
>w operonie są błędy
w prawie każdej książce się zdarzają.... a no i co jest ważne w teorii raczej niema tam błędów -
Bartek P. (Biały)
-
Anonim
-
Anonim
slyszalam ze Kielbasa jest b.dobra :) ja tez w tym roku zdaje matme rozszerzona, mam kiepska nauczycielke i musze chodzic na korki :P -
mm
-
Anonim
ja tez mam zbior "Kiełbasy" i sadze ze jest bardzo fajny tez mam Operon w ogole pozostało sie juz tylko uczyc:))) -
Anonim
Jesli chodzi o Kiełbase jest na prawde dobry. Ja polecam osobiście zbiór zadań "Matura w nowej formie z matematyki" wydawnictwa podkowa. -
April
Też mam Kiełbasę i tam są naprawdę ciekawe zadania no i opis tego, co konieczne na maturę, z podziałem na pods i roz -
Kamila
Oprócz zachwalania Kiełbasy... dodam także zbiory Pawłowskiego... najlepiej wersje rozszerzoną niestandardową... -
Klimas
My ze zbiorów kiełbasy kożystamy na fakultetach, ale od razu z tych zadąń najtrudniejszych, więc nic nie łapie, a sam podręcnzika nie posiadam,,,
Natomiast na innych fakultetach kożystamy ze zbioru Podkowy, to jest bardziej przystępny zbiór moim zdaniem, aczkolwiek napewno przygotowujący słabiej, jednak myśle i mam nadzieje, że w połączeniu pchnie mnie to do sukcesu, poza tym ćwiczenie na wszelkiego rodzaju arkuszach dużo pomaga, ale do wszystkiego potrzebny chyba korepetytor żeby indywidualnie wszelkie wątpliwości mógł rozwiać, lub aby przygotował z danych działych, z których ewentualnei leżymy... ehhh powodzenia życzę; )
PS. Co mnie denerwuje, to wszedzie spotykany materiał, który został w tym roku na maturze pominięty... Gdzieniegdzie przewlekają się pochodne, granice i to psuje od razu całe zadanie, PLUS to, że w szkole to omawiamy, pod pretekstem że przyda się na studiach; ] no cóż - z tą stratą czasu, nalezy się pogodzić -
rasta
teraz na maturze nie ma pochodnych i granic ? matko to co na tej rozszerzonej jest ? :) a zresztą teraz mówisz, że to jest strata czasu, ale skoro zdajecie matme na maturze to chyba Wam to po coś potrzebne i zapewne większość z Was będzie miała do czynienia z nią na studiach,( przynajmniej z podstawami) a wtedy pochodne, granice itp na serio Wam sie przydadzą i jak będziecie miec to przerobione teraz to na pewno Wam będzie łatwiej :)